Het resultaat van mijn eigen Reading Challenge

Ook vandaag, op de een na laatste dag van het jaar, vind je een terugblikkend artikel. Zoals je eerder hier op de blog al kon lezen heb ik in 2016 aan verschillende reading challenges meegedaan. Ik haalde mijn challenge van 100 boeken bij Goodreads en Hebban. Daarnaast had ik ook mijn ‘eigen’ challenge bedacht: 30 opdrachten waaraan mijn gelezen boeken moest voldoen. Lees je mee hoe dat is afgelopen?¬†

Zoals je hier kon lezen moest ik in september nog 11 opdrachten vervullen. Ik kan je nu al vast verklappen dat is niet gelukt. Ik heb 26 van de 30 opdrachtjes afgevinkt. Ik had er voor kunnen kiezen om de laatste maanden alsnog alle boeken te lezen, maar ik koos er voor om de boeken te lezen die ik ook heel graag wilde lezen. Ik was erg druk met tentamens en wilde mezelf niet nog meer ‘verplichtingen’ geven.

Ik zal je hieronder aangeven welke opdrachten ik had en welke boeken ik daarbij heb gelezen:

 1. A book you loved… Read it again – Hierbij las ik Voor jou van Jojo Moyes. Dit is mijn favoriete boek aller tijden en het vervolg kwam begin dit jaar uit, dus een perfect moment om het eerste nogmaals te lezen. En ja, ik heb weer zitten huilen als een malle… ūüėČ
 2. A book from the library РDit is niet echt een moeilijke opdracht, want ik leen gemiddeld 4 boeken per maand van de bibliotheken in de buurt. Hier koos ik voor het boek Hier was ik van Gayle Forman, aangezien dit een van de eerste boeken was die ik in 2016 van de bibliotheek leende.
 3. A book with more than 500 pages РMijn favoriete YA: Hof van mist en woede van Sarah J Maas. Die boek heeft 608 bladzijdes en dit boek hoort gewoon thuis in welke challenge dan ook!
 4. A book published this year РOok dit is niet heel erg moeilijk, want de meeste boeken die ik lees zijn heel recent verschenen. Ik koos voor De Kroon van Kiera Cass. Eindelijk verscheen het laatste deel in mei! ♥
 5. A book you finished in a day¬†– Een van de boeken die ik dit jaar in een dag uitlas was¬†Harde lust van Meredith Wild. Ik begon in dit boek in de trein op de terugweg en ik las het ‘s middags thuis uit. Heerlijk zulke feelgoodboeken!
 6. A book from an author with your initials РDeze opdracht heb ik niet volbracht. Er zijn niet veel auteurs die de initialen MZ hebben. Na lang nadenken kwam ik uit op Markus Zusak. Zijn prachtige boek De boekendief had ik al gelezen en De Boodschapper staat te wachten in mijn boekenkast, maar helaas ben ik er dit jaar niet aan toegekomen. Hopefully next year! 
 7. A trilogy –¬†Ik heb heel veel delen uit series dit jaar geleden, maar er was maar √©√©n serie die ik daadwerkelijk helemaal dit jaar heb gelezen. Dat was de serie¬†Angelfall en ik las de boeken nadat Lisa mij tijdens ons interview op deze serie had gewezen.
 8. A book filled with romance РZo ongeveer alle boeken die ik lees zijn overstroomd met romantiek, wat soms best heel jammer is. Ik koos uiteindelijk voor een boek waarbij zelfs in de ondertitel stond: a love story. Het boek Faye en Sean van Marina Folkers was heerlijk romantisch en deed me zelfs een beetje aan mezelf denken!
 9. A book from a Scandinavian author – Er verschijnen tegenwoordig ontzettend veel thrillers uit Scandinavi√ę, maar ik heb er dit jaar maar √©√©n gelezen:¬†Memento¬†van Emelie Schepp. Helaas vond ik het boek maar niets.
 10. A book with a number in the title –¬†Hierbij schreef ik het boek¬†Twintig regels liefde van Rowan Coleman op.¬†Do I need to say more?
 11. A book with a color in the title РIk las het boek Witheet van Jennifer L. Armentrout, waar ik eigenlijk heel erg van genoot. Ik weet niet waarom ik de vervolgdelen nog niet heb gelezen. Snel maar eens doen!
 12. A book ‘everyone’ but you has read –¬†Ik heb hier heel lang over gedaan en dit is ook het laatste boek dat ik heb toegevoegd, namelijk¬†Harry Potter! Ja, ik beken. Tot afgelopen week had ik nog nooit een HP-boek gelezen. Ik heb ook de films nooit gezien. En na het lezen van het eerste deel, blijf het daar ook bij denk ik. Ik vond de schrijfstijl best grappig, maar het zorgde er niet voor dat ik direct verder wilde lezen of de films wilde zien.
 13. A book from an author you have never heard of РIk heb heel wat nieuwe auteurs ontdekt dit jaar, maar nadat De appeltaart van hoop van Sarah Moore Fitzgerald een boek van de 7Days RC werd, leerde ik deze schrijfster pas kennen. Het is zeker niet het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen, maar wel een boek dat ik, zeker aan de jongere lezers, zal aanraden!
 14. A book written by someone under 30 – Weet je dat het best moeilijk is om de leeftijd van een aantal auteurs te achterhalen? Uiteindelijk bleek dit niet zo moeilijk want de auteur van DIMILY, Estelle Maskame, is 20 dus een perfect boek! Had ik al gezegd dat ik uitkijk naar het laatste deel?
