De koning van de hel – Kerri Maniscalco

Toen ik eind 2023 (het was mijn allerlaatste boek van het jaar) Prins van trots uitlas, moest ik gewoon weten hoe het verder ging. Gelukkig hoefde ik niet al te lang te wachten, want De koning van de hel verscheen al eind februari. Happy me, want ik mocht een verrassingsexemplaar van uitgeverij Boekerij ontvangen. Ik begon eigenlijk direct en vandaag lees je mijn recensie.

Emilia kan nauwelijks bijkomen van de schokkende ontdekking dat haar tweelingzus Vittoria nog leeft. Voordat ze de demonen uit haar verleden onder ogen kan komen, moet Emilia de ver­leidelijke Prins van Toorn gaan opeisen. Ze verlangt niet alleen naar zijn lichaam, ze wil ook zijn hart en ziel, maar juist die wens kan de ­demon niet in vervulling laten gaan.

Als een hooggeplaatst lid van Huize Hebzucht wordt vermoord, begeven Emilia en Toorn zich naar de demonenrechtbank. Het bewijs wijst naar Vittoria als de moordenaar en ze wordt al snel tot vijand van de Zeven Cirkels verklaard. Ondanks haar verraad zal Emilia er alles aan doen om de vraagtekens rondom het misdrijf op te helderen en er voor eens en voor altijd achter te komen wie haar zus werkelijk is.

Ik schreef het hierboven al, ik begon bijna direct toen we weer terug waren uit Zuid-Afrika. Maar ik kwam er echt niet in. Ik baal zo, want ik wilde dit boek zo graag goed vinden! Ondanks dat het eigenlijk direct doorgaat waar deel 2 is geëindigd, is het vanaf het begin een beetje saai? Er gebeurt genoeg, maar het voelde op teveel momenten veel te chaotisch en ik had het idee dat de auteur zelf ook niet heel goed wist wat er gebeurde?

Ik schreef in mijn recensie van deel 2 dat ik het idee had ik dat ik wat informatie miste. Dit kon komen omdat het alweer een tijdje geleden was dat ik het eerste deel had gelezen, maar ik had dat gevoel weer bij dit boek, terwijl ik het tweede deel nog wel goed op mijn netvlies had. Het voelt allemaal heel vaag, alsof het allemaal niet heel lekker is uitgewerkt. En dat is zo jammer, want de sfeer en het verhaal op zichzelf is gewoon heel erg tof.

Ik had in dit deel ook een beetje moeite met Emilia. Het is een derde deel, maar opeens wordt ze (zeker in het begin) heel erg naïef, gewoon irritant naïef zelfs. Gelukkig wordt het in de tweede helft van het boek iets beter, maar in het begin kruipt ze zo ontzettend in een slachtofferrol, dat ik haar het liefst door de pagina’s heen wilde trekken en haar eens goed door elkaar wilde schudden. En hallo, hoeveel seksscènes kun je in een boek stoppen? Don’t get me wrong, er kan mij over het algemeen niet genoeg spice in een boek zitten, maar dan moet het wel goed uitgewerkt zijn én iets toevoegen aan het verhaal. De helft van de spice had er met gemak uit gekund. Zonde!

Ik schreef het hierboven al, ik wilde dit boek zo graag leuk vinden, maar ik vond het een tegenvaller. Jammer, maar voor mij geen hele sterke afsluiter van de trilogie. Overigens ben ik wel benieuwd naar de spinoff die deze zomer bij Boekerij gaat verschijnen. Hopelijk is die net wat beter uitgewerkt!

Heb jij deze serie al op je TBR staan?

Liefs,
Marleen

Titel: De koning van de hel ♥ Auteur: Kerri Maniscalco ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 320♥ ISBN:9789022597880 ♥ Waardering:
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.