This month’s Favoritez #44 – April 2020

Net als het tweede deel van maart was april niet heel bijzonder. We gingen amper de deur uit, hebben wel in huis heel veel gedaan en ik heb best veel gebakken. Ook vierde lieve Mango zijn eerste verjaardag en vierden we Pasen. Kijk je gezellig mee naar de maand april?

Zoals ik hierboven al schreef werd Mango begin april 1 jaar en dat hebben we goed gevierd! Hij kreeg een kaartje, ik kocht een cadeautje voor hem en bakte zelfs een taartje! Het recept is afkomstig van Laura’s Bakery en ik maakte in plaats van balletjes een taartje in een tartelette vorm. Ik topte het af met Mango’s favoriete fruit en hij was helemaal gelukkig! Zo schattig!

We zijn in april een beetje op zoek gegaan naar klusjes in en rondom het huis en de voortuin was een van de grotere projecten die we al tijden voor ons uit schoven. Sinds we hier wonen (september 2018) hadden we niets met onze voortuin gedaan. Het was inmiddels een mega oerwoud inclusief enorm veel onkruid, dus tijd voor een make-over! In 1,5 zaterdag (met enorm veel hulp van de oudjes, dankjulliewel!!) ziet de voortuin weer netjes uit! Binnenkort deel ik wat meer foto’s in een apart artikel!

Ook de achtertuin heeft wat meer liefde gekregen en we kochten onder andere een nieuwe tuinset. We hadden vorig jaar al een fijne tuinset gekocht, maar dat is meer een loungeset en niet heel handig om echt aan de eten. Daarom kochten we een extra tafel met stoelen, zodat we nu ook lekker buiten kunnen eten!

Ik merkte – vooral in het begin – dat ik heel veel moeite had om rust te vinden door de lockdown. Ik was obsessief bezig met mijn telefoon om alles te vinden en had heel weinig rust in mijn hoofd. Dat zorgde ervoor dat ik weinig zin en inspiratie had voor het bloggen en ook heel weinig las. Sinds begin april gebruik ik eindelijk mijn Structuur Junkie (Light) en dat bevalt goed! Aan het begin van de week vul ik mijn planner in en het is een stuk rustiger in mijn hoofd. Enorm fijn! Binnenkort lees je hier op de blog mijn ervaringen met deze planner!

Een fijne hotspot in Deventer vind ik de Broodbode. Een vrij goedkope spot waar je een heerlijk broodje kunt eten in de stad. Helaas zijn alle horecagelegenheden gesloten, maar gelukkig is het nog wel mogelijk om broodjes af te halen. Dat hebben we bijna elke week één keer gedaan en ze waren zo lekker! Je kunt in onder andere Deventer, Almelo, Enschede en Hengelo broodjes laten bezorgen of afhalen van de Broodbode!

En toen was het Pasen! Normaal gesproken gaan we naar zowel mijn ouders als mijn schoonouders, maar door de lockdown gingen we enkel naar mijn ouders. Mijn ouders waren namelijk de weken en dagen daarvoor al bij ons geweest en we hielden goed in de gaten wie met wie contact heeft gehad. Met mijn ouders gingen we brunchen en ’s middags een escape room thuis doen (enorme aanfluiting). Gezellig en het voelde toch een beetje als Pasen!

Op tweede paasdag gingen mijn vriend en ik samen gourmetten en verder hadden we vooral een rustige, vrije dag. Heerlijk!

In het begin leek ik een beetje in een leesdipje te zitten, maar gelukkig bleek het mee te vallen en ging ik daarna lekker met het aantal gelezen boeken! Ik las 12 boeken (eigenlijk 15 als je de korte novelle’s van Marijke Vos meetelt, maar dat doe ik niet, haha) en ik heb echt genoten. Het ene boek was beter dan de andere, maar mijn favoriet was sowieso 99 procent van mij!

Misschien verwennen we Mango veel te veel met het thuiswerken, want hij speelt tegenwoordig van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat alleen maar buiten. En dan vindt hij het maar wat interessant als je bij hem komt zitten.

Herkennen jullie dat je nu door die lockdown allerlei dingen in huis wilt en gaat doen? Wij zijn natuurlijk al druk geweest met de tuin, maar hebben ook klusjes in huis opgezocht. Zo hebben we onze zolder een nieuw behangetje gegeven en dat hebben we zelf gedaan! Oké, toegegeven, mijn vriend deed het meeste en ik zat er naast, maar toch. Wel heel erg tof geworden!

