De gevangene van Vallenia – Lynette Noni

Eind vorig jaar las ik De genezer van Zalindov, een boek dat compleet niet op mijn radar stond toen ik ‘m kocht, maar mij toch van mijn sokken blies. Ik moest daarom zo snel mogelijk het vervolg kopen, maar die bleef een paar maanden ongelezen in de kast staan. Daar kwam vorige maand verandering in en vandaag lees je mijn recensie!

Kiva Meridan heeft de Elementproeven overleefd. Na tien afschuwelijke jaren verruilt ze de tralies van Zalindov voor de stadsmuren van Vallenia. Nu ze haar vrijheid terug heeft kan ze zich richten op het doel waar ze al sinds haar arrestatie op zint: wraak. Om te beginnen moet ze binnen de rebellenbeweging op zoek naar haar broer Torell en haar zus Zuleeka, zodat ze kunnen terugeisen wat hun familie toebehoort: de troon van Evalon. Maar onder het wakend oog van kroonprins Jaren is het bijna onmogelijk om ongezien het paleis uit te komen – tot de avond van het rivierfestival.

Dankzij een list van Torell en Zuleeka wordt Kiva met hen verenigd. Maar het weerzien is allesbehalve de hereniging waarop ze had gehoopt. Kiva’s loyaliteit wordt zwaar op de proef gesteld terwijl ze haar hart langzaam verliest aan de kroonprins. Om ook deze keer te overleven moet Kiva navigeren door een web van leugens, politieke spelletjes en intriges aan het hof. Kan ze voorkomen dat ze haar familie opnieuw kwijtraakt?

Ik weet niet waarom ik dit boek zo lang heb laten staan, want het was wederom enorm tof. Het verhaal is heel vlot geschreven, waardoor je er doorheen vliegt. Ondanks dat het meer dan een half jaar geleden was dat ik het eerste deel heb gelezen, zat ik er vanaf de eerste pagina’s direct in. Dat komt ook wel omdat het eerste deel een heel sterk einde had die lang in je hoofd bleef hangen, maar ook omdat je direct weer de wereld van Zalindov en Vallenia wordt ingetrokken.

Aan de ene kant had ik een beetje het idee dat dit vervolg een beetje dezelfde verhaallijn had als het eerste deel, maar tegelijkertijd heeft het ook een compleet andere invalshoek. Waar de De genezer van Zalindov zich enkel afspeelt in de gevangenis, speelt dit boek zich op een compleet andere plek af, zonder dat het afbreuk doet aan de originaliteit van de serie. Je leert andere personages kennen, andere plekken, wat een feestje om weer even terug te zijn in de toffe wereld die Lynette Noni heeft geschapen.

Wel moet ik zeggen dat ik Kiva wel enorm naïef vond in dit deel. Ze heeft ontzettend veel meegemaakt en is zeker geen standaard 17-jarig meisje, maar zo gedroeg ze zich wel vaak. En dat vond ik niet passen bij haar karakter. Sommige dingen zag je van ver aankomen en zij was daar opeens door verrast? Dat was een beetje jammer en ik ben heel benieuwd hoe daar in deel 3 mee wordt omgegaan. O en hallo, dat einde?! Net als deel 1 heeft dit boek ook een enorme cliffhanger waardoor ik NU deel 3 wil hebben, haha!

Yes, wat een fijn deel! Het kon voor mij nét niet tippen aan het eerste deel, maar ik ben ook zeker niet teleurgesteld. Gelukkig verschijnt deel 3 aan het einde van de maand, want die heb ik ECHT NODIG!

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De gevangene van Vallenia ♥ Auteur: Lynette Noni ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 404 ♥ ISBN: 9789022595138 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.