Je moest eens weten – Gillian King

Als je mijn vorige recensie(s) hebt gelezen van de boeken van Gillian King, dan weet je misschien dat ik het altijd een beetje spannend vind om een nieuw boek van haar op te pakken. Dat gold ook voor Je moest eens weten, het nieuwste boek van haar. Ik mocht het boek al lezen voordat het verscheen (lucky me) en je leest vandaag mijn recensie!

Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.
Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

En dit boek is zo ontzettend fijn! Ik heb echt genoten van dit toffe verhaal. Ik zat er vanaf het begin echt lekker in en dat is eigenlijk zo gebleven. Je moest eens weten is een hele fijne feelgood, met een prachtige diepere laag. Daarnaast spookte het boek ook nog een tijdje door mijn hoofd nadat ik het had uitgelezen (en dat is ook altijd een heel goed teken). Zoals ik al schreef in mijn recensie van Ik vergeet je niet, ik was nieuwsgierig naar haar nieuwe boek en dat was absoluut niet voor niets.

Hoewel ik sommige acties en handelingen van de hoofdpersonen in het tweede gedeelte soms een beetje overdreven en too much vond, paste het ook wel weer een beetje in het boek. Ik zou de personages weliswaar door elkaar willen schudden, maar de manier waarop er wordt omgegaan met bepaalde tegenslagen was goed uitgewerkt en goed op papier gezet. Ik had niet altijd evenveel begrip voor de hoofdpersonen, maar dat hoeft ook niet altijd, toch?

Als je de flaptekst leest, lijkt dit boek een fijne feelgood te zijn, maar zoals ik al eerder schreef zit er ook een mooie diepere laag in. Gillian heeft een aantal heftige onderwerpen heel mooi op papier gezet. Tegelijkertijd blijf je ook geboeid van begin tot eind, aangezien de auteur steeds meer en meer prijsgeeft. Ik bleef in ieder geval nieuwsgierig tot het einde (dat ongelofelijk lief en schattig is).

Yes, ik heb dit boek echt met een heel fijn gevoel (en oké, en een klein beetje opluchting) dichtgeslagen. Geloof me als ik zeg dat je dit boek wilt lezen. Je wordt ongetwijfeld verliefd op dit verhaal.

Heb jij al eens een boek gelezen van Gillian King?

Liefs,
Marleen

Titel: Je moest eens weten ♥ Auteur: Gillian King ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN: 9789402709759 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel HC!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.