Tips voor een corona-proof dagje in eigen stad (Deventer-editie)

Een tijdje geleden deelde ik hier in een artikel 45x tips en ervaringen die ik op heb gedaan in deze gekke coronaperiode. We blijven zoveel mogelijk thuis en hebben waarschijnlijk inmiddels al heel veel boeken gelezen, series gekeken en spelletjes gedaan. Om niet compleet gek te worden is het soms toch wel heel erg fijn om er eventjes tussenuit te gaan. Zo gingen wij twee weken geleden een paar uurtjes onze eigen stad Deventer in en dat was echt enorm fijn. Vandaag deel ik mijn tips om jouw eigen stad in te gaan, uiteraard coronaproof!

Zoals ik hierboven al schreef gingen we twee weken geleden een ochtendje Deventer in. Ik had enorm de behoefte om eventjes de deur uit te gaan en de ochtend van Moederdag was het perfecte moment. Deventer is sowieso een van mijn favoriete steden van Nederland (beetje bevooroordeeld maybe, haha) en de stad heeft prachtige plekjes. Normaal gesproken kan het vrij druk zijn in de stad, maar door alle maatregelen is de stad op de meeste momenten compleet verlaten en dat zal voor andere steden in Nederland niet heel anders zijn. Wij gingen op pad met enkel de behoefte om eventjes de deur uit te zijn en een telefoon en maakten een aantal prachtige foto’s (al zeg ik het zelf ;)). Ondanks dat we slechts een paar uur zijn weggeweest was het een perfect moment om even op te laden en toch een beetje dat mini-vakantie vast te houden. Dat we daarna ook nog een paar foto’s hebben om deze dag te herinneren is extra mooi meegenomen.

Uiteraard kun je je camera meenemen, maar wist je dat je ook prachtige foto’s met je mobiele telefoon kunt nemen? Zelf heb ik de iPhone 7 Plus, maar wist je dat je ook met de andere telefoons van Apple prachtige foto’s kunt maken? Zelf ben ik benieuwd naar de iPhone 11 (net iets boven mijn budget toen ik een tijdje geleden een nieuwe telefoon koos), maar wel eentje die nog mooiere foto’s maakt dan mijn eigen toestel. Zo kun je je foto’s ultragroot met de ultragrootcamera maken en heeft de iPhone 11 ook een nachtmodus waarmee je in het donker ook de mooiste foto’s kunt maken. Zo kun je ook ‘s avonds je stad ontdekken, wanneer het waarschijnlijk nog rustiger is!

Hoewel de meeste horeca nog gesloten is op dit moment en daar gelukkig vanaf 1 juni verandering in gaat komen, heeft Deventer een aantal bedrijven die open zijn voor toffe to go producten. Zo haalden wij een lekkere home made ice tea bij St. Maxime’s om de hoek van IJssel (waar je ook toffe lunchboxen, sushiboxen en andere lekkere dingen kunt halen), maar ook bij Sjampetter op de Brink kun je terecht (voor een coffee to go) en bij de Broodbode kun je de lekkerste broodjes voor to go halen #supportyourlocal! Gelukkig mag vanaf 1 juni langzaam (en uiteraard aangepast) de horeca weer open. Mocht je nog op zoek zijn naar toffe hotspots in Deventer (ook voor na deze gekke tijd), Ohmyfoodness deelt ook leuke plekken in ‘mijn’ stad! Ook zelf schreef ik al eerder een artikel met mijn favorieten in Deventer.

Maar goed, back to business! Hoe kun je nou coronaproof je eigen stad in?

♥ Mijn eerste tip is op een moment te gaan waarop het niet al te druk is. Uiteraard is het nu de bedoeling dat het nooit druk is, maar nog steeds is het de ene dag drukker dan de andere. Zo zou ik je bijvoorbeeld niet aanraden om op zaterdag te gaan. In Deventer is het dan in ieder geval nog steeds redelijk vol met mensen. Ben je bijvoorbeeld een dag vrij door de weeks of kun je iets eerder stoppen met werken (#perks van thuiswerken)? Bezoek dan je eigen stad!

