Verslingerd – Lisette Jonkman

O, mensen, wat kan Lisette Jonkman toch schrijven. Dit was niet de eerste keer dat ik Verslingerd las, maar het was wederom een feestje. Aangezien deze maand het derde deel in de serie, Verknocht, verschijnt vond ik het hoog tijd om Verkikkerd en Verslingerd te herlezen. Eerder verscheen de recensie van Verkikkerd online en vandaag is dan eindelijk het vervolg aan de beurt.

Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucys relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Verslingerd gaat een paar maanden na Verkikkerd verder. Kikker en Lucy zijn na de zomer hartstikke gelukkig samen, maar het zou absoluut geen Lisette Jonkman-boek zijn als er niet wat problemen op hun pad komen. Ik vond het echt heerlijk om te lezen hoe ze onhandige gebeurtenissen met wat hele heftige en zware onderwerpen weet te verweven. Lucy is zelf niet de handigste persoon, maar juist haar onzekerheid en de manier waarop ze daar mee omgaat maakt dit echt een must read. Lisette weet heel veel humor te combineren met het echte leven.

Waar Verkikkerd een feestje was om te lezen, maar niet heel diepgaand was, gaat Verslingerd wel een stapje verder. Ondanks dat het boek nog steeds een fijne chicklit met een hoge dosis humor is, heb ik ook echt met dikke tranen in mijn ogen gezeten. Lisette zorgt ervoor dat je heel veel van de personages gaat houden, ze diep in je hart sluit en helemaal met ze mee gaat leven. Als er dan iets treurigs gebeurt, kun je niet anders dan alle emoties zelf ervaren.

Maar – zoals in elk boek van Lisette – is de humor echt so on point. Haar boeken worden gewenteld in de humor die je bijvoorbeeld op haar social media altijd voorbij ziet komen en Verslingerd is echt niet anders. De dialogen springen van de bladzijdes af en het is allemaal zo levensecht. Ongelofelijk knap en ik kan niet wachten op Verknocht, want ik mis Lucy, Kikker en de nerds nu al!

Wat een saaie recensie eigenlijk, vind je niet? Verslingerd is gewoon een heerlijke vervolg waarin je nieuwe vrienden uit Verkikkerd nieuwe avonturen meemaken, maar waarbij je ook zeker een traan zal moeten laten. Gewoon lezen dus. En het beste? In juni verschijnt er een nieuwe druk met nieuwe covers die perfect bij Verknocht zal passen, perfect voor mensen die kennis gaan maken met Lucy en Kikker en de rest!

Heb jij al eens een boek van Lisette Jonkman gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Verslingerd ♥ Auteur: Lisette Jonkman ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789021016405 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.