Zo lief als de dood – Holly Jackson

Een van de tofste YA-series die er de laatste tijd zijn uitgebracht is toch wel de Moordgids voor lieve meisjes serie. Het eerste deel las ik in het Engels, maar ik switchte bij deel 2 over naar het Nederlands. Inmiddels is het derde en laatste deel verschenen en ik vertel je vandaag wat ik ervan vind!

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…

Deel 1 was echt mijn favoriet, het verhaal was zo origineel en verslavend, dat het vervolg daar eigenlijk niet tegen op kon boksen. Maar nu ik Zo lief als de dood heb gelezen moet ik mijn mening echt herzien. Dit boek was halverwege al een nieuwe favoriet in de serie en daar blijf ik na het lezen nog steeds bij. Waar ik Lief meisje, kwaad bloed een beetje een herhaling van het eerste deel vond, is de auteur met dit derde deel een compleet andere weg in geslagen. Het is geen herhaling van boek 1 en boek 2, maar tegelijkertijd is het ook heel knap hoe de auteur alle boeken weer bij elkaar heeft weten laten te komen.

In het eerste boek is Pip een onschuldig en een beetje naïef. In het tweede deel heeft ze al wat meer meegemaakt en is dat onschuldige er een beetje vanaf. Maar in dit laatste deel is alles een stuk duisterder en dat is zo ongelofelijk sterk, goed en vooral geloofwaardig neergezet. Pip is absoluut niet meer dan lieve, onschuldige meisje van het eerste boek waarmee het allemaal begon. Ze heeft een ontwikkeling doorgemaakt die alleen maar logisch is in haar situatie. En naar mening is die ontwikkeling echt de logische stap in deze serie.

Ik had vanaf het begin een beetje een idee welke kant het op zou gaan. Hoewel ik die kant sterk vond, voelde het ook een beetje voorspelbaar. Maar halverwege slaat de auteur een compleet andere weg in, and o my, I LIKE IT! Het verhaal is best wel heftig, maar alles klopt en voor mij voelde dit echt als de perfecte afsluiting van de serie. Ik ben zeker niet teleurgesteld en ben best wel een beetje verliefd geworden op deze serie. Het enige – hele kleine – minpuntje vond ik het einde. Dat voelde net iets te overdreven, maar verder? Chef’s kiss!

Must read, hoor! Echt, als je deze serie nog niet hebt gelezen, doe het! Je gaat er geen spijt van krijgen.

Heb jij deze serie al verslonden?

Liefs,
Marleen

Titel: Zo lief als de dood ♥ Auteur: Holly Jackson ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 525 ♥ ISBN: 9789021461151 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.