♥ Zoek de schattige, kleine zijstraatjes op! Natuurlijk heeft niet elke stad schattige, kleine zijstraatjes zoals Deventer ze kent, maar ik wed dat je altijd wel een rustige en instaworthy plek kunt vinden. Waarschijnlijk is het sowieso rustiger dan het bekendere stadscentrum en je hebt een origineel kiekje! Win-win, dus!

♥ Pak eens een keer een andere hoek voor een foto. Ga bijvoorbeeld half achter een plantenbak staan, hurk op de grond of ga zelfs op de grond liggen. Er zijn nu toch bijna geen mensen op straat, dus niemand ziet hoe ver jij gaat voor het perfecte plaatje! 😉

♥ De meeste winkels hebben bij de ingang bacteriële gel staan en eigenlijk is dit artikel ook niet bedoeld om je aan te sporen om allerlei winkels te gaan bezoeken, maar mocht je toch een enkele keer je locals willen supporten, zorg dan je dat een flesje antibacteriële gel in je tas hebt zitten. Zo kun je toch je handen ontsmetten als je iets hebt aangeraakt en eventueel nog een extra rondje lopen.

♥ Een beetje een inkoppertje, maar neem de tijd! Ga niet gehaast op pad. Door lekker rustig door je eigen stad te slenteren en af en toe een stap opzij te zetten en mensen er langs te laten zul je je minder ergeren aan anderen. En zeg nu zelf, hoe langer je deze keer je huis te ontvluchten, hoe beter, toch?

♥ Bereid je voor, maar laat jezelf zeker verdwalen (als dat nog kan in je eigen stad). Die zin kan een beetje tegenstrijdig overkomen, maar wil ik je zeker meegeven. Het is enorm fijn om gewoon ergens te beginnen en maar kijken waar je uitkomt. Wel zal ik je aanraden om toch een beetje voorbereid te zijn. Wil je bijvoorbeeld ergens een kop koffie halen of een broodje? Niet alle horeca is geopend (obviously), maar de openingstijden kunnen ook heel anders zijn dat je gewend bent. Zo is St. Maxime over het algemeen pas om 12:00 open en ook de Broodbode heeft beperkte openingstijden (en is zelfs op zondag niet geopend). Hou hier rekening mee en ga voor vertrek een beetje op onderzoek uit. Zo kom je niet voor een dichte deur en hoef je je ieniemienie stedentripje niet voortijdig af te breken omdat je niets te eten of drinken kunt scoren.

En dan ben je weer thuis… Omdat we helaas een dagje zoals hierboven staat niet elke dag kunnen doen is het ook geen straf om nog wat nieuwe dingen voor in huis te ontdekken. Word bijvoorbeeld een pro met het bewerken van foto’s! Wist je dat je met je iPhone je foto’s heel gemakkelijk zelf kunt bewerken? Maar daarnaast kun je ook de app Lightroom gebruiken waar je zelf je foto’s kunt bewerken of bestaande presets kunt aanschaffen. Ik ben zelf nog op zoek naar mooie presets en twijfel welke ik ga aanschaffen (iemand aanraders?). Wil je iemand verrassen met je foto’s? Stuur de mooiste foto die je van jouw stad hebt gemaakt naar je oma, beste vriendin of je tante met bijvoorbeeld de Fizzer app. Jouw perfecte kiekje wordt zo nog een stukje perfecter en je maakt er iemand heel erg blij mee!

Wat is jouw favoriete manier om eventjes de deur uit te gaan in deze gekke tijd? Enne, fijne mini-stedentrip in je eigen stad! Laat je me weten wat je hebt ontdekt?

Liefs,
Marleen

PS. Ben je nog op zoek naar tips en tricks om juist binnen de verveling tegen te gaan? In dit artikel tip ik allerlei favorieten van de laatste tijd, van series tot boeken en van spelletjes tot andere tips. 

PPS. Deze advertorial is in samenwerking met Tele2 tot stand gekomen. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.