Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Een van mijn favoriete Nederlandse auteurs is toch Charlotte de Monchy, ik lees haar boeken al sinds haar eerste boek net was verschenen en ik moet zeggen dat ze met elk boek dat ze schrijft niet teleurstelt. Sinds kort ligt haar vijfde feelgoodboek in de winkels en vandaag lees je wat ik van Tegen beter weten in vind! 

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.
Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Laat ik maar gelijk goed beginnen: dit is mijn favoriete boek van Charlotte de Monchy tot nu toe. Ik heb het boek in bijna één zit uitgelezen en kon (en wilde) gewoon niet stoppen. Tegen beter weten in is een feestje om te lezen en enorm verslavend. De Monchy heeft een heerlijke, vlotte schrijfstijl waarmee je binnen een paar uur met een heel gelukkig gevoel het boek dichtslaat. De sfeer van een klein dorpje in Canada zit er goed in en laat je echt even verdwijnen. Love it!

Het boek is geschreven vanuit twee perspectieven, de Nederlandse Loïs die naar Canada afreist om een biografie over Marius te schrijven en de Canadese Jill, de leuke vrouw die de B&B draaiende houdt. Die afwisseling is heel erg leuk gekozen en houdt de vaart er eigenlijk nog extra in. Beide personages zijn enorm verschillend en uniek en dat zorgt ervoor dat je steeds van de ene toffe verhaallijn in de andere hopt. Daarnaast lopen ze ook heel mooi door elkaar heen en gun je beide dames een fijn leven én happy ending.

Eigenlijk is dit een hele saaie recensie, want dit boek is gewoon zo leuk en lief en tof dat je het bijna niet met andere woorden kunt omschrijven. Een van de dingen die je nooit in je recensie moet zetten is dat een boek ‘gewoon leuk’ is, maar eigenlijk is Tegen beter weten in dat wel, het boek is gewoon enorm, ontzettend en fantastisch leuk en meer kan ik er niet van maken. Je gaat enorm genieten dit boek en als dit je eerste boek van Charlotte is heb je er gelijk een favoriete auteur bij.

Zo, als je nog steeds niet overtuigd bent om dit boek te kopen dan weet ik het ook niet meer, haha! 😉 Tegen beter weten in is nu al van mijn favorieten van dit jaar en ik heb zo enorm genoten. Echt perfect om deze dagen te lezen (of welke andere dag in het jaar dan ook). Serieus people, lees dit boek! ♥

Heb jij al eens een boek van Charlotte de Monchy gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Tegen beter weten in ♥ Auteur: Charlotte de Monchy ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 330 ♥ ISBN: 9789022589427 ♥ Waardering: *****

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Jazeker heb ik wel eens een boek van haar gelezen, twee zelfs. ‘Zes maanden zonder’ en recent ‘Tegen beter weten in’. Ik vond het een lekker ‘wegleesboek’, maar ook een beetje voorspelbaar 😉

  2. Ohh, je hebt precies beschreven hoe ik me voelde bij het lezen van Tegen beter weten in. Ik vond het zo’n heerlijk verhaal en leefde ontzettend mee met de personages. Loïs en Jill waren zo leuk! Dit was mijn derde van De Monchy, maar ik ga zeker haar andere boeken ook nog lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.