 15. A romantic book from a male author –¬†Ik heb het nog even nagekeken, maar van de 116 boeken die ik dit jaar heb gelezen zijn er 4 (!) geschreven door een man. Dat was¬†Iene miene mutte van M.J. Aldridge (een thriller, dus niet echt romantisch),¬†Vaderdag¬†van Simon van Booy (ook niet echt romantisch),¬†Lieve edelachtbare van Max van Olden (seks? Ja. romantiek? Nee) en¬†Surf!¬†van Chris Vick. Misschien komt dit laatste boek nog het meest in de buurt van romantiek. Ik heb deze challenge dus helaas ook niet gehaald.
 16. A historical book –¬†Ok√©, ik heb een beetje vals gespeeld met deze categorie. Ik las¬†Als de passie wint van Sylvia Day. Een boek dat zich afspeelt in de 18e eeuw, dus historisch is het wel. Soms moet je een beetje creatief zijn!
 17. A book that made you cry РWhoops, dat zijn er behoorlijk wat het afgelopen jaar! Ik koos voor het boek De 9 dagen van Rabbit Hayes van Anna McPartlin. Ik las een gedeelte in de trein en daar kon ik mezelf niet oprollen in een balletje, maar thuis ging ik los. Hart-ver-scheurend!
 18. A populair author’s first book – Ik denk dat ik met een gerust hart kan zeggen dat Marieke Nijkamp in Nederland en in de VS erg populair is! Haar eerste boek¬†54 minuten past dan ook perfect. Ik kan niet wachten op haar volgende boeken!
 19. A book set in summer –¬†Een van de boeken waarin de zomer echt heel duidelijk naar voren kwam is¬†Een regenboog in de nacht¬†van Claire King. Nog niet gelezen? Direct doen!
 20. A book with a lion. A witch. Or a wardrobe –¬†Dit vind ik zelf een van de leukste, maar ook best moeilijke. Ik koos voor¬†De Graces van Laure Eve. Een boek over heksen. Perfect toch?
 21. A book set somewhere you have always wanted to visit –¬†Toen ik deze opdracht begin het jaar opschreef wist ik gewoon dat dit New York moest zijn. Ik schreef het boek¬†Een met jou¬†van Sylvia Day op, maar achteraf gezien vind ik¬†Did I Mention I Need You¬†hier veel beter passen!
 22. A book at the bottom of your TBR pile –¬†Dit boek lag niet helemaal onderop op mijn TBR stapeltje, maar dit boek stond wel al een hele tijd in mijn kast! Ik las het grappige, maar ook spannende boek¬†Eerste steen rechts¬†van Darynda Jones. Deze boeken zijn helaas niet zo populair, maar zeker de aandacht waard!
 23. A book by an author you love –¬†Dit kan niet anders dan Jojo Moyes zijn toch? In Sri Lanka las ik het boek¬†Verboden vruchten.¬†Leuke nieuwtje: in het nieuwe jaar verschijnt er een herdruk van dit boek bij uitgeverij Fontein!¬†
 24. A book bu an author you’ve never read before –¬†Ik vind het ontzettend jammer dat ik deze auteur niet eerder heb ontdekt, maar hierbij hoort¬†Voor altijd… gezien¬†van Marie Force. Ik kan niet wachten om meer van deze auteur te ontdekken!
 25. A book that was made into a movie РOp de blog van Lisa won ik twee kaartjes voor de film Room en het bijbehorende boek Kamer van Emma Donoghue. Heftig boek en een prachtige verfilming!
 26. A book you own but haven’t read –¬†Dat zijn er heel wat, oeps! Ik las het boek¬†Fangirl¬†van Rainbow Rowell en ik las het boek ruim een jaar later dan dat ik het besteld had!
 27. A book about a fairy tale –¬†Natuurlijk heb ik hier¬†Hof van doorns en rozen¬†van Sarah J Maas opgeschreven, licht gebaseerd op Belle en het Beest!¬†‚ô•
 28. A book recommended by your local bookseller –¬†Ook deze categorie heb ik niet ingevuld, maar ik denk dat ik vast wel een boek heb gelezen dat is aangeraden door de boekwinkel hier in de stad!
 29. A book you saw someone reading –¬†Ik heb het hele jaar opgelet en ik zag mensen¬†Mooie meisjes¬†en¬†Verborgen van Karin Slaughter lezen, maar beide boeken heb ik tot nu toe nog niet opgepakt. Ook deze opdracht dus niet volbracht!
 30. A book with a very long title –¬†Ik las het boek¬†Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Ik heb geen andere boeken gelezen dat deze titel met 10 woorden kan overtreffen!

Zo. Een behoorlijke lijst en ook een behoorlijk lang artikel! Voor 2017 heb ik een nieuwe challenge opgezet die ik samen met mijn beste vriendin ga doen. Wij hebben er voor gekozen om 25 opdrachten te doen. Daar vertel ik je alles over in het nieuwe jaar! Zie ik je dan?

Welke reading challenges heb jij dit jaar allemaal gedaan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

 1. Ik heb meegedaan aan een challenge op Goodreads; dertig boeken. Ik voegde deze week wat gelezen comics toe omdat ik enorm achterliep. ūüėČ En mijn laatste boek moet ik vandaag of morgen even uitlezen, gelukkig is het een geweldig boek.

  In 2017 wil ik ook meedoen op Hebban en ga ik voor hetzelfde aantal boeken. Dit jaar had ik een flinke leesdip, dat maakte het aantal boeken dus wat lastig. Komend jaar wil ik geen leesdips meer; als ik een boek niet leuk vind ben ik niet meer verplicht het uit te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.