Reading challenge 2020 – Update #2

Kun jij geloven dat we alweer halverwege 2020 zijn? 2020 is op allerlei vlakken een heel ander jaar dan we hadden verwacht/gehoopt, maar qua lezen gaat het eigenlijk wel heel erg lekker. In mijn vorige update schreef ik al dat ik voorliep op mijn reading challenges van 2020 en ik kan je alvast verklappen dat ik nog verder ben ingelopen. Vandaag deel ik hoe het gaat, welke boeken mijn favorieten zijn van de afgelopen drie maanden en wat de precieze aantallen zijn! Lees je mee

April was nog een beetje het begin van de lockdown en het begon niet heel lekker met lezen. Ik had veel moeite om rust te vinden in mijn hoofd en miste bijna 10 uur per week reistijd, dus ook leestijd. Gelukkig kwam ik vrij snel wel in een leesflow en mei ging echt fantastisch. Op eind mei stond ik precies op de helft van mijn reading challenge (75 van de 150) en de leesflow is er nog steeds (gelukkig)!

Anders dan in de eerste maanden las ik echt boek voor boek. Af en toe twee tegelijk, maar over het algemeen niet meer dan dat. Ik wisselde lekker af met mijn e-reader en eigen boeken en vanaf halverwege mei mocht ik ook weer naar de bibliotheek. Zo las ik 4 boeken van de bibliotheek, heel veel boeken via mijn e-reader en Kobo plus, namelijk 30 (!). Ik las de afgelopen tijd niet heel veel Engelse boeken en uit eigen kast was ook een beetje treurig. Ik las namelijk enkel twee Engelse boeken die ik afgelopen december in London kocht en ik kreeg een aantal toffe recensie-exemplaren binnen.

Maar goed, back to the aantallen. Mijn reading challenge staat op dit moment op 94 en daarmee loop ik 21 boeken voor op schema. Uiteraard ben ik daar heel tevreden mee en ik ben benieuwd in hoeverre deze trend zich voort gaat zetten. Ik heb nog genoeg boeken om te lezen en de komende maanden gaan er ook heel veel toffe boeken verschijnen, dus aan de boeken kan het niet liggen!

Ik heb wederom dus best veel gelezen en het ene boek was beter dan de andere. Mijn favorieten zijn in ieder geval:

A Good Girls Guide to Murder (dit boek wordt eind deze zomer vertaald door Volt en die wil je lezen!)
Onverbeterlijk (een mega fijne novelle van Lisette Jonkman, helemaal in corona stijl!)
De Bromance Boekenclub (hilarisch en schattig)
Tegen beter weten in (mijn favoriet van Charlotte de Monchy so far!)
99 procent van mij (zoveel liefde voor dit boek!)

Een heerlijke kwartaal vol toffe boeken en vooral veel gelezen boeken. Hoe gaat jouw reading challenge? Laat de zomer maar komen!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat mooi om te lezen dat het zo goed gaat! Ik loop mede door mijn ‘7 boeken in 7 dagen’ challenge ook goed op schema: 55 van de 100 boeken gelezen, dus hopelijk houd ik het vol 🙂

  2. Wat ga je lekker! Ik loop ook voor op schema en zit nu op 78/100. En wat een heerlijke lijst favorieten heb je! Ik was ook groot fan van de Bromance Boekenclub, Onverbeterlijk en Tegen beter weten in. 99 procent van mij staat nog in mijn boekenkast. Zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.