Gewoon zoals we zijn – Emma Anna

Een paar maanden geleden kreeg ik een heel leuk berichtje van Emma Anna. Of ik bij verschijning een recensie-exemplaar wilde ontvangen van haar nieuwe M/M romance. Eh ja! Zonder dat ik maar enig idee had waar het boek over ging, zei ik al ja. Na Ooit in september zou ik elke M/M romance van deze auteur lezen. Het boek is eerder deze maand verschenen en vandaag lees je mijn recensie!

Door een zware infectie belandt de tweeëntwintigjarige Guus in het ziekenhuis. De infectie is zo ernstig dat zijn hand en een gedeelte van zijn onderarm geamputeerd moeten worden. Wanneer hij wakker wordt uit de zware operatie, komt hij tot de conclusie dat hij hallucineert. O nee, toch niet! Degene die hem verpleegt is niemand minder dan Emilio, de jongen op wie hij op de middelbare school jarenlang heimelijk verliefd was. Het kan gewoonweg niet erger… Emilio is verbijsterd wanneer hij wordt ingedeeld om Guus Brandts Buys te verplegen. Guus was die ene jongen die tot het rijke, populaire groepje op school behoorde. De enige keer dat ze met elkaar hebben gepraat, was toen Guus zich in een benarde situatie bevond. Emilio twijfelt of hij hem niet beter kan overdragen, want hij merkt dat hij extra begaan is met deze patiënt. En dat wordt alleen maar erger wanneer hij een gesprek afluistert tussen Guus en zijn vriendinnen…

Dit boek vat zich heel goed samen als schattig ongemakkelijk. Het verhaal voelt als een hele dikke knuffel en het was zo fijn om een paar uurtjes helemaal in dit boek te verdwijnen. Emma Anna heeft een aantal belangrijkste thema’s op papier gezet en deze zijn heel respectvol, maar tegelijkertijd ook ‘leerzaam’ uitgewerkt. Dit boek voelde als het echte leven en het is altijd fijn als een boek realistisch overkomt.

Ik vond het heel erg fijn dat je het verhaal vanuit beide perspectieven leest. Zowel Guus als Emilio brengen allebei de nodige issues naar de tafel, waardoor je je in beide personages heel goed kunt inleven en voor beide jongens begrip kunt opbrengen. Misschien voelden niet alle keuzes even logisch, maar de auteur heeft het zo op papier gezet dat je toch wel begrijpt waarom zowel Emilio als Guus doen wat ze doen.

Je moet niet bang zijn om spijt te krijgen. Als je een beslissing met heel je hart maakt, kun je er nooit spijt van krijgen.

Dit verhaal kon voor mij net niet helemaal tippen aan Ooit in september, maar alsnog is het een heerlijk verhaal waar ik echt van heb genoten. Ook deze M/M romance was moeilijk weg te leggen en ik gunde Guus en Emilio zo hun happy ending samen. Het is lief en schattig en soms heel erg zoetsappig, maar het past helemaal in het verhaal. Dit boek wil je lezen als je toe bent aan lief, hartverwarmend verhaal.

Yes, na Gewoon zoals we zijn (heel goed gekozen titel trouwens) wil ik elke M/M romance lezen die Emma Anna schrijft! Bereid je voor op een overdosis cuteness en lees dit boek!

Heb jij al eens een boek van Emma Anna gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Gewoon zoals we zijn ♥ Auteur: Emma Anna ♥ Uitgeverij: Emma Books
Aantal pagina’s: 409 ♥ ISBN: 9789464434033 ♥ Waardering: ****
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel Emma Anna!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.