99 procent van mij – Sally Thorne

Een van mijn favoriete boeken van 2019 was Ik niet op jou die ik vorig jaar twee keer heb gelezen (1x in het Engels en 1x in het Nederlands toen de vertaling was verschenen). Je kunt je dan ook voorstellen hoeveel ik uitkeek naar het tweede boek van Sally Thorne. Ik had het boek gepre-orderd en bij verschijning belandde het boek in de bus! Ik begon gelijk en vandaag lees je mijn recensie!

Fotografe Darcy Barrett heeft de halve wereld over gereisd en weet het nu zeker: geen enkele man kan tippen aan Tom Valeska. Helaas is hij de beste vriend van haar tweelingbroer Jamie en schijnt hij daardoor verboden terrein voor haar te zijn: ze krijgt misschien 1 procent van hem… Wanneer Tom het huisje van haar oma gaat opknappen, ziet ze hem na jaren weer terug. Eén ding is er in ieder geval veranderd, stelt ze vast: hij is voor het eerst in tien jaar single. Vervolgens besluit ze dat hij wel wat hulp met klussen kan gebruiken. Er moet toch iemand een oogje in het zeil houden? Zodra de vonken echter als vanouds over en weer springen, beseft Darcy dat die ene procent niet meer genoeg is. Deze keer zal ze zorgen dat Tom Valeska ook voor die andere 99 procent van haar wordt!

Je begrijpt vast dat mijn verwachtingen enorm hoog waren, maar toch kon ik echt niet wachten om te beginnen. Al vanaf het begin merk je dat Sally Thorne een compleet andere weg is in gegaan met 99 procent van mij. Het lijkt eigenlijk compleet niet op haar eerste boek Ik niet op jou, maar aan de andere kant vond ik ook wel echt een Sally Thorne-boek (als je dat al kunt zeggen na twee boeken). Waar Ik niet op jou heel vrolijk, lief en zoet is (en natuurlijk enorm hilarisch en hartvergrotend romantisch), is 99 procent van mij veel duisterder en ook een stuk grover. Hoofdpersoon Darcy is enorm sarcastisch en grof en dat kan ik best wel waarderen.

Onze gouden bubbel sluit zich helemaal, wordt een klein, opzichzelfstaand universum. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wel kan het af en toe best te ver gaan, maar ik denk dat Sally Throne de grenzen heel goed heeft opgezocht en daar eigenlijk geen enkele keer overheen is gegaan. In principe is dit boek best ‘klein’, het speelt zich tussen heel weinig personages af en ook op slechts heel weinig plekken. Dit zorgt ervoor dat je de personages heel goed leert kennen en er zoveel achtergrond informatie duidelijk wordt. Ik denk dat heel veel mensen Darcy op het eerste oog heel egoïstisch en kinderachtig kunnen vinden, maar ze is enorm sterk en echt een origineel personage. Hetzelfde geldt voor Tom. Hoewel ik ook in boek heel, heel graag ook vanuit zijn perspectief had willen lezen leer je hem helemaal kennen vanuit Darcy en krijgt de auteur het zelfs voor elkaar om hem beter te leren kennen dan Darcy soms doet.

Hij zal voor me leven en doden en sterven.

99 procent van mij is een feelgoodroman en in dit genre weten we natuurlijk al hoe het afloopt. Het gaat (lekker cliché) om de reis er naar toe. En die reis? Die is zo allesomvattend en slurpt alles om je heen weg. De liefde en chemie tussen Darcy en Tom is verwoestend, maar zo ongelofelijk mooi op papier gezet. De manier waarop die reis naar de laatste pagina is neergezet is denk ik het grootste pluspunt van het boek. Ik wil meer van Darcy en Tom. Mag ik alsjeblieft een tweede boek dat compleet is geschreven vanuit zijn perspectief?

Zoals je leest, dit boek is echt fantastisch. Hoewel ik Ik niet op jou net iets beter vind, krijg dit boek ook de volle vijf sterren. Sally Thorne is een compleet andere weg ingeslagen, maar wederom met een fantastisch eindresultaat! Ik kan niet wachten op haar volgende boek!

Heb jij al een boek van Sally Thorne gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: 99 procent van mij ♥ Auteur: Sally Thorne ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 314 ♥ ISBN: 9789402704853 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.