Wie waagt die wint – Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy is een auteur waar ik automatisch alles van lees (en waarvan ik alles ook al heb gelezen). Alles wat zij schrijft wil ik gewoon lezen. En gelukkig verschijnt er elk voorjaar een nieuw boek van haar. Ik keek dus enorm uit naar haar nieuwste boek Wie waagt die wint. Ik las het boek vorige week en je leest vandaag wat ik ervan vond!

Lizzie schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze na haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan de bejaarde Celeste, met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat.

Zoals alles in Lizzies leven, blijkt de erfenis minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes onbekende kleinzoon, Tobias. Deze knappe maar koele zakenman wil het huis, dat Lizzie het liefst wil opknappen en in ere herstellen, zo snel mogelijk verkopen. Terwijl ze alles op alles zet om hem op andere gedachten te brengen en daarbij pijnlijke geheimen uit Celestes verleden ontdekt, komt ze tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen als je ooit echt gelukkig wilt worden.

Ik ben fan van het eerste uur. Ik heb alle boeken van deze auteur gelezen en hoewel het ene boek net iets beter is dan de ander, zijn ze eigenlijk allemaal wel heel erg tof. Maar die ‘klik’ die ik normaal gesproken heb, die had ik met Wie waagt die wint compleet niet. Ik kan er mijn vinger niet helemaal goed opleggen, maar hoofdpersoon Lizzy voelde heel vreemd. Haar keuzes voelden compleet niet passend en de manier waarop ze met haar beste vriendin en anderen omgaat? Ik kreeg er de rillingen van.

Oké, het is nog steeds en fijne feelgood die ik alsnog wel met plezier heb gelezen, maar als ik dit boek had gelezen zonder de auteur te weten had ik niet gezegd dat dit een boek van Charlotte de Monchy zou zijn. Het is absoluut niet slecht, maar het haalde het voor mij zeker niet bij haar vorige boeken. De schrijfstijl is vlot en op sommige momenten speels en je vliegt door het verhaal heen, maar ik werd niet zo in het verhaal getrokken als ik normaal wel heb.

Ook de chemie tussen Lizzy en Tobias voelde geforceerd en ongemakkelijk. Aan het einde wordt het wel duidelijk en ik heb genoten van het einde, maar overall is dit niet mijn favo boekkoppel van deze auteur. Het onderwerp is wel heel tof en het is op een fijne en leuke manier uitgewerkt. Enne, waar kan ik zelf zo’n pand krijgen? 😉

Zelfs de leukste auteurs kunnen soms een beetje tegenvallen en dat is helemaal niet erg. Hoewel Wie waagt die wint dan niet mijn favoriet is van deze auteur, is het alsnog een fijne read voor in de tuin of op je balkon!

Wat is jouw favoriete boek van Charlotte de Monchy?

Liefs,
Marleen

Titel: Wie waagt die wint ♥ Auteur: Charlotte de Monchy ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789402316650 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.