Bakkers klaar? Bakken maar! Mijn ‘bakbucketlist’

Op 1 januari deelde ik hier op de blog een lijstje met dingen die ik graag in 2020 wilde doen. Een van die dingen is meer bakken. Nu bak ik al vrij veel, maar ik zou graag meer verschillende dingen willen bakken en vooral ook meer leren. Nu gaan er af en toe wat dingetjes mis en maak ik vaak hetzelfde (CHEESECAKE!!). Daarnaast maken de afleveringen van Heel Holland Bakt me ook enorm enthousiast om gelijk de keuken in te duiken! Ik heb een lijstje opgesteld met dingetjes die ik graag dit jaar wil gaan maken! Kwijl je mee? 😉

Macarons perfectioneren
In december hebben we ons voor het eerst gewaagd aan het maken van macarons. We hebben drie verschillende recepten gemaakt en hoewel ze zeker voor de eerste keren goed gelukt waren, kunnen ze zeker nog beter worden. Daarom is mijn doel om de macarons te perfectioneren en om ook wat te experimenteren met smaken. Voor dit weekend staan in ieder geval strawberry cheesecake macarons op de planning!

Een slof maken
Een van de lekkerste dingen om als gebak te eten vind ik toch wel een (aardbeien)slof, maar we eten dat echt zelden. Nu is dit volgens mij best een lastig recept met vooral veel ingrediënten, maar ik wil me er toch een keer aan wagen! Met een lekkere vulling, lekkere bodem, ik krijg er nu al honger van!

Een echte rijstevlaai
Dit is iets wat ik zelf helemaal niet zo lekker vind, maar het lijkt me wel heel erg leuk om een keer een vlaai te maken. Nu is mijn vriend dol op rijstevlaaien, dus waarschijnlijk is dat het eerste recept wat we gaan uitproberen. Ik heb in ieder geval al een recept voor mij zien komen in een van de HHB-boeken die ik laatst heb gekocht, dus we kunnen beginnen! En wie weet, als het bevalt gaan we misschien ook nog wel andere vlaaien maken!

Zelf brood maken
Brood maken heeft nooit heel hoog op mijn lijstje gestaan, maar het lijkt me aan de andere kant ook wel weer heel tof om dat zelf een keer te maken. Je moet er uiteraard wel veel geduld bij hebben (heb ik over het algemeen niet altijd), maar de geur van vers gebakken brood, jum! Om ‘makkelijk’ te beginnen hebben we laatst een mix gekocht van de enige echte Robèrt van Beckhoven om een vloerbrood te maken, dus snel maar eens aan de bak!

Een stapeltaart met biscuit, boter crème en de hele mikmak
Een stapeltaart met biscuit, laagjes van boter crème en mooi versierd staat al jaren op mijn lijstje, maar stiekem ben ik ook wel een beetje bang dat ‘ie een beetje droog gaat worden. Ik heb het meeste wel in huis wat we hiervoor nodig hebben (qua vormen ed.), dus eigenlijk heb ik niet echt meer een excuus om dit gewoon een keer te maken. Eh, misschien een proefpersoon? 😉

Mooie en verschillende tartelettes
Als laatste staan mooie tartelettes nog op mijn ‘bucketlist’. Ik heb een paar vormpjes wel in huis, maar liever wil ik de vormpjes de rechtop staan en waar je mooie rondjes mee kunt maken. Qua vulling heb ik al veel ideeën en ik heb wat verschillende vormpjes en dergelijke besteld, dus zodra deze binnen zijn gaan we aan de bak!

Een fijne en vooral lekkere lijst met dingen om te maken, nu al zin in, haha! Enne, mocht je een keer willen proeven, kom gezellig langs!

Zijn er dingen die jij nog graag zou willen maken?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb nog ergens een oud recept (van een oudtante) van rijstevlaai in mijn bezit. Het is heel gemakkelijk na te maken en de rijstevlaai is erg lekker. Mocht je interesse hebben, stuur maar een mailtje en dan zoek ik het recept voor je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.