This month’s Favoritez #27 – November 2018

Wauw, ongelofelijk! We zitten alweer in de laatste maand van het jaar! Het jaar is echt voorbijgevlogen met een aantal hele mooie hoogtepunten. Voordat we echt gaan genieten van een fijne decembermaand en gaan terugblikken op 2018, is het eerst nog even tijd voor november! Een maand vol met etentjes, fijne dagen met leuke mensen en mijn verjaardag! Kijk je gezellig mee? 

In oktober werd de liefste oma ooit 80 jaar en dat vierde ze begin november toen de familie (zo goed als) compleet was. Mijn oom en tante uit Canada waren over voor een weekend en het werd dus een weekend bomvol familiegezelligheid. We gingen onder andere uiteten voor mijn vaders verjaardag (oeps, vergeten foto’s te maken), oma’s feestje dus en een hele lekkere brunch. Een zeer geslaagd weekend kun je wel zeggen!

Zoals ik hierboven al schreef gingen we ook met z’n allen zeer geslaagd brunchen bij Van der Valk. Mocht je dit artikel vrij vroeg op zondag lezen ren dan zo om 11:00 gelijk naar de dichtstbijzijnde Van der Valk, want wauw! Zo zo lekker! Heel erg veel keuze, echt van alles wat en zo lekker! Wanneer gaan we weer?

De brunch was fantastisch, maar je eet ook eigenlijk altijd teveel. Daarom besloten we na die tijd met mijn ouders nog een rondje te gaan wandelen. Waar ik vandaan kom (Twente) heb je heel veel mooie plekjes waar je fijn kunt wandelen en onderweg kwamen we deze leukerd tegen. Hallo!

Afgelopen maand was het ook weer tijd voor een date met Janneke en dit keer kwam ze naar Deventer toe. We dronken gezellig thee, ze kwam ons huis bekijken en kletsten er wat af. Ook gingen we naar de film. Helaas viel deze een beetje tegen zoals je afgelopen week in dit artikel al kon lezen, maar alsnog hebben we zo’n gezellige dag gehad! Gelukkig hebben we onze volgende date al gepland!

In juli had ik officieel mijn bachelor gehaald, maar ik had het papiertje nog niet in bezit. Ik had besloten om niet naar de uitreiking te gaan, dus kon ik ‘m ophalen bij de studentenbalie. Dat deed ik maar op een random woensdagochtend en kreeg ‘m in deze koker. Iedereen op de uni (behalve ik, of course) wist blijkbaar dat je diploma in zo’n koker zit, want ik werd zo’n drie keer gefeliciteerd onderweg, haha!

Je hebt natuurlijk niet echt een excuus nodig om uiteten te gaan, maar nadat ik mijn papiertje had opgehaald besloten we spontaan die avond uiteten te gaan. We gingen naar ons vaste restaurant, haha en hebben weer heerlijk gegeten! Saai? Zeker! Lekker? Absoluut!

Dinsdag is/was mijn vaste vrije dag en die heb ik november goed besteed. Janneke kwam langs, maar ook kwam mijn tante op bezoek waarmee ik gezellig heb bijgekletst en mijn moeder kwam ook voor een dagje langs. Met haar ging ik heerlijk lunchen in de stad, zo lekker! Dinsdagen zijn vanaf nu officieel mijn favoriete dagen, haha!

Onze volgende reisjes zijn geboekt! Heel erg fijn om iets in het vooruitzicht te hebben! Met de jaarwisseling gaan we drie dagen naar Antwerpen (nee, niet met het vliegtuig haha) en in maart pakken we twee steden in een, met een reis naar Lissabon en Porto. Nu al heel veel zin in!

Als je vorige week mijn verjaardagsartikel hebt gelezen kon je al lezen dat er gezinsuitbreiding aan zit te komen. In het voorjaar mag ik dan eindelijk een konijntje en afgelopen maand ging ik al een beetje oriënteren wat voor soort het gaat worden. Mijn vader heeft een fokkerij en sinds deze maand is het tentoonstellingsseizoen weer begonnen en we besloten mee te gaan. Bovenstaand konijntje is absoluut een schatje, maar het gaat waarschijnlijk een hangoortje worden! #kannietwachten

Yay, ik was ook nog jarig! Ik mocht 23 kaarsjes uitblazen en hoewel ik uiteindelijk besloot om het toch niet te vieren ben ik toch ontzettend verwend! Al voor 7:00 ‘s ochtends op mijn verjaardag had ik deze cadeautjes gekregen! Zo lief en ik ben er zo blij mee!

Ik vierde mijn verjaardag dus niet, maar samen met mijn vriend ging ik ‘s avonds wel uiteten. We gingen naar ‘t Zusje in Deventer, een relatief nieuw restaurant en we zijn zo niet teleurgesteld! Het was echt superlekker en de sfeer was top. Ik weet natuurlijk niet hoe de andere Zusjes in Nederland zijn, maar ik vind dit restaurant een vette dikke aanrader!

Yay, ik haalde mijn reading challenge deze maand! Ik kwam er ook achter dat ik de derde update hier nooit heb gedeeld, maar dan weet je nu alsnog dat ik lekker voor op schema loop! Op dit moment sta ik zelfs op 137 dus ik hoop stiekem dat ik op 150 eindig op 31 december! Denk jij dat dat gaat lukken?

En ik maakte cheesecake! Hoewel de foto een beetje heel erg mislukt is, was de cheesecake dat absoluut niet! Ik maakte de crème brulee cheesecake uit CHEESECAKE van Sabine Koning (van www.ohmyfoodness.nl) en wauw, wat een heerlijkheid! Deze ga ik zeker nog een keertje maken!

Nog nooit zo vroeg, maar onze kerstboom staat! Aangezien onze kerstboom van vorig jaar absoluut niet meer in ons interieur paste besloten we om alles nieuw te kopen. We zijn gegaan voor zwart, groen en wat houttinten en eigenlijk zie je er helemaal niets van haha! Toch zijn we heel erg tevreden en past de boom perfect in huis! Luf it!

Zo, dat was november! Ik heb genoten van deze maand en heb eigenlijk nog meer zin in december! Helemaal in kerstsfeer, met een grote stapel boeken en vooral ons tripje in het vooruitzicht aan het einde van de maand! Yay!

Hoe was jouw november?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.