9x heerlijke, romantische boeken

Over twee dagen is het alweer Valentijnsdag en de hele week ben ik al leuke en romantische dingen tegengekomen. In de winkels, restaurants en online zie je overal hartjes, roze en rood voorbijkomen. Zelf ben ik dol op Valentijnsdag. Niet dat we dit jaar iets speciaals gaan doen, maar toch is de Dag van de Liefde een leuke dag! Om helemaal in de stemming te komen deel ik vandaag een lijstje met 9 boeken die bol staan van de romantiek. 

Soms heb ik een gevoel, als ik een heel lief, romantisch of juist zielig boek aan het lezen ben, dat je zo’n gevoel op je borst krijgt. Alsof je hart een beetje samen knijpt. Dat vind ik een van de meest fantastische momenten tijdens het lezen. Als een boek dat bij mij teweegbrengt, dan vind ik het boek al geweldig. Hieronder staan een aantal boeken die voor dat gevoel hebben gezorgd tijdens het lezen. Kijk je mee?

Wacht op mij
Dit was het allereerste new adult-boek dat ik las en heeft een speciaal plekje in mijn hart. Niet alleen daarom, ik ben ook heel hard voor de personages gevallen. Cam & Avery zijn fantastisch! Het boek is rauw, maar ook zo lief en romantisch! Misschien is de liefde iets over the topmaar dit is absoluut vergeven. En gelukkig voor mij (en ook voor jou als je niet genoeg krijgt van Cam & Avery) zijn er nog twee novella’s verschenen met deze twee leuke personages! Jeey! ♥

Hof van Mist en Woede
Dit boek verwacht je misschien niet direct in een rijtje met romantische verhalen, omdat het juist zoveel actie en fantasy bevat. Maar toch is dit een van de meest mooie boeken (in ieder geval mijn favoriete YA ooit) gelezen op het gebied van liefde. De aantrekkingskracht tussen Rhys en Feyre is perfect, gewoon perfect. Mijn hart brak in duizend stukjes nadat ik het boek had dichtgeslagen en ik kan dus niet wachten op het derde deel. Is it May yet? 

De Selectie
Deze vijfdelige serie van Kiera Cass is natuurlijk romantiek op den top. De eerste drie boeken zijn mijn favoriet, want: Maxon en America. Maar de jurken, het paleis en al het lekkere eten vergroot het sprookjesgehalte alleen nog maar meer. Deze boeken zijn perfect om deze week – en zeker aankomende dinsdag – te (her)lezen!

Faye & Sean
Afgelopen week kreeg ik een heel lief berichtje van de auteur, Marina Folkers. Ze had haar boeken in mijn Reading Challenge 2016 zien staan en ik werd er weer aan herinnert hoe lief en romantisch ik dit boek vond. Faye en Sean hoort dan ook zeker in dit lijstje thuis! Leuk nieuws: binnenkort komt er een nieuw boek van Marina uit! Ik ben benieuwd of dit boek net zo romantisch wordt als haar debuut.

Enkeltje Ierland
Ik ben zelf nog nooit in Ierland geweest en het staat ook niet helemaal bovenaan mijn lijstje, maar door de boeken van Charlotte de Monchy ben ik wel benieuwd geworden naar het land. Maar Enkeltje Ierland bevat heel veel romantiek en laat je even wegvoeren van je bank naar de andere kant van de Noordzee. Perfect om nu te lezen, dus!

Anna & De French Kiss
Een boek dat zich afspeelt in de stad van de liefde hoort toch sowieso thuis in dit rijtje? Ik hou van Parijs en ik hou van dit boek. Soms is het een beetje cliché, maar Stephanie Perkins komt er goed mee weg. Ook het vervolg Lola & de Boy Next Door is heerlijk romantisch. Ik hoop dat de uitgeverij het laatste deel ook nog zal vertalen.

Voor jou
Ik val gigantisch in herhaling, I know, maar ik kan het niet laten om te pas en te onpas mijn favoriete boek ever aan te prijzen. Voor jou mag natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met romantische boeken. Ook al is het einde hartverscheurend en heeft het boek mij met een gebroken hart achtergelaten, toch is dit boek het waard om met Valentijnsdag te lezen. Doen dus!

Hart tegen hart
Een ander boek, dat minder bekend is, maar waar ik wel van heb genoten is Hart tegen hart. Het lijkt een beetje op een Bouquetreeksboek, maar af en toe is dat helemaal niet erg. Bereid je voor op veel clichés, vinnige opmerkingen, maar vooral een hoge dosis romantiek. Count me in!

Het mooiste afscheid
Eigenlijk horen alle boeken van Abbi Glines in deze lijst. Deze boeken zijn perfect om in een avondje te lezen en ze bevatten altijd heel veel romantiek. Het mooiste afscheid is toch wel mijn favoriet en deed mijn hart meerdere keren samen knijpen. Mocht je dit boek niet in huis hebben, maar toch het boek willen lezen deze week. Het ebook is maar €5,99!

Welk romantische boek ga jij deze week lezen? Heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

PS. Op de Hebban We Love Feelgood pagina verschijnt dinsdag een artikel met onze roze en rode boeken. Hier vind je onze page (volg je ons al?) en zie je dinsdag dus het artikel!

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.