Trots en vooroordeel – Lisette Jonkman

Ik denk dat de hertaling van Trots en vooroordeel van Lisette Jonkman toch wel het boek was waar ik het meest naar uitkeek in de tweede helft van 2021. Alleen het idee dat de enige echte Lisette Jonkman dé roman van Jane Austen zo vertalen was al fantastisch en dan had ik nog geen letter gelezen. Ik heb bijna alles laten vallen toen dit boek binnen kwam en heb nog nooit zo snel een klassieker gelezen. Lees snel verder zodat ik je kan overtuigen dat jij dit boek nodig hebt in je leven.

‘Pride and Prejudice’ is misschien wel de bekendste roman van Jane Austen. Voor de Blossom Books Wereldklassieker-serie vertaalde en bewerkte auteur Lisette Jonkman dit romantische verhaal over Elizabeth Benneth en Mr. Darcy.

Pride & Prejudice, oftewel Trots en vooroordeel is mijn favoriete klassieker allertijden. Ik heb de film (uit 2005) tientallen keren gezien en het boek ook al een aantal keren gelezen. Niet zo gek dus dat ik enorm uitkeek naar deze vertelling door Lisette Jonkman. Alles wat Lisette schrijft is fantastisch, dus het verhaal Elizabeth en Darcy van haar hand, yes please! En geloof me, dit boek is pure perfectie. Lisette heeft de perfectie combinatie van al het moois dat Trots en vooroordeel van Austen heeft en haar eigen unieke, humoristische schrijfstijl gevonden.

Ik wist niet dat het mogelijk is, maar ik ben nog verliefder geworden op Darcy. Mr. Darcy is sowieso een personage om verliefd op te worden, in welke versie of film dan ook, maar Lisette heeft het voor elkaar gekregen om hem nog meer likable, schattiger en ongemakkelijker (op een goede manier). Ik kan me dan ook niet voorstellen dat iemand niet direct valt voor deze knappe, stugge man.

Enne, ook een lintje voor Evelyn van Westerhof, want dankzij haar is dit boek tot stand gekomen. Dit boek is het ultieme kerstcadeautje, voor jezelf, je beste vriendin of wie dan ook. Echt, dit boek wil jij onder de boom hebben en regel gelijk dat de rest van de familie je verder niet meer zal storen tijdens de kerst, want dit boek is ongelofelijk moeilijk om weg te leggen. En niet alleen het verhaal is prachtig (verteld), maar ook de omslag, de illustraties, dit boek heeft gewoon alles.

Dit boek mag absoluut niet in jouw boekenkast ontbreken. Zelfs als je geen fan bent van klassiekers, dan nog is dit een absolute must read. Lisette Jonkman heeft laten zien dat ze een van de mooiste romantische verhalen een prachtig hedendaags sausje kan geven. Mag ik een verzoekje indienen dat ze bijvoorbeeld ook Emma of zo hertaald?

Stond dit boek al op jouw verlanglijstje?

Liefs,
Marleen

Titel: Trots en vooroordeel ♥ Auteur: Lisette Jonkman ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 465 ♥ ISBN: 9789463492553 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.