Verkikkerd – Lisette Jonkman

Een van mijn favoriete Nederlandse auteurs is Lisette Jonkman. Inmiddels heeft ze 8 boeken op haar naam staan en het 9e boek verschijnt volgende maand! Haar nieuwste boek zal het derde deel in de Verkikkerd-serie zijn, dus was het hoog tijd om de eerste twee delen in de serie – Verkikkerd en Verslingerd – te herlezen. Vorige week las ik Verkikkerd en wat was het weer genieten! Vandaag lees je mijn recensie.

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds..

Verkikkerd verscheen in 2013 en volgens mij las ik ‘m ook gelijk. Het was dus behoorlijk lang geleden dat ik de avonturen van Lucy en de nerds las en stiekem was het alsof ik voor de eerste keer kennismaakte. Een aantal dingen wist ik nog wel, maar een aantal dingen waren ook ‘nieuw’ en dat maakte het wel heel erg leuk om te lezen. Het verhaal is zo herkenbaar geschreven, ook al heb je nog nooit zelf in een studentenhuis gewoond en wil je gelijk op zoek gaan naar een groepje nerds voor jezelf.

In het begin verbaasde ik me eigenlijk best wel hoe arrogant en verwend Lucy is. Dat kon ik me niet echt meer herinneren en het is heel erg makkelijk om een grote hekel aan haar te hebben. En dat maakt het juist zo knap hoe Lisette Lucy op papier heeft gezet. Het is makkelijk om haar niet leuk te vinden, maar stiekem ga je toch van haar houden en haar steeds meer in je hart sluiten. En niet alleen Lucy, ook Kikker, Hermelien en de rest. Zelfs Ferdi (al ken je die misschien al wat beter door de Onbreekbaar-serie) ga je steeds maar leuker vinden.

En zoals elke ‘Jonkman’ bevat Verkikkerd zoveel heerlijke humor. Van echte studentengrapjes tot inside nerd jokes die Lucy de helft van de tijd niet snapt. Maar het boek staat niet alleen vol met heel veel grappige momenten, maar op zijn tijd heeft Lisette ook nog tijd weten te maken voor een serieuze ondertoon. Gewoon de perfecte combinatie en ik heb gelijk zin om verder te gaan in Verslingerd en om vervolgens dan ook nog Onbreekbaar opnieuw te lezen. Gewoon omdat het kan.

Heb je nog geen kennis gemaakt met Lucy, Kikker en de nerds? Goed nieuws want over een kleine twee maandjes verschijnen Verkikkerd en Verslingerd in een nieuwe uitvoering, zodat ‘ie perfect past bij Verknocht! En je kunt natuurlijk ook al kennismaken met Ferdi en Abby via Kobo Plus! Verkikkerd is in ieder geval een heerlijke feelgoodroman en ik heb genoten van de reread! Must read, hoor! ♥

Kijk jij ook zo uit naar Verknocht?

Liefs,
Marleen

Titel: Verkikkerd ♥ Auteur: Lisette Jonkman ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 398 ♥ ISBN:9789024583331 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.