Ooit in september – Emma Anna

Een van de boeken waar ik in februari naar uitkeek was Ooit in september van Emma Anna. Het was niet het eerste boek welke ik van deze auteur las, maar het was wel het boek waar ik het benieuwdst naar was. Ik ben namelijk een enorme fan van M/M romance en ik kon niet wachten om er eentje van eigen bodem te lezen. Hoewel het boek met Kobo Plus te lezen is, besloot ik toch een volledige recensie te schrijven. Want geloof me, dit boek wil je lezen!

Oliver gaat zijn eindstage als scriptschrijver lopen bij District 21, een populaire Nederlandse serie. Maar wat een afsluiting op zijn studie en een afleiding van het verdriet in zijn leven zou moeten zijn, wordt een wervelwind wanneer hij Lou Martens ontmoet, een van de hoofdrolspelers uit District 21. Vanaf dat moment wordt Oliver geteisterd door een razend hart en knikkende knieën, elke keer als hij alleen al dénkt aan de intrigerende en bloedmooie Lou.

Oliver heeft absoluut geen zin om de strijd met zichzelf opnieuw aan te gaan. Maar soms staan dingen in de sterren, en kun je niets anders doen dan jezelf overgeven aan wat het leven je schenkt.

Ik ben een klein beetje verliefd geworden op Oliver. Oké, en ook wel op Lou. Emma Anna heeft de personages zo goed uitgewerkt, het lijkt bijna alsof ze van het papier afstappen. Hun karakters zijn levensecht, hun problemen en andere issues kloppen en maken dat dit verhaal echt heel realistisch en fijn aanvoelt. Het verhaal is ook redelijk duister. Verwacht dus geen zoetsappig liefdesverhaaltje, want Emma Anna heeft met Ooit in september laten zien dat ze veel meer in haar mars heeft.

Zoals ik hierboven al schreef heb ik eerder boeken van deze auteur gelezen, namelijk Vecht voor mij (Vecht voor mij is overigens nu te lezen als Kom naar huis) en Sprakeloos verliefd. Nu is Ooit in september natuurlijk sowieso een heel ander verhaal, aangezien het een M/M romance is, maar ook op andere punten vond ik deze roman veel beter. Waar ik bijvoorbeeld in Vecht voor mij de seksscènes heel erg plat vond, zijn deze momenten tussen Lou en Oliver juist heel mooi, respectvol en kwetsbaar op papier gezet.

Ik wil voor altijd aan je zijde blijven. Of we nu stilstaan, rennen of vliegen.

Ik heb echt enorm genoten van dit boek. Ik vond het zelf heel erg moeilijk om ‘m weg te leggen, terwijl ik juist zelf in een fijne schrijfflow zat. De enige reden dat dit boek van mij ‘slechts’ 4,5 sterren heeft gekregen is de chatberichten ergens midden in het boek. Die voelden voor mij een beetje gemaakt en daarbij had ik ook niet altijd het idee of het nu sarcastisch of serieus waren. Dat vond ik een beetje jammer, maar verder heeft dit boek echt een beetje mijn hart gestolen.

Zoals je kunt lezen ben ik echt fan. Ik hoop dat Emma Anna nog meer fijne M/M romances gaat schrijven, want die wil ik sowieso lezen. Alles klopt, dus lezen die hap!

Heb jij wel eens een boek van Emma Anna gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ooit in september ♥ Auteur: Emma Anna ♥ Uitgeverij: Emmabooks
Aantal pagina’s: 410 ♥ ISBN: 1230004481652 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.