De vrouw met de rode ster – Kate Quinn

Ik lees heel graag goede oorlogromans over de Tweede Wereldoorlog, alleen doe ik dat veel te weinig. Zeker boeken die zich net op een ander stukje geschiedenis richten dan waar je normaal gesproken over leest. Toen ik De vrouw met de rode ster in de catalogus van Uitgeverij de Fontein zag staan, wist ik dat ik deze moest lezen. Vandaag lees je mijn recensie!

Kiev, 1937. De jonge studente Mila Pavlitsjenko is gefocust op haar studie en op haar zoon. Maar na Hitlers invasie van de Sovjet-Unie vier jaar later sluit ze zich aan bij het Rode Leger. Als sluipschutter vecht ze niet alleen tegen de nazi’s, maar ook tegen de vooroordelen van haar medesoldaten.

Tot iemand de pr-mogelijkheden van een succesvolle vrouw in het leger herkent, en ze in 1942 naar Amerika wordt gestuurd voor een goodwill-tour. Daar vindt ze een onverwachte bondgenote in first lady Eleanor Roosevelt.

Maar als iemand uit Mila’s verleden de krachten bundelt met een vijand dicht bij President Roosevelt, moeten de twee vrouwen samenwerken om Amerika’s oorlogspresident te beschermen.

Dit boek was zo tof! Het was mijn eerste kennismaking met Kate Quinn, maar het smaakt absoluut naar meer! Het verhaal van Mila is zo indrukwekkend, intrigerend en absoluut niet weg te leggen. Ik nam het boek ’s ochtends mee in de trein en baalde echt dat ik na 1,5 uur op mijn eindbestemming was, want ik moest gewoon verder lezen hoe het verhaal van deze bijzondere, dappere vrouw verder ging.

Wat heel knap is, het verhaal van de vrouw met de rode ster is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Mila Pavlitsjenko heeft daadwerkelijk bestaan en bijna alles wat er in dit boek wordt neergepend heeft daadwerkelijk plaatsgevonden. Dit boek is een knap staaltje schrijfwerk wat betreft feminisme en sterke vrouwen, maar tegelijk ook een heel emotioneel verhaal. Ja, Mila is een sterke vrouw en bij wie je niet graag aan de andere kant van haar sniper terecht wilt komen, maar ook een vrouw die het nodige meemaakt. Het is spannend, laat je niet meer los en tegelijk heeft het ook een hint naar romantiek.

Zoals ik hierboven schreef lees ik graag boeken die een stukje geschiedenis uitlicht waar je normaal gesproken niet veel over leest. Dit stukje geschiedenis was mij onbekend en middels een verslavend verhaal leer je over een bijzonder stukje van de tweede wereldoorlog. Het zet je aan het denken, over de rol van vrouwen in de tweede wereldoorlog, maar ook over de rol van Rusland en de VS in die oorlog.

Je merkt het vast al, dikke must read! Wat een aanrader! Als jij dit boek nu toevoegt aan je TBR, ga ik intussen op zoek naar de andere boeken van Kate Quinn, want ik ben absoluut nog niet klaar met deze auteur!

Liefs,
Marleen

Titel: De vrouw met de rode ster ♥ Auteur: Kate Quinn ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 427 ♥ ISBN: 9789026170904 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Uitgeverij de Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.