Lezend de wereld rond – leesupdate #2

Daar ben ik weer met een nieuwe leesupdate! De vorige verscheen weliswaar ongeveer 2 weken gelezen, maar ik heb sinds dat moment alweer een aantal boeken gelezen en ik vertel je graag wat ik er van vond! Lees je gezellig mee?

Mijn vorige overzichtje schreef ik in Seattle en toen waren we zo’n 3 weken op reis. Op het moment dat ik dit schrijf (23 mei), zijn we precies zes weken weg en en de teller staat op 23 gelezen boeken, 11 boeken ‘verder’ na het eerste overzichtje. De boeken die ik heb gelezen waren over het algemeen leuk of oké, maar er zaten niet veel toppers tussen. Maar zoals gezegd, ik vertel je er graag meer over!

Hier lees je het eerste overzicht met de eerste 12 boeken die ik heb gelezen op onze wereldreis. Meer weten over onze reis? Hier vertel ik je er mee over. Ook kun je onze reis volgen op Instagram

Limited Edition Husband – Lauren Blakely
De boeken van Lauren Blakely gaan er eigenlijk altijd wel in en zeker haar M/M romances. Dit boek verscheen begin mei en heb ik eigenlijk direct gelezen toen ‘ie beschikbaar kwam via Kindle Unlimited. En hij was fijn! Niet enorm bijzonder én hij lijkt heel erg op haar andere boeken, maar wel perfect voor tussendoor.
Waardering: **** 

Right Man, Right Time – Meghan Quinn
Ik kwam een aantal quotes tegen van dit boek via Instagram en toen kon ik het niet laten om dit boek te lezen. En hoewel ik echt heb genoten, vertelde dit boek me (opnieuw) dat ik geen fan ben van de age gap-trope. De trope is goed uitgewerkt, maar het is gewoon niet mijn ding. Ook vond ik de vrouwelijke hoofdpersoon niet fantastisch. Maaaaaar… de chemie was wel geweldig.
Waardering: ***

One Pucked Up Pack – Sarah Blue
Ik ben altijd op zoek naar fijne tips voor contemporary reverse harem (of why choose) romances (heb je die? Hit me up!). Ik dacht dus ook dat One Pucked Up Pack een van dat soort boeken was. En hoewel het zeker een RH is, was het ook een boek dat thuishoort in de Omegaverse. Dit was mijn eerste kennismaking met en omegaverse boek (google even als je niet weet wat het is), en tegelijk ook mijn laatste keer. Dat genre is absoluut NIETS voor mij. Ik vond het echt lachwekkend, ik blijf vanaf nu heel ver uit de buurt van een alpha-omega boeken.
Waardering: **,5 

Wait for it – Jenn McKinlay
Dit boek heeft zoooooo lang op mijn TBR gestaan. Ik heb echt jaren getwijfeld of ik dit boek zou aanschaffen als paperback (en ik deed het nooit), dus toen het e-book voor een vet leuk prijsje te scoren was heb ik dat gedaan. En ik heb absoluut geen spijt dat ik dit boek gelezen heb. Het is goed geschreven, lief, heeft een goede grump, maar het had ook niet de wauw-factor. Prima boekje, zeg maar.
Waardering: ****

Butt-dialing the Billionaire – Annika Martin
Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk het zevende (en vooralsnog laatste) deel in de Billionaires of Manhattan serie gelezen. En deze was vermakelijk, maar kon voor mij niet tippen aan andere delen van de serie. Ik vond de mannelijke hoofdpersoon grotendeels echt een kwal en hoewel zijn achtergrond goed was uitgewerkt, maakte dat zijn gedrag nog niet goed. Vermakelijk, maar geen topper.
Waardering: ***,5

The Bodyguard – Katherine Center
Nog zo’n boek dat al een tijdje op mijn TBR stond en die ik een tijdje geleden voor een leuke prijs kon kopen. Deze vond ik oké, maar ook wel een beetje een tegenvaller. Alles leek net niet helemaal te kloppen. Alsof er verschillende auteurs aan hetzelfde verhaal hebben gewerkt. Ik kon er mijn vinger niet heelmaal goed opleggen, maar de hoofdpersoon voelde niet af en haar keuzes leken compleet niet bij het karakter te passen. Beetje jammer!
Waardering: ***, 5 

Grayson’s Vow – Mia Sheridan
Een aantal boeken van Mia Sheridan (die je misschien kent van Stilte/Archers’ Voice) worden in een nieuw jasje (en volgens mij bij een nieuwe uitgeverij (in het Engels) uitgegeven. Daarom kon ik deze lezen via NetGalley. En deze auteur stelde niet teleur! Het was absoluut een emotioneel verhaal, het had flink van spice en de chemie was perfect! Dikke aanrader!
Waardering: ****

One Italian Summer – Rebecca Serle
Een tijdje geleden (2,5 jaar) las ik In Five Years, mijn eerste kennismaking met de boeken van Rebecca Serle. Dat boek was oké, maar ik was echt niet omvergeblazen. Toch was ik wel benieuwd naar haar nieuwe boek, One Italian Summer. Ik mocht dit boek lezen via NetGalley en ik vond deze beter dan In Five Years. Dit boek is een soort liefdesbrief aan Italië en de band tussen een moeder en dochter. Maar ik heb ook wel een paar kanttekeningen. Zo was de manier waarop de hoofdpersoon naar haar moeder keek echt niet gezond en bijna bizar. Ook de manier waarop ze haar echtgenoot behandelt? Eh, nop. Maar de sfeer zit er wel echt perfect in, alsof je zelf in Positano rondloopt en dat maakt veel goed!
Waardering: **** 

Middernachtsfeest (Dunbridge Academy) – Sarah Sprinz
Dit is een (redelijk nieuwe) dark academy van Boekerij en ik had geluk dat ‘ie al vrij snel via Kobo Plus te lezen was. Ik was heel benieuwd, dus ik begon vol goede moed. En het begin was fijn, met een hele vlotte schrijfstijl. Maar daarna? Er gebeurde eigenlijk niets. Het verhaal was heel erg saai en drama die je zou verwachten bij een dergelijk verhaal kwam pas heel laat en op een gekke manier. Ik ga nog een volledige recensie schrijven, maar dit was voor mij echt een enorme tegenvaller.
Waardering: **,5

Things We Hide from the Light – Lucy Score
Dit is mijn favoriet in dit lijstje. Vorig jaar las ik Things We Never Got Over, het eerste deel in de Knockemout-serie. Die vond ik heel erg tof (en wist je dat ‘ie vertaald wordt door Zomer & Keuning?), dus ik keek heel erg uit naar het vervolg. En deze was ook al zo tof! Ik ben echt een beetje verliefd geworden op Nash, maar Lina mag er ook zeker zijn. Dikke aanrader als je houdt van steamy romance met een spannend tintje.
Waardering: ****,5

Manhandled – Lauren Blakely
Dit boek is het laatste boek in dit overzichtje én het laatste boek in de vijfdelige serie van Lauren Blakely. Deze vond ik de minste van de serie. Vermakelijk en leuk voor tussendoor, maar het voelde te gemakkelijk en er werd veel te snel over de drama heen gestapt. De mannen vond ik ook wat minder. Doe je niets aan!

Ik heb heel veel zin in echt een goed boek (liefst via Kobo Plus of Kindle Unlimited), dus drop alsjeblieft je tips in de comments!

Heb jij al een boek van deze lijst gelezen? Zo ja, welke?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.