De Bromance boekenclub – Lyssa Kay Adams

Een van de boeken waar ik dit voorjaar enorm naar uitkeek was De Bromance Boekenclub. Ik haalde ‘m uiteindelijk op bij de bibliotheek en las ‘m vrijwel gelijk. De verwachtingen waren hoog en je leest vandaag of die verwachtingen zijn uitgekomen!

Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is “pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromanceboekenclub.

In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen?

Laat ik beginnen met dat dit boek enorm origineel is. Qua onderwerp (want kom op, wie bedenkt een boekenclub van romannetjes met een paar stoere, grote sporters?), maar ook zeker qua personages. Ik vond Gavin echt een schatje en een feestje om te lezen. In plaats van de standaard zelfverzekerde patser is het iemand die juist wat onzekerheden kent, stottert en niet zo’n ster is in bed. Echt een enorme verademing en zo’n groot pluspunt aan dit boek! Daarnaast heeft de auteur hem ook heel echt en realistisch neergezet, een keer een echte man zeg maar, haha!

Dit boek is echt een van de fijnste en grappigste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Het is grappig maar vooral heel schattig. Van de originele Gavin tot de schattige tweeling, dit boek hangt van cuteness in elkaar. Dat maakt het boek ook heel hartverwarmend. Waar je in veel romances leest over hoe twee mensen elkaar leren kennen en voor elkaar vallen hebben Gavin en Thea zijn echter al getrouwd en de auteur laat heel mooi zien hoe je elkaar soms in een relatie uit het oog kunt verliezen en hoe je om kunt gaan met relatieproblemen.

Ik schreef het hierboven al, het boek is origineel. Ik heb echt regelmatig hardop gelachen om de avonturen die de Bromance boekenclub meemaakt. Het zijn bijzondere en grappige typetjes, maar allemaal met een hard van goud. De auteur laat het verhaal compleet om Gavin en Thea draaien, maar laat ook ruimte over voor andere personages in volgende delen. Ik heb in ieder geval gelijk het Engelse ebook van het vervolg besteld!

Je leest het al, ik ben fan! Ik heb echt enorm genoten van De Bromance Boekenclub en het is een van de fijnste boeken van de laatste tijd! Echt een must read!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De Bromance Boekenclub ♥ Auteur: Lyssa Kay Adams ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 318 ♥ ISBN: 9789022589748 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.