Ik mis je – Gillian King

Jaren geleden las ik Zestig dagen, voor mij het eerste boek van Gillian King. Ik weet nog dat ik niet heel erg te spreken was en dat ik daarna ook nooit meer een boek van deze Nederlandse auteur heb gelezen. Deze zomer was Gillian King weer terug met een nieuw boek en mensen waren zo enthousiast dat ik besloot om Ik mis je ook een kans te geven. Vandaag lees je mijn recensie!

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

Ik heb heel lang getwijfeld of ik wel een recensie zou schrijven. Ik las het boek niet als recensie-exemplaar, maar via Kobo Plus dus ik was het niemand verplicht om een recensie te schrijven. Ik vond het namelijk echt geen fijn boek om te lezen en heb meerdere malen overwogen om te stoppen met lezen. Ik ergerde me mateloos aan de personages en vond heel veel dingen heel erg ongeloofwaardig. De reden dat deze recensie toch online is verschenen is omdat ik graag ook de mindere boeken die ik lees wil bespreken hier op Favoritez.

En het zou heel goed aan mij kunnen liggen hoor, want bijna iedereen die ik verder spreek is heel erg te spreken over Ik mis je. Eigenlijk heb ik nog helemaal geen andere negatieve reactie gelezen. Het boek heeft zelfs een prijs gewonnen vorig jaar! Maar ik vond Charlie echt irritant, naïef en dom. En niet alleen op het moment dat ze jong is en vertrekt, maar ook later in haar leven. Je hebt dan als persoon zoveel meegemaakt, maar nog steeds maakt ze de ene irritante keuze na de andere. Ik kon dat helaas niet loslaten en dat zorgde voor veel irritaties en ergernissen tijdens het lezen.

Daarnaast vond ik de andere personages ook slecht uitgewerkt. Zo vond ik het er te dik op liggen dat James een enorme lul is. Maar ook Carsten kwam echt niet goed uit de verf. Zo jammer, want het idee is wel heel erg mooi en emotioneel. O, wel een dik pluspunt is de geweldige cover. Die vind ik heel erg mooi. Maar helaas door de ergernissen wisten de emoties en heftige gebeurtenissen mij niet te boeien. Ik heb tijdens het lezen heel erg getwijfeld tussen 2 en 3 sterren, maar het einde voelde voor mij zo ongeloofwaardig, dat ik op 2 sterren ben blijven steken. Jammer!

Zoals je kunt lezen ben ik niet echt te spreken over Ik mis je. Laat je door mij echt niet tegenhouden, want heel veel anderen zijn wel fan van Gillians nieuwste boek. Meningen verschillen, toch? Ontdek het voor jezelf! Kom je daarna terug om mij te vertellen wat je ervan vond?

Heb jij wel eens een boek van Gillian King gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik mis je ♥ Auteur: Gillian King ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN: 9789020535600 ♥ Waardering: **

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.