Lief meisje, kwaad bloed – Holly Jackson

Vorig jaar werd ik enorm verrast toen ik A Good Girl’s Guide to Murder van Holly Jackson las. Ik las ‘m in het Engels in het voorjaar en in de herfst werd het boek vertaald door Uitgeverij Volt. Eind februari verscheen het vervolg en als verrassing ontving ik een exemplaar. Aangezien ik heel erg nieuwsgierig was begon ik vrijwel direct en je leest vandaag mijn recensie!

Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Met de hulp van Ravi Singh bracht ze een true crime-podcast uit over de moord die ze vorig jaar samen oplosten. De podcast ging viral, maar toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.

Die belofte moet ze doorbreken wanneer een kennis van Pip vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doetniets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, doet Pip het wel. Tijdens de zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar stad… en deze keer luistert IEDEREEN via haar podcast mee. Maar zal ze Jamie vinden voor het te laat is.

Wederom is dit een enorm sterk boek met veel spannende elementen. Wel vond ik het net iets minder dan het eerste deel. Vooral het begin vond ik lastig, ik kwam er moeilijk in omdat er veel met namen uit het eerste deel werd gestrooid. Het was bijna een jaar geleden dat ik het eerste deel heb gelezen, dus al die mensen kende ik echt niet meer. Dat zorgde er ook voor dat ik in het begin niet de behoefte had om verder te lezen. Gelukkig kwam ik er na ca 70 pagina’s wel lekker in en vanaf dat moment ging het als een speer.

De schrijfstijl van Holly Jackson is heel vlot en verslavend. Door middel van verschillende manieren van vertellen, bijvoorbeeld door letterlijke transcripties van ‘verhoren’, artikelen etc. blijft het spannend om steeds maar door te lezen. Ook Pip maakt dit boek weer heel erg tof. Ze is een heel bijzonder, origineel personage, die in dit deel een stuk meer met zichzelf worstelt. Die worsteling en zoektocht naar zichzelf is heel mooi op papier gezet. Ik kan niet wachten om Pip nog beter te leren kennen in het volgende deel.

Waarbij ik in het eerste deel continu op het verkeerde been werd gezet en veel mensen verdacht, had ik dat in dit boek een stuk minder. Het einde was voor mij geen enorm OMG moment, maar het zat wel weer heel erg goed in elkaar. Het boek is spannend en laat je maar moeilijk los. Zeker voor de mensen die hebben genoten van het eerste deel is dit een must read. O en mag ik ook meer van Pip en Ravi samen? <3

Ik heb absoluut genoten, maar ben niet zo van mijn sokken geblazen als bij het eerste deel. Alsnog een absolute must read én ik heb heel veel zin in het laatste boek in de serie!

Heb jij de avonturen van Pip al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Lief meisje, kwaad bloed ♥ Auteur: Holly Jackson ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 429 ♥ ISBN: 9789021425368 ♥ Waardering: ****
ik heb dit boek mogen ontvangen van Volt, dankjewel!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.