Reading challenges 2022 – Update #1

Kun je geloven dat we alweer bijna in april zitten? Het is echt een enorm cliché, maar voor mij is de tijd voorbijgevlogen. Natuurlijk heb ik de afgelopen drie maanden lekker gelezen, dus het is tijd voor een reading challenge update. Lees je mee?

Zoals je in dit artikel kon lezen, had ik mijn challenge op 1 gezet voor dit jaar. Ik gebruik Goodreads namelijk grotendeels om de boeken bij te houden en niet voor de challenge om een bepaald aantal boeken te lezen. Echter vond ik dat na drie boeken in januari eigenlijk helemaal niet zo leuk. Daarom heb ik begin januari toch besloten om mijn challenge op een daadwerkelijke challenge te zetten, namelijk 175. Hoewel ik over het algemeen wat minder heb gelezen dan ik graag zou willen, loop ik nog wel lekker op schema. Op dit moment heb ik 48 boeken gelezen.

Van die 48 boeken waren er 16 in het Engels en 32 in het Nederlands. Ik merk dat ik steeds meer voorkeur naar Engelse boeken begin te krijgen en dat je dus ook terug in de cijfers.

Daarnaast was ik van plan om geen enkele andere challenge te doen, maar gewoon lekker te lezen waar ik zin in had. Naast klassiekers en wat boeken uit eigen kast, had ik weinig plannen. Ehm, met de nadruk op had.

Toen we terugkwamen van Mexico ging ik een challenge aan met Vin. Voor elke twee boeken die ik toevoeg aan mijn kast, moet ik 1 boek uit eigen kast lezen. Bij de nieuwe boeken tel ik alleen (aangevraagde) recensie-exemplaren of gekochte boeken mee. Boeken die ik krijg of die ik als verrassing opgestuurd krijg, vallen hierbuiten. Daarnaast tellen alle boeken die voor 1 januari 2022 in mijn kast stonden als boek uit eigen kast. O, en daarnaast moet ik natuurlijk ook alle nieuwe boeken dit jaar lezen.

Een behoorlijke challenge, maar vooralsnog valt het me niet echt tegen. Ik loop nog steeds op (redelijk) schema. Daarnaast ben ik veel bewuster als het gaat om boeken kopen. Ik heb bijvoorbeeld een aantal Engelse boeken op mijn wishlist staan die ik normaal gesproken allang had besteld, maar die ik nu pas van mezelf mag bestellen als ik weer wat boeken heb gelezen.

Daarnaast mag ik ook ongelezen boeken verkopen. Dan tellen ze 1 op 1. Dus voor elk ongelezen boek dat mijn kast verlaat, mag ik één nieuw boek toevoegen.

Ik heb geen idee hoe lang ik dit ga volhouden. Zoals ik al schreef, vooralsnog gaat het best lekker en blijf ik lekker doorgaan. Op deze manier wordt mijn stapel (of nja, meer kast) met ongelezen lezen boeken echt lager én ik ben kritischer geworden met boeken die ik wil kopen of weg wil doen. Laten we zien hoe het de komende drie maanden zal gaan, haha!

Ik was van plan om mee te doen aan de Z&K reading challenge, maar daar ben ik van afgestapt. Bovenstaande challenge is meer dan voldoende, dus wie weet volgend jaar?

Zoals altijd deel ik ook mijn favoriete boeken van afgelopen kwartaal:

Niet zonder mij van Wendy Brokers
Jij mag alles zijn van Griet op de Beeck
Weather Girl van Rachel Lynn Solomon
Zo lief als de dood van Holly Jackson
De bronzen stad van S.A. Chakraborty
Act Your Age, Eve Brown van Talia Hibbert
♥ The Fine Print van Lauren Asher
♥ Reminders of Him van Colleen Hoover

Hoe gaat het met jouw challenge? En wat is jouw favoriete boek van afgelopen kwartaal?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een heerlijke update! Ik heb mijn challenge voor dit jaar ook op 1 gezet, al vind ik het een beetje saai. Toch wil ik mezelf geen druk op leggen met afstuderen op de planning. Ik zit nu op 9 boeken, dus het gaat niet hard, maar ik lees gelukkig weer een beetje. Mijn favoriet was The Love Hypothesis van Ali Hazelwood, die was echt geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.