De verrader van Evalon – Lynette Noni

Een van de series die ik vorig jaar (oké in 2021) ontdekte was de Zalindov-serie van Lynette Noni. Eind 2021 las ik het eerste deel en hoewel ik het tweede deel al maanden in huis had, duurde het nog wel een paar maanden voordat ik die las. Achteraf helemaal niet erg, want De gevangene van Vallenia had een enorme cliffhanger, dus gelukkig hoefde ik niet al te lang te wachten op deel 3. Vandaag lees je daarvan mijn recensie.

Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde – wraak. Maar haar tijd in Vallenia heeft alles veranderd. Na de gebeurtenissen in het paleis probeert Kiva er wanhopig achter te komen of haar vrienden en familie veilig zijn en, nog belangrijker, of ze haar ooit kunnen vergeven voor wat ze heeft gedaan. Maar in het koninkrijk van Evalon staat de oorlog op het punt van uitbreken en Kiva, die hieraan heeft bijgedragen, besluit haar gebroken hart opzij te zetten om te helpen.

Haar voornemen resulteert in een zoektocht die Kiva en haar bondgenoten door heel Wenderall zal voeren. Lukt het hen, met Kiva’s verraad nog vers in hun geheugen, om de missie te volbrengen voordat het te laat is?

Even een kleine biecht: ik schrijf deze recensie zo’n drie maanden nadat ik het boek heb uitgelezen. Ik heb wat aantekeningen en grotendeels weet ik het meeste nog wel, maar dit is niet hoe ik normaal gesproken mijn recensies schrijf. Maar aangezien ik fan ben van deze serie én ik het liefst series compleet gerecenseerd wil hebben op mijn blog, komt ‘ie hier alsnog!

Dit deel is net als de voorgaande delen heel erg tof. Het is misschien net wat minder spectaculair dan de eerste delen, maar het is wat mij betreft wel een mooie afsluiter van de serie. Er zaten wat twists in die ik zag aankomen en die niet heel verrassend waren, maar het waren wel interessante twists die de auteur aan het verhaal heeft gegeven. Ook zit er wederom heel veel vaart in het verhaal, waardoor het heel moeilijk is om weg te leggen.

Ondanks dat dit echt een fantasy is, begon mijn romance hart ook wel iets sneller te kloppen, hoor. De relatie tussen Kiva en Jaren is ontzettend mooi op papier gezet en alleen daar werd ik een beetje verliefd op. Daarnaast is ook de worldbuilding wederom weer top. Dit boek speelt zich weer in een ander deel van de door Noni geschapen wereld en laat opnieuw zien dat ze heel erg goed is in prachtige werelden op papier te zetten.

Yes, een hele fijne afsluiter van een geweldige serie. Ondanks dat deze serie vorig jaar compleet niet op mijn radar stond, ben ik heel erg blij dat ik ‘m heb gelezen. Dikke aanrader, hoor! En ik ben heel benieuwd naar nieuwe boeken van deze auteur!

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De verrader van Evalon ♥ Auteur: Lynette Noni ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 431 ♥ ISBN: 9789022595480 ♥ Waardering: ****

Lees hier mijn recensies van de andere delen:

De genezer van Zalindov (#1)
De gevangene van Vallenia (#2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.