Mini-recensies van boeken die ik met Kobo Plus las #4

Yes, daar hebben we weer een overzichtje van mini-recensies van boeken die ik met Kobo Plus las. In dit artikel kon je al mijn mega TBR lezen en inmiddels heb ik een aantal van die boeken gelezen. Vandaag lees je wat ik onder andere van 15 ¾ en Het vuur in mij vind, lees je mee?

15 ¾ – David Goldstein
15 ¾ draait om een vijftienjarig meisje dat een relatie krijgt met een jongen van 19. De flaptekst trok me enorm, want ik heb zelf in een soort gelijke situatie gezeten. Mijn vriend was ook 5 jaar ouder toen we een relatie kregen (en ik was toen 15). Ik was daarom heel benieuwd hoe dit verhaal was uitgewerkt. Maar helaas vond ik ‘m heel erg tegenvallen. Allereerst is het verhaal heel kort (slechts 200 pagina’s op mijn e-reader) en het voelde te snel en te afgeraffeld. Daarnaast had ik ook heel veel moeite met hoofdpersoon Lina. Ze is heel arrogant en lijkt het allemaal veel beter te weten. Dit boek was helaas echt compleet niet mijn ding en was voor mij heel ongeloofwaardig. Jammer!
Waardering: **

Het vuur in mij – Erin Stewart
Op aanraden van Jennifer ben ik eindelijk begonnen in Het vuur in mij. Zij is al enthousiast sinds ze het boek eerder dit jaar las, ik reserveerde het boek bij de bibliotheek, maar kwam erachter dat het boek ook op Kobo Plus te lezen. En ik na het lezen (tijdens het lezen eigenlijk al) snap ik helemaal waarom Jennifer zo enthousiast is. Het boek is echt fantastisch! Het is enorm heftig en ik heb echt drie keer huilend op de bank gezeten, maar heeft tegelijkertijd ook heel veel kracht en hoop. Ik vond het vooral heel heftig hoe de littekens van Ava zijn beschreven. De enige reden dat ik het boek ‘slechts’ 4,5 ster heb gegeven is vriendin Piper. Zij voelde voor mij net iets too much. Verder is dit boek echt een dikke vette aanrader, echt lees dit boek!
Waardering: ****,5

Date met de dood – Charlaine Harris
Een tijdje geleden kreeg ik van Janneke het boek Date met de dood aangeraden. Dit boek is vrij oud (2001) en is het eerste boek in een 10+ delige serie. Daarnaast is Date met de dood de inspiratie geweest voor de serie True Blood. Honestly ? Ik had van zowel de boeken als de serie nog nooit gehoord, haha. De serie draait om vampiers (iets waar ik normaal gesproken uit de buurt blijf), maar de flaptekst klonk wel vermakelijk. Ik besloot het boekg ewoon een kans te geven en ik ben op zich niet teleurgesteld. Het boek is vermakelijk, maar niet heel bijzonder. Ik kon wel merken dat de serie al wat ouder is, want ik denk niet dat deze boeken het nu nog zo goed zouden doen. Wel snap ik zeker dat deze boeken ‘vroeger’ enorm populair waren, want ze kunnen best verslavend zijn. Ik weet nog niet zeker of ik de rest van de serie ga lezen, maar ik heb geen spijt van Date met de dood!
Waardering : ***

Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse
Ook het nieuwste boek van Paulien Cornelisse staat op Kobo Plus! Het boek is opgedeeld in 100 korte stukjes tekst over Japan. Paulien is zelf een groot fan van Japan en heeft het land meerdere malen bezocht. De liefde en verwondering voor het land spat dan ook van de pagina’s. Het boek bevat van alles, van taal tot de geschiedenis en grappige weetjes. Uit de stukjes van Paulien blijkt dat het land bijzonder is en hele andere gewoontes heeft en dat alles wordt met humor verteld. Het boekje is niet dik, dus perfect voor tussendoor. Aanrader!
Waardering: ****

Verkeerd – L.P. Lovell
Af en toe ben ik in de stemming voor een fout boek. En dan bedoel ik met fout boek een verhaal waarin vrouwen niet altijd netjes worden behandeld. Verkeerd van L.P. Lovell past perfect in dit straatje, dus ik gaf het een kans. Echter vond ik ‘m niet heel denderend. Dit kwam grotendeels door de schrijfstijl (en ik ben ook een beetje bang voor de vertaling) want ik werd hierdoor echt uit het verhaal gehaald. Verkeerd gekozen woorden, een mega grote man die giechelt? Daarnaast wordt er echt onnodig veel gevloekt (zeg maar gemiddeld 1x per zin). Desondanks ben ik wel benieuwd naar het vervolg, maar die zal ik niet direct oppakken denk ik.
Waardering: **,5

Onverbeterlijk – Lisette Jonkman
We sluiten deze lijst met mini-recensies af met een hele fijne, namelijk de nieuwste bookbaby van Lisette Jonkman! Ze schreef de novelle Onverbeterlijk over de coronacrisis (en ook geschreven in deze gekke tijd). Het is wederom een enorm fijn verhaal waardoor je alles om je heen vergeet en het is eentje die je helaas veel te snel uitleest. Daarnaast hebben we allemaal een Ivan Wijsneus in ons leven nodig. Echt, lees dit boek, you won’t regret it!
Waardering: ****,5

Welk boek zou jij nog graag willen lezen? En heb jij nog tips voor Kobo Plus?

Liefs,
Marleen

PS. Wil je ook Kobo Plus? Je kunt deze dienst één maand gratis uit proberen. Als je via deze link Kobo Plus activeert maak je bovendien kans op één jaar gratis Kobo Plus lezen! 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Ik ben erg benieuwd naar Het vuur in mij! Die lijkt me heel erg indrukwekkend. Onverbeterlijk heb ik ook gelezen, wat een heerlijk verhaal. Jammer dat het niet langer was haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.