Ik vergeet je niet – Gillian King

Fun story: Twee jaar geleden las ik Ik mis je van Gillian King. Dat boek bleek compleet niet mijn ding te zijn. Ik heb lang getwijfeld of ik de recensie hier online zou plaatsen, maar aangezien ik (helaas) niet alleen maar toffe boeken lees besloot ik het toch te doen. Ik kreeg een superlieve reactie van Gillian King zelf en sindsdien hebben we heel erg leuk en fijn contact. Toen haar nieuwe boek in maart bij HarperCollins verscheen, was ik erg nieuwsgierig maar ook heel terughoudend. Na lang twijfelen besloot ik uiteindelijk het ebook (met korting) aan te schaffen en vandaag lees je of ik vanaf nu met boogje om Gillian’s boeken loop of juist niet!

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al bijna tien jaar niet meer.
Op een dag loopt Maddy op een plein in de stad Frenk tegen het lijf, de ex-vriend van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Maddy weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenk is foute boel. Wat is er tussen die twee gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zó ongelooflijk sexy te doen, dat ze daar niet meer helder over na kan denken?

O yes, ik vond Ik vergeet je niet zo ongelofelijk veel beter dan Ik mis je. En je wilt niet weten of blij ik ben dat ik ‘m tof vond, haha. Het was voor mij (en ook voor Gillian, want ik heb haar tijdens het lezen op de hoogte gehouden) een enorme opluchting dat ik dit boek met een fijn gevoel én vier sterren dichtsloeg. Ben ik compleet van mijn sokken geblazen? Nee, maar ik snap bij dit boek absoluut dat mensen fan zijn én ik ben ook gelijk nieuwsgierig naar een nieuw boek van deze auteur. Goed teken toch?

Het boek wordt vanuit twee perspectieven geschreven, vanuit beide zussen in twee verschillende periodes. Dit vond ik erg mooi gedaan. Je leert Frenkie op twee verschillende manieren kennen en beetje bij beetje wordt alles duidelijk. Gillian King heeft op een mooie, oprechte manier een bijzondere band tussen twee zussen op papier gezet. Tegelijkertijd vertelt ze in met een vlotte schrijfstijl hoe een bepaalde gebeurtenis in het verleden nog jaren later je in zijn greep kan houden.

Waar ik Ik mis je heel ongeloofwaardig vond, had ik dat bij dit boek helemaal niet. De personages zijn hierin voor mijn gevoel veel beter uitgewerkt. Door de afwisseling van de perspectieven blijft de vaart erin én worden vanuit twee kanten een aantal best wel heftige thema’s goed uitgewerkt. Mocht je net als ik niet zo’n fan zijn vanIk mis jedan kan ik je absoluut aanraden om dit boek wel een kans te geven. Ik ben in ieder geval blij dat ik het heb gedaan.

Opluchting tot de max, want ik vond dit echt een fijn boek. Niet zo gek ook dat ik het boek in één dagje uitlas, want het was ook nog eens moeilijk weg te leggen. Geloof me, dit boek wil je lezen!

Heb jij al eens een boek van Gillian King gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik vergeet je niet ♥ Auteur: Gillian King ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN: 9789402707113 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.