Deze boeken heb ik met Kobo Plus gelezen #17

Yes, ik heb de laatste tijd weer een paar fijne boeken gelezen met Kobo Plus. Een aantal al eerder, maar daarvan had ik nog niet de minirecensie gedeeld en een aantal wat meer recent. Lees je mee?

De dansende debutante – Lily van Keelen
Een tijdje geleden kreeg ik een persbericht over De dansende debutante van Lily van Keelen. Dit boek is het eerste deel in een serie bij Loft en verschijnt als e-only. Ik ben fan van boeken a la Bridgerton, dus dan heb je vaak mijn aandacht al. Ik vond het daarnaast ook leuk dat dit boek van een Nederlandse auteur afkomstig is. Ik begon dus enthousiast en ik ben niet teleurgesteld! Is dit boek enorm bijzonder en een nieuw en origineel verhaal? Nee niet perse, maar dat verwacht je toch ook niet als je een kostuumdrama oppakt? Ik in ieder geval niet, haha! Het verhaal is goed uitgewerkt en de personages staan goed op papier. Gaat het richting het einde een beetje snel? Ja, wellicht, maar dat stoorde me tegelijkertijd ook niet. Ik weet nog niet wanneer ik de andere twee delen ga lezen, maar ik heb ze in ieder geval toegevoegd aan mijn Kobo. En ook fijn, de delen zijn novelle van circa 150 pagina’s (op je Kobo), dus perfect voor tussendoor.
Waardering: ***,5

The Spark – Vi Keeland
De boeken van Vi Keeland zijn natuurlijk altijd een goed idee. Ik las dit boek in Mexico en het was perfect voor op het strand. Ik had misschien iets meer van het einde verwacht, die voelde naast andere boeken van deze auteur een heel klein beetje als een anti-climax. Wel heeft Keeland – precies zoals we van haar gewend zijn – weer een mooie invalshoek gekozen. Het onderwerp is goed uitgewerkt, de personages stonden goed op papier en natuurlijk kun je wat steamyness verwachten. Klinkt goed toch?
Waardering: ****

With You Forever – Chloe Liese
Met afstand mijn favoriete boek dat ik in Mexico heb gelezen, maar jullie hadden de mini-recensie nog tegoed. WANT MENSEN: WAT EEN BOEK! Chloe Liese stelt sowieso nooit teleur, maar dit boek is denk ik mijn favoriet van de serie geworden. (Hoewel, de auteur heeft bekend gemaakt dat in mei een M/M romance verschijnt in deze serie en DAT WORDT ZO GEWELDIG (hoop ik)). De personages zijn zo levensecht, de chemie klopt als een bus, alles is gewoon perfect. Geloof me, je hebt dit boek nodig in je leven.
Waardering: *****

Gewoon André – Bert Kuizinga
André van Duin is met afstand de leukste BN’er die we hebben, vind ik. Ik was daarom heel erg benieuwd naar zijn boek. Dit was een van de boeken die ik las in Mexico en ik ben een klein beetje teleurgesteld. Ik vond het leuk om zijn verhaal te lezen en heb echt wel wat dingetjes bijgeleerd, maar de vragen die de auteur stelt (aan zowel André als aan anderen) vond ik echt meh. De diepte ontbreekt en iedereen vertelt een beetje hetzelfde. Als je wat interviews rondom André hebt gelezen die de afgelopen maanden zijn verschenen, dan ken je dit verhaal ook. Dat vond ik best jammer, want ik denk dat hier ook veel meer uitgehaald had kunnen worden.
Waardering: ***

Confettiregen – Splinter Chabot
Een van de boeken die ik dit jaar met Janneke wilde lezen was Confettiregen. We besloten het boek deze maand op te pakken. Toen ik begon had ik bij de eerste paar hoofdstukken een beetje de vraag of dit boek wel iets voor mij was en of het wel een geschikt boek op dat moment was. Maar ik ben ZO blij dat ik verder heb gelezen. Ik schoot door het boek heen en heb geen enkel moment spijt gehad dat ik door heb gelezen. Chabot heeft een prachtige, ontroerende schrijfstijl en het verhaal van Wobie is lief, maar tegelijkertijd hartverscheurend. Het is onmogelijk om niet met Wobie mee te leven en hem compleet in je hart te sluiten. Tegelijkertijd zette dit boek me ook heel erg aan het denken. Absolute aanrader dus!
Waardering: ****,5

Welk boek zou jij nog willen lezen?

Liefs,
Marleen

PS. Wil je ook Kobo Plus? Je kunt deze dienst één maand gratis uit proberen. Als je via deze link Kobo Plus activeert maak je bovendien kans op één jaar gratis Kobo Plus lezen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.