Sprakeloos verliefd – Emma Anna

Een tijdje geleden kreeg ik van auteur Emma Anna of ik haar nieuwe boek dat bij DVP zou gaan verschijnen wilde lezen. Ik las ruim een jaar geleden Vecht voor mij (dat boek is recent verschenen onder een andere titel: Kom naar huis) en hoewel dat boek niet helemaal mijn ding was, was de schrijfstijl van Emma Anna wel enorm fijn. Ik wilde haar nieuwe boek graag een kans geven en vandaag lees je of dat een goede keuze was!

Skylar is gebroken, dakloos en kwaad wanneer ze bij haar moeder aanklopt, die sinds kort een nieuwe vriend heeft. Maar vooral heel erg kwaad. Zonder dat ze het wil, wordt ze opgenomen in haar moeders nieuwe, roerige gezin. Het is maar tijdelijk, houdt ze zich voor, tot ze iets voor zichzelf heeft gevonden. Maar naarmate de dagen verstrijken, begint ze steeds meer te beseffen hoe eenzaam ze is geweest. Vooral wanneer ze Jesse beter leert kennen, de intrigerende en op het eerste gezicht vreemde zoon van haar moeders vriend. Met wie ze de zolder moet delen. En een badkamer. En bij wie ze zich werkelijk geen seconde normaal kan gedragen.

Liefde toelaten is niet makkelijk als je doodsbang bent om iemand kwijt te raken, maar als ze weer gelukkig wil worden, zal Skylar toch echt haar angsten moeten overwinnen.

De auteur vertelt teveel, ze had hierbij iets meer ‘show, don’t tell’ mogen toepassen. Over het algemeen is de schrijfstijl erg fijn en zit er een mooie, gepaste vaart in het verhaal. Maar voor mij beschreef de auteur iets teveel persoonlijke probleempjes van de hoofdpersoon, die ik niet perse hoef te weten (ook niet van een fictief personage) en die ook niet zoveel toegevoegde waarde hadden voor het verhaal. Wat ik juist altijd fijn aan fictie is dat de personages levensecht overkomen, maar je ziet niet echt letterlijk alle aspecten van hun leven. In Sprakeloos verliefd lees je net iets teveel over de personages, haha.

De chemie tussen Skylar en Jesse is geweldig. Voor mij betreft is de opbouw van hun relatie echt het sterkste punt van het boek. Het is op sommige momenten heerlijk ongemakkelijk en gênant, maar dat maakte het juist leuk om te lezen. Emma Anna weet hoe ze personages levensecht op papier moet zetten en hoewel ik Skylar in het begin echt een verschrikkelijk mens vond en compleet geen sympathie voor haar had, heb ik haar uiteindelijk ook wel een beetje in mijn hart gesloten.

Zoals je in de flaptekst al kunt lezen ontwikkelt er zich een relatie tussen Skylar en Jesse, stiefzus en stiefbroer. Hoewel dat gedeelte naar voren komt, draait niet het hele verhaal om een ogenschijnlijke verboden relatie. Aan de ene kant is dat fijn, aan de andere kant had het ook wel iets meer belicht mogen worden. Ook het einde vond ik een beetje jammer. Het was niet echt nodig en zorgde voor mij een beetje voor een anticlimax. Ik denk juist dat zonder het dramatische einde het boek veel mooier afgesloten had kunnen worden.

Ik vind Sprakeloos verliefd een aanrader en ik heb zeker genoten tijdens het lezen, maar ik heb wel wat opmerkingen. Voor mij was dit niet het eerste boek van deze auteur en haar schrijfstijl heeft me zeker overtuigd om in de toekomst wederom een boek van haar op te pakken!

Heb jij weleens een boek van Emma Anna opgepakt?

Liefs,
Marleen

Titel: Sprakeloos verliefd ♥ Auteur: Emma Anna ♥ Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789403600659 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek mogen ontvangen als digitaal recensie-exemplaar, dankjewel Emma Anna!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.