Morgen en morgen en morgen – Gabrielle Zevin

Een van de boeken waar ik eerder dit jaar enorm naar uitkijk was Morgen en morgen en morgen. Dit boek was in het Engels al enorm populair en nog voor de verschijning van de Nederlandse vertaling stond Booktok en Bookstagram er al vol mee. Ik was nieuwsgierig, dus dit boek moest ik lezen! Vandaag lees je mijn recensie!

Op een ijskoude dag in zijn eerste jaar op Harvard stapt Sam Masur uit de metro en ziet Sadie Green. Hij roept haar naam. Even doet ze alsof ze hem niet hoort maar dan draait ze zich om. Het is het begin van een legendarische samenwerking. Sam en Sadie zijn nog geen vijfentwintig, ze zijn briljant, succesvol en beroemd vanwege hun gamedesigns. Maar dit zal ze niet beschermen tegen hun ambities of tegen de liefde

Het is lang geleden dat ik zulke gemengde gevoelens heb over een boek. Aan de ene kant was dit boek echt geweldig en prachtig, aan de andere kant had ik zoveel moeite om erdoorheen te komen. And to be honest, ik heb geen idee hoe dat komt, want zoals ik al schreef, het verhaal is heel erg mooi. Ik had vooral moeite met de eerste helft, daar heb ik bijna een maand overgedaan. Voor mijn gevoel gebeurde er in de eerste helft heel weinig en bleef de vaart een beetje achterwege.

Gelukkig werd de tweede helft voor mij wel stukken beter en toen verdween ik eigenlijk ook wel compleet in het verhaal. Want Morgen en morgen en morgen is een prachtig, ontroerend verhaal over hoe sommige mensen een plek in je leven innemen en daar eigenlijk nooit meer verdwijnen. Het is een verhaal over vriendschap, opgroeien en je eigen plek in de wereld ontdekken. De sfeer is heel tof en alles rondom het gamen is een toffe en originele setting.

Maar waar ik wel een beetje moeite mee had waren de personages. Ze maken soms hele onlogische keuzes, de communicatie ontbrak vaak en over het algemeen waren ze niet altijd heel erg likeable. En dat is niet altijd erg en kan soms zelfs een verhaal sterker maken, maar hier miste ik toch een beetje de band met bepaalde personages. Juist omdat je ze in een grote periode van hun levens volgt, wil je wel een band met ze opbouwen. Dus, mixed feelings.

Aan de ene kant is dit een van de bijzonderste boeken die ik de laatste heb gelezen en ik kan ook echt zeggen dat ik nog nooit een boek als Morgen en morgen en morgen heb gelezen. Aan de andere kant wist het boek me niet zo te raken zoals ik wel had gehoopt en had verwacht. Ik heb nu wel zin om over dit boek te kletsen, dus dit is bij uitstek een boek dat geschikt is voor een leesclub of buddyread!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Morgen en morgen en morgen ♥ Auteur:  Gabrielle Zevin ♥ Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Aantal pagina’s: 415 ♥ ISBN: 9789046829202 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Nieuw Amsterdam!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.