We hebben nu standaard drie dagen weekend en die zien er vaak allemaal een beetje hetzelfde uit. Helemaal geen straf of verkeerd idee om de dag lekker langzaam te beginnen. Daarom begonnen we een vrijdag het weekend extreem goed met koffie in bed en een boekje en tijdschrift, lekker!

Eigenlijk zouden we in april 10 dagen in Spanje zitten, maar dat ging – begrijpelijk – niet door. Daarom haalden we Spanje maar een beetje in huis met een glas cava. Cheers!

Ik merk dat de ene dag beter en leuker is dan de andere dag, maar gelukkig kun je zelf je dag ook al een stuk beter. Met een taartje en goed boek in de zon is het echt wel genieten en is die lockdown wel prima uit te houden!

Ik heb ook lekker veel gebakken! Cheesecakes met pasen, koekjes, macarons, yay!

Ik werd door Janneke getipt voor een schrijfwedstrijd, georganiseerd door Boekhandel Stevens in Hoofddorp. De bedoeling was een kort verhaal schrijven op maximaal 4 velletjes wc-papier en ik besloot mee te doen! Ik heb tot nu toe fijne en positieve feedback gehad en zelf vind ik ‘m stiekem ook wel heel erg leuk geworden! En guess what? Ik heb gewonnen! Op 1 mei werd de winnaar bekend gemaakt en mijn verhaal won! Zo tof! Dit is mijn verhaal:

Ik zet mijn blote voeten in het zand. Met mijn tenen wiebel ik tussen het zand waardoor de zachte zandkorreltjes langs mijn voeten gaan. De zon schijnt op mijn pasgelakte teennagels. Ik zucht tevreden en laat me achterover zakken in mijn strandstoel.
Mijn nieuwe zonnebril danst op het puntje van mijn neus terwijl ik naar mijn koude glas wijn kijk. Met de zon op mijn huid, een nieuwe bikini en een koud drankje binnen handbereik kan mijn leven op dit moment niet beter zijn.
Ik pak mijn nieuwe boek op die ik speciaal voor dit moment heb aangeschaft. Een nieuw boek van mijn favoriete auteur kan dit perfecte moment nog net een beetje perfecter maken. Ik slaak nogmaals een tevreden zucht en sluit mijn ogen.
Ik droom van alle dingen die ik op deze heerlijke zonnige dag nog kan doen. Zwemmen in zee, nog een glas wijn bestellen bij die sexy ober en doezelen in de zon.
Ik word ruw opgeschrikt uit mijn dagdroom.
Mijn zoontje van vijf zit me met een geïrriteerde blik aan te kijken, een blik die bij een jongetje van zijn leeftijd er enkel hilarisch uit ziet. Achter hem zit mijn man op zijn knieën in de tuin nieuwe plantjes te poten.
‘Mama, waarom zit je met je voeten in mijn zandbak?’

Nog een vinkje bij een mini item op mijn bucketlist: ik bakte tartelettes! Gevuld met drie soorten vullingen, namelijk lemon curd met blauwe bessen, aardbeiencheesecake en creme patisserie met vers fruit. Jum!

OMG, Mango heeft een eigen postzegel! ♥

Door de lockdown hadden we bepaalde familieleden al een tijdje niet meer gezien en we besloten we nu toch op visite te gaan, uiteraard wel met 1,5 meter afstand! ’s Avonds kwamen mijn ouders bij ons om te borrelen en een spelletje te spelen!

En yes, onze tuin is klaar! We hebben vorige maand een nieuw dak op de overkapping geplaatst en alles aangekleed. Binnenkort verschijnt er een uitgebreid artikel op de blog, maar voor nu een kleine sneak!

Met dit mooie weer én een tuin die af is is het absoluut geen straf om lekker buien te ontbijten! Daarna bleef ik bijna de hele dag buiten met een boek, love it! Tel daarbij een blije, lieve Mango op en ik had een heerlijke dag!

Doen jullie konijntjes dit ook? Mango ploft uit het niets heel raar neer en doet net alsof ‘ie dood is, haha! Gelukkig is nog steeds very much alive!

Nou dat was april! Ik ben heel benieuwd of mei iets nieuws in petto heeft, haha 😉

Hoe was jouw maand? Heb je je nog een beetje vermaakt?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.