Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

Begin vorig jaar las ik een boek met een fantastische cover: Duizend stukjes van jou. Ook al zou het boek verschrikkelijk zijn, ik moest en zou dat boek hebben. Noem het oppervlakkig, I don’t care, maar die cover is echt geweldig. Ik kan me nog herinneren dat ik het boek tijdens het lezen regelmatig gewoon oppakte, enkel om de cover te kunnen bewonderen, ha! Gelukkig viel het boek zelf ook niet tegen. Ik besloot mijn recensie van toen aan te passen en deze vandaag online te plaatsen, zodat ik mezelf weer eventjes kan voorbereiden op het derde deel (die al heel snel verschijnt!). Kijk je mee? 

Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt.

Wanneer haar vader wordt vermoord vanwege deze uitvinding, zit ze samen met een van diens studenten de vermoedelijke dader op de hielen en komt terecht in een futuristisch Londen, aan het hof van de Russische tsaar en in een vreselijke wereldwijde overstroming.

Zoals ik hierboven al zei, de cover is fantastisch. Ik ben echt heel blij dat de uitgeverij de originele covers grotendeels heeft gehouden. De prachtige kleuren en geweldige skylines zorgen ervoor dat je het boek heel graag wilt oppakken in de boekwinkel. And I know, je moet een boek niet beoordelen op de cover, maar bij dit boek zorgt de cover er wel voor dat het boek misschien nog een extra sterretje krijgt! 😉

De eerste 50 pagina’s waren voor mij heel langdradig. Ik heb daar langer over gedaan dan de rest van het boek. Het was heel technisch en ik ben niet zo’n wiskundig wonder. In het eerste gedeelte van het boek worden veel beschrijvingen over de Firebird gegeven en dat was gewoon te abstract. Ik kon het niet voor me zien en daardoor kwam ik niet in het verhaal.

Maar toen Marguerite in Rusland aankwam kon ik het niet meer wegleggen. Wauw, wat een prachtig beschreven wereld en ik kon me echt helemaal inleven. Claudia Gray heeft de wereld van het Russische Tsaar zo beschreven dat je alles voor je ziet zonder daar enige moeite voor doen. I loved it! 

Vooral het laatste gedeelte zit in de vaart er goed in. Het wordt erg spannend en voor je het weet sla je het boek dicht. Het einde is een behoorlijk cliffhanger, maar gelukkig zijn er nog twee delen. Deel twee verscheen al een tijdje geleden (and shame on me, ik heb ‘m nog steeds niet gelezen!), maar het laatste deel verschijnt volgende maand. Hoog tijd om het vervolg te lezen.

Koop jij wel eens een boek op basis van de cover?

Liefs,
Marleen

Titel: Duizend stukjes van jou ♥ Auteur: Claudia Gray ♥ Uitgeverij: Harper Collins
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789402714807 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik heb deze twee ook volledig op basis van de cover gekocht en shame on me nog geen 1 van de 2 gelezen ben even bezig in boeken waar series en films van gemaakt zijn zodat ik die kan gaan zien ? haha ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.