Hoe ik mijn eigen moord oploste – Kristen Perrin

Een hele tijd geleden kreeg ik van lieve Evelyn van boekhandel Westerhof de tip How to Solve Your Own Murder. Dit zou een enorme topper moeten worden, dus heel erg tof dat Boekerij de vertaling ongeveer gelijk met het origineel uitbracht. Ik mocht een recensie-exemplaar ontvangen en vandaag lees je mijn recensie!

Engeland, 1965. In het stadje Castle Knoll voorspelt een waarzegster het lot van de dan zeventienjarige Frances Adams: haar sterfdag zal niet vredig zijn en ze zal worden vermoord door iemand die ze kent. Zo begint voor Frances een leven vol wanhopige pogingen om haar moord te kunnen voorkomen.

Niemand nam deze voorspelling ooit serieus – decennialang niet – totdat Frances vermoord wordt aangetroffen in haar woonkamer. Bij de zoektocht naar de moordenaar komt het goed van pas dat Frances haar rol als dorpsbemoeial serieus nam: met het verzamelen van roddels en geheimen over iedereen die ze ontmoette probeerde ze haar leven veilig te stellen ingeval de moordenaar ertussen zat. Met het materiaal in haar bibliotheek zou de juiste speurder de moordenaar zo kunnen vinden – als die eerst haar ongelooflijk ingewikkelde archiefsysteem had kunnen doorgronden.

Frances’ achternicht Annie wordt gedwongen deel te nemen aan de laatste grote wraakactie van haar oudtante. Frances heeft in haar testament opgenomen dat de persoon die haar moord oplost miljoenen erft. Kan Annie het mysterie ontrafelen en gerechtigheid vinden voor haar oudtante of zal het opgraven van het verleden haar juist in het vizier van de moordenaar brengen?

Dit boek was verschrikkelijk om mee te nemen in de trein, want nu kon ik niet verder lezen toen ik in Den Haag was, haha! Het verhaal, zeker de eerste helft, is heel erg moeilijk om weg te leggen, dus plan voor de zekerheid een vrije dag in als je in dit boek begint! De schrijfstijl is enorm vlot en ik heb dit boek dan ook in één dag uitgelezen. Je moet gewoon weten wie er nu echt verantwoordelijk is voor de moord op Frances.

Ik vond dit boek heel erg lijken op Knives out, die toffe film met Daniel Craig en Chris Evans. De vibe, de personages, de moord, echt een dikke tip voor de fans van die film. Maar ondanks dat het erop lijkt is wel echt een eigen en vooral enorm origineel verhaal. Juist ook omdat je het verhaal vanuit Annie leest, maar ook door middel van oude dagboekfragmenten krijg je steeds kleine hints en wordt er steeds meer duidelijk.

Ik had wel een beetje moeite met het einde. Ik vond juist de eerste 70% heel erg sterk en het einde vond ik een tikkie tegenvallen. Aan de ene kant was het einde heel erg sterk en iets wat ik niet per se zag aankomen. Aan de andere kant vond ik ook dat er gedurende het hele boek net iets te weinig hints naar de moordenaar leidde? Het voelde net iets teveel uit de lucht geplukt, hoed goed de ‘gekozen’ moordenaar ook is.

Ik ben enthousiast, met een kleine kanttekening. Volgens Goodreads is het dit het eerste boek in een serie en ik ben heel benieuwd wat deze auteur nog meer gaat doen! Yes, aanradertje hoor!

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Hoe ik mijn eigen moord oploste ♥ Auteur: Kristen Perrin ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789049202842 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!  

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.