This month’s Favoritez #45 – Mei 2020

Mei was wederom een maand die eigenlijk compleet in het teken stond van de lockdown. De maatregelen werden wel iets versoepeld en gelukkig gaan vanaf juni de terrassen weer (beperkt) open, maar in mei werkte ik nog steeds thuis en gingen we heel weinig op pad. Ik neem je mee in mijn maand mei, ga je mee?

Mei begon goed met een soort van VriMiBo met z’n tweetjes. We zetten een geode serie aan, trokken een fles wijn los, zetten lekkere hapjes op tafel, helemaal perfect! Goed begin van het weekend, hoor!

En het bakken ging ook in mei lekker verder. Ik maakte deze babka met perziken en blauwe bessen naar recept van Ohmyfoodness, maar helaas vonden we ‘m niet echt geslaagd. Hij was heel erg droog helaas, maar met een beetje boter en jam was ‘ie principe te doen. Echter niet voor herhaling vatbaar!

Zoals je in de huisupdate van onze tuin al kon lezen hebben we hele fijne zitzakken (en ook andere zitplekjes in de tuin) en die zitzakken maakt lezen buiten nog fijner! Extra gezellig, Mango komt af en toe even nieuwsgierig langs.

Zoals je mijn vorige maandoverzichtje al kon lezen deed ik in april mee aan de grappige schrijfwedstrijd van Boekhandel Stevens en ik won! Ik ontving een boekenbon van €25,- en heb daarvoor twee boeken uitgekozen. Ze kwamen al vrij snel binnen, dankjewel Stevens!

Net als vorig jaar hebben we babyzwaantjes in de vijver voor ons huis. We hebben een vijver aan de voorkant van het huis en net als vorig jaar legde een zwaan haar eieren hier neer. Ze heeft ongeveer 2 maanden op het nest gezeten, maar begin mei kwamen de eitjes uit. Er zwommen 5 babyzwaantjes steeds achter mama en papa zwaan aan, zo schattig!

In dit overzichtje zul je dit beeld waarschijnlijk nog wel vaker tegenkomen, want het was nu eenmaal lekker weer om buiten te lezen en daarom heb ik heel wat boeken onder de kap verslonden!

Oliebollen in mei? Yes, haha! Mijn vriend werd in mei 30 en de dag voor zijn verjaardag vierden we een beetje als Oud & Nieuw en daar horen natuurlijk oliebollen bij! 😉 Lekker joh, zelfs met die warme temperaturen!

Knappe Mango! In mei was hij alweer een jaar bij ons!

Zoals ik hierboven al schreef, Vin was jarig en hij werd 30. Door Corona konden we het helaas niet vieren zoals we hadden gewild, maar we hadden taart en drank, dus het was wel een prima dag!

Ik had heel veel behoefte aan eventjes de deur uit en daarom besloten we op Moederdag Deventer eventjes in te gaan. Uiteraard met 1,5 meter afstand, maar het was zo fijn om weer eventjes op pad  te zijn. De stad was  – logisch – heel erg rustig en ik heb een paar hele mooie foto’s gemaakt. We haalde een ijsthee bij St. Maxime’s en hebben een heerlijke wandeling gemaakt, loved it! Ik kan niet wachten totdat dit weer heel normaal is! Ik schreef er ook een artikel over die al online staat!

Met Vins verjaardag was het een beetje een celebration weekend, dus we trokken een mega lekkere rosé open die we hadden meegenomen uit Zuid-Afrika. Zoveel liefde voor deze wijn en alleen daarom zou ik al een keertje terug willen naar Zuid-Afrika, haha!

Ik merk dat ik af en toe een beetje moeite heb met het thuiswerken, maar gelukkig begon week 9 van het thuiswerken heel productie. We begonnen met koffie, mijn structuurjunkie planner was ingepland en ik heb echt een fijne week gehad.

Mango heeft een uitbouw gekregen! Mango is een konijntje dat graag van graven houdt, maar dat deed hij over het algemeen in het grind (en daar waren we niet heel gelukkig mee). We hebben nu het grind aangepast, dat het niet meer mogelijk is. Maar om Mango niet teveel te pesten hebben we zijn hok uitgebouwd (de ren is een keer zo groot geworden), met een goede plek om naar lust te graven! Zo gaaf geworden, dankjewel papa!

Sunday mornings are for coffee in bed! Als het even kan beginnen we zondag rustig in bed met een serietje. We zijn nu helemaal fan van Covert Affairsop Prime Video!

En daarna gingen we lekker ontbijten met home made wafels! Lekker met opgeklopte room en aardbeien, jum!

Here we go again! Een nieuwe week met uiteraard koffie en een ingevulde planner! Gelukkig was het die week een korte week met Hemelvaart!

Ik zat in mei in een lekkere leesflow! Er waren weekenden waarin ik zelfs 4 boeken uit las! In totaal las ik 21 (!) boeken! Ik heb enorm genoten van Onverbeterlijk van Lisette Jonkman, De Bromance Boekenclub en Tegen beter weten in! Van die laatste staat de recensie al online en van Onverbeterlijk verschijnt woensdag een mini-recensie online!

En, yes, halverwege mei gingen de bibliotheken in Deventer weer open. Wel alleen om reserveringen op te halen, maar ik had een aantal toffe boeken klaar staan. Zo fijn! Enige nadeel is dat de boeken best lang thuis mogen blijven dus van een aantal reserveringen ben ik afhankelijk van mensen die die boeken weer moeten inleveren.

Het Hemelvaartsweekend hebben we goed besteed. In totaal had ik 4,5 dag vrij van werk en dat was echt even nodig. Ik heb lekker veel gelezen en vooral heel weinig gedaan. Op Hemelvaartsdag gingen we barbecueën bij mijn ouders en de vrijdag erna bij mijn schoonouders. Lekker!

Borrelen in bed? Yes! We zijn dus helemaal hooked aan de serie Covert Affairs op Prime en met lekkere hapjes, een drankje en een serie in bed was het een perfecte zaterdagavond!

Een aantal zondagen ontbeten we niet met een uitgebreid ontbijtje, maar daar maakte ik weer verandering in met deze heerlijke croissant wentelteefjes van Ohmyfoodness. Zo lekker!

Werkplek! Best confronterend soms haha! Als je dan in een telefoongesprek zit en best veel ongelezen boeken naar je zitten te kijken! 😉

Op dit moment help ik Vin met studeren en daar zijn we best veel tijd mee bezig. Ik werd daarom superlief verrast met twee boeken die ik al eerder deelde in een wishlist. Ik kan niet wachten om deze te lezen!

Lekker wandelen, koffie halen en even langs de bibliotheek, heerlijk! Enorm fijn dat ik best snel een aantal boeken al kan ophalen!

We hebben nu enorm veel buiten gezeten. Ik vind het heerlijk om lekker onder de overkapping een boekje te lezen, koffie te drinken of te knuffelen met Mango. Zo enorm fijn! Laat al die fijne dagen met mooi weer maar komen!

Jeetje, dat was mei alweer! Ik merk dat ik steeds meer gewend raak aan de situatie en dat de tijd op zich ook wel sneller gaat. Wel hadden we in mei natuurlijk het geluk best veel extra vrije dagen te hebben, haha.

Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.