De edele opdracht – Julia Quinn

Wist je al dat ik fan ben van de Bridgerton serie? Ik heb zowel de tv-serie als de boeken verslonden en je snapt dat ik ook niet kon wachten op het nieuwste deel in de boekenreeks. Van te oren had ik niet enorm hoge verwachtingen van het verhaal van Hyancinth, maar mijn verwachtingen zijn absoluut overtroffen. Lees je mee

Hyacinth Bridgerton is zonder twijfel uniek. Waanzinnig slim, schaamteloos gevat en – volgens Gareth St.-Clair – alleen in kleine doses te verdragen. Toch is Gareth elke keer als ze elkaar ontmoeten weer gefascineerd. En dat is niet zijn enige probleem. Zijn vader is van plan het St. Clair-fortuin over de balk te smijten en Gareth staat machteloos. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft is een oud dagboek, maar dat is geschreven in het Italiaans en daarmee volkomen abracadabra voor hem.

Gareth vraagt Hyacinth hulp. Samen duiken ze in de mysterieuze tekst, maar wat als de antwoorden niet in het dagboek te vinden zijn, maar tegenover hen aan tafel?

Hoe kan het dat elk deel wederom enorm tof is? Van de laatste drie delen had ik elke keer voorafgaand weinig verwachtingen, omdat je de drie jongste Bridgertons amper kent, maar elke keer worden mijn verwachtingen enorm overtroffen. Ik vind het zo knap dat Julia Quinn in een serie als deze steeds weer een originele draai aan het verhaal weet te geven én dat elke Bridgerton telg echt compleet een eigen karakter heeft. Want o my, hoe tof is Hyacinth? Ik heb een mega girl crush ontwikkeld op deze dame! Ze stoot denk ik Eloise van de troon, haha!

De dialogen, de humor, de aantrekkingskracht, alles is on point en ik hou er zo enorm van. Hoewel het misschien een beetje saai en eentonig wordt, zou ik het compleet niet erg vinden om elke week zo’n boek te lezen. Dan is mijn leven compleet, haha. Ondanks dat het boek bijna 400 pagina’s heeft, vlieg je door het verhaal heen. Ik kan nooit stoppen met lezen, maar vind het tegelijk ook altijd doodzonde dat het uit is, haha. Herkenbaar?

Wat ik ook tof vind is dat lady Danbury hier een grote rol in speelt. Ik kan me niet heel veel herinneren van het eerste boek (snel eens herlezen), maar ze speelt in ieder geval een grote rol in de tv-serie. Ik ben dan ook enorm fan van haar geworden, dus zo tof dat zij zo’n goede band heeft met Hyacinth. Ik kan echt niet wachten op de verfilming van dit seizoen (in 2026 waarschijnlijk ergens ofzo? :()

Yes, mega fangirl dus… Dit boek staat absoluut in mijn top 3 van deze serie! Geloof me, de Bridgertons wil je leren kennen en je kunt niet anders dan verliefd worden op Hyacinth.

Heb jij al eens een boek van de Bridgertons gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De edele opdracht ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 396 ♥ ISBN: 9789022593455 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.