Op gevoel – Lisette Jonkman

In december had ik weer een maandje Kobo plus en daar las ik onder andere de laatste twee delen in de Onbreekbaar serie van Lisette Jonkman. Op gevoel is het laatste deel in deze fantastische serie en de recensie hadden jullie natuurlijk nog te goed, dus bij deze! Happy reading!

Abby en Ferdi are history. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om Victoria’s Secret-model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is; het verenigingsleven is niet wat hij had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

Mag ik nog een keertje zeggen dat het zo ongelofelijk knap is dat Lisette Jonkman drie enorm sterke boeken in zo’n korte periode heeft geschreven? Wauw! Hoewel Onbegrensde liefde (het tweede deel) mijn favoriet is, is het laatste deel ook zo ontzettend fijn om te lezen. Lisette weet je voor de derde keer mee te nemen in de avonturen rondom Ferdi en Abby en je kunt niet anders dan deze mensen helemaal in je hart sluiten alsof het echte vrienden zijn. En ik ben niet de enige die dit zegt, maar ik wil meer! Ik wil meer Abby en meer Ferdi en vooral meer Abby en Ferdi samen. Mag dat? Alsjeblieft?

Op gevoel is net iets anders opgebouwd dan de vorige delen. Waar in de vorige delen de hoofdstukken tussen Abby en Ferdi steeds werden afgewisseld, lees je in het laatste deel steeds een heel deel uit hetzelfde personage. Dit zorgde er bij mij voor dat de vaart een heel klein beetje uit verhaal wordt gehaald, omdat ik het liefst elk moment vanuit beide personages wilde lezen. Nu was het af en toe beetje gissen (en oké, langer wachten) naar wat het andere personage op dat moment deed, zei en voelde.

Ik val misschien een beetje in herhaling, maar het is zo knap hoe Lisette Jonkman zo’n eerlijk, lief en vooral levensecht verhaal heeft weten neer te zetten. Zo is Abby opeens Victoria Secret-model en op heel veel momenten zou dit ontzettend ongeloofwaardig over kunnen komen, maar Lisette heeft het beschreven alsof het best normaal is en dat het een meisjesdroom is die uitkomt (niet die van mij, ik hou veel te veel van chocola en haat sporten veel te veel, maar dat terzijde). En het hele verhaal rondom Tom geeft alles een nog serieuze (en welkome) laag die er extra voor zorgt dat Lisette een echte must read trilogie heeft geschreven.

Heb je de Onbreekbaar-trilogie nog niet gelezen en ben je ook nog niet begonnen? Shame on you (nee, dat is gemeen, maar gewoon doen) en laat me dan vooral weten wat je ervan vindt. Ik vind het in ieder geval verschrikkelijk dat Ferdi en Abby nu ‘klaar’ zijn, maar gelukkig hebben we nog Verkikkerd, Verslingerd en binnenkort Verknocht.

Heb jij al eens een boek van Lisette Jonkman gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Op gevoel ♥ Auteur: Lisette Jonkman ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | Kobo Original
Aantal pagina’s: 276 ♥ ISBN: 7252120185430 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.