De charmante schurk – Evie Dunmore

Vorig jaar las ik de enorm fijne Bringing Down the Duke en vervolgens eind van het jaar nog een keer als vertaling. Inmiddels is het tweede deel in deze toffe serie in het Nederlands verschenen en die moest ik natuurlijk lezen! Vandaag lees je mijn recensie van De charmante schurk.

Lady Lucie, leider van de suffragettebeweging, heeft een plan: ze wil een uitgeverij kopen en die gebruiken voor een coup tegen het parlement. Helaas had ze hierbij even niet gerekend op de belangrijkste aandeelhouder: Lord Ballantine, haar beruchte aartsvijand. Hij wil haar best zijn deel verkopen, maar alleen als hij één nacht met haar mag doorbrengen… Terwijl Lucie probeert hem te slim af te zijn, ontdekt ze al snel dat die ene beroemde dichter gelijk had: in liefde en oorlog is alles geoorloofd.

Wauw, dit boek is echt wel enemies to lovers in het kwadraat hoor, zo enorm genieten! Ik heb enorm genoten van het geruzie en geharrewar tussen Tristan en Lucie. Ik vond Annabelle en Montgomery in het eerste deel geweldig samen, maar qua chemie en banter winnen de personages van dit tweede deel het absoluut! De auteur heeft ze geweldig neergezet en het is moeilijk om die twee niet in je hart te sluiten.

Wat ik heel knap vind, is dat dit boek weer compleet anders is dan het eerste deel. Ja, de suffragettebeweging speelt wederom een grote – zelfs grotere – rol, maar omdat je dit boek nu vanuit Lucie leest krijg je een nog beter kijkje en tegelijk geeft dit het hele boek een hele andere sfeer. Dit boek was ook een stuk serieuzer, en vooral in het begin wat minder speels. Want eerlijk is eerlijk, alles rondom de suffragettes is serious business. En dat heeft de auteur op een heerlijke, maar vooral eerlijke manier op papier gezet.

Ik vond het heel erg leuk om te zien dat Tristan en Lucie heel erg hetzelfde zijn, maar tegelijkertijd door de samenleving allebei compleet anders worden neergezet en worden bekeken. Allebei zijn ze een soort zwart schaap van de familie, maar terwijl Tristan hiervoor wordt geprezen (door voornamelijk de vrouwen), moet Lucie zich elke dag weer opmaken voor de strijd. Evie Dunmore heeft dit zo goed neergezet, echt om verslaafd aan te raken!

Ik had dit boek al in het Engels gekocht, maar ik verfoei mezelf een beetje dat het zo lang heeft geduurd voordat ik uiteindelijk de Nederlandse heb opgepakt! Dat gaat me (hopelijk/absoluut) niet gebeuren met het derde deel! Echt, dit boek/deze serie wil je lezen! Denk aan Bridgerton met een prachtige, serieuze toon én een perfecte gedoseerde steamyness! Yes, lees dit!

Stond dit boek al op je TBR? Nu wel toch?

Liefs,
Marleen

Titel: De charmante schurk ♥ Auteur: Evie Dunmore ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 478 ♥ ISBN: 9789401616812  ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.