De andere vrouw – Sandra Brown

Soms kom je een boek tegen waar je nog nooit van hebt gehoord, maar waar je gelijk nieuwsgierig naar bent zodra je een flaptekst leest. De andere vrouw was zo’n boek voor mij en ik wilde het boek gelijk aanschaffen. Het duurde even voordat ik dat deed, maar vorige week zaterdag zag ik het boek liggen bij Broese in Utrecht en nam ik ‘m mee. Ik begon eigenlijk gelijk in het boek. Benieuwd wat ik van het boek vind? Lees dan snel verder. 

De charmante verslaggeefster Avery Daniels is verbijsterd als zij zwaargewond in een ziekenhuis wakker wordt. Haar hele lichaam doet pijn. Haar gezicht zit in het verband en ze kan niet praten. Uit de gespreksflarden die zij opvangt, hoort ze dat ze een van de weinige overlevenden is van een vliegramp. Avery’s verbijstering slaat echter om in paniek als ze beseft dat iedereen haar voor Carol houdt, de egoïstische echtgenote van de beroemde politicus Tate Rutledge. Avery kan niet duidelijk maken dat ze Carol niet is en dat ze de plastische chirurgie die haar ‘haar eigen gezicht’ zal teruggeven niet wil…

Terwijl ze in het ziekenhuis langzaam van haar verwondingen herstelt, doet Avery een schokkende ontdekking: een van zijn eigen familieleden wil een aanslag op Tate’s leven plegen. De journaliste in Avery beschouwt dit als een gouden kans voor een kranteartikel en zij besluit voorlopig als Carol door het leven te gaan om de ontknoping van dichtbij mee te kunnen maken. Ze heeft er echter geen rekening mee gehouden dat ze, ondanks de hoogoplopende ruzies, wanhopig verliefd wordt op de aantrekkelijke Tate. Maar hij is er van overtuigd dat zij de echtgenote is die hij zo verafschuwt.

Avery zet alles op het spel om het leven van de man die zij lief heeft te redden. Zij raakt verstrikt in gevaarlijke intriges en dreigt niet alleen Tate’s liefde te verliezen, maar ook haar eigen leven.

Het boek wordt gepresenteerd als een thriller en ook al bevat het verhaal zeker spannende elementen, ben ik het niet eens met het stickertje thriller. Het even spannende stukjes, maar verder is het boek spannend. Het is een erg fijne read en ik kon het boek amper wegleggen, maar ik zou het boek het etiket van spannende roman of romantische thriller geven. Echt een boek voor een vrouw, haha!

Dit boek is een herdruk van de Boekerij en ze hebben een actie waarmee je 3 boeken voor de prijs van 2 krijgt. Tijdens het lezen was ik benieuwd wanneer het boek eerst verscheen en ik kwam er achter dat het boek meer dan 20 jaar oud is! Dit merk je dus helemaal niet tijdens het lezen en vind ik echt een groot pluspunt. Sandra Brown gebruikt geen aspecten die je alleen 20 jaar geleden zou zijn en het verhaal is juist actueel met de verkiezingen en dergelijke. Erg goed geschreven!

Het boek heeft hele fijne personages waar je erg verliefd op kunt worden. Je leest het verhaal vanuit veel verschillende perspectieven maar ik was geen enkel moment verward. Je merkt gelijk wie er aan het woord is en op deze manier krijg je echt alles mee wat er allemaal in het verhaal gebeurd. Soms werd er iets teveel verteld en had de auteur iets meer mogen showen. Ik vond vooral Tate een heerlijk personage. Hij kwam wat mij betreft het meest menselijk over en ik had op verschillende plekken echt medelijden met de beste man.

Een thriller is geen thriller zonder een bad guy (of girl). Ook in De andere vrouw heb je wat foute personen. Helemaal aan het eind van het boek kom je er pas achter en ik vond dit ongeloofwaardig. Ik had het gevoel deze persoon was gekozen om het nog schokkender te maken. Het hele eind was een beetje over the topBeetje jammer. Ook andere gebeurtenissen waren niet altijd even geloofwaardig, maar dit was niet heel storend.

De andere vrouw is een perfecte read voor vrouwen die van een beetje romantiek, maar ook van spanning houden. Voor mij was het in ieder geval een heerlijk boek die ik niet weg kon leggen!

Lees jij wel eens romantische thrillers?

Liefs,
Marleen

Titel: De andere vrouw ♥ Auteur: Sandra Brown ♥ Uitgeverij: De Boekerij
Aantal pagina’s: 411 ♥ ISBN: 9789022576472 ♥ Waardering: ****

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.