This month’s Favoritez #46 – Juni 2020

Ligt het aan mij of is juni best wel voorbijgevlogen? Ik heb eigenlijk een heerlijke maand gehad met een aantal toffe plannen buiten de deur. Ook gingen we toch naar Champagne aan het einde van de maand, yes! Ik vertel je vandaag alles over juni, lees je mee?

Juni begon lekker met een extra vrije dag, namelijk Tweede Pinksterdag. We zaten eigenlijk de hele dag in de tuin. Van koffie en lunchen tot avondeten en tussendoor een beetje studeren (Vin) en lezen (ik). Altijd vet gezellig met lieve Mango. Zullen we elke maandag vanaf nu zo besteden? 😉

Op een dinsdag barbecueën? Deden we gewoon, haha! Het was mega mooi weer en we hadden allebei wel zin in een BBQ. Daarom ging ik na werk even snel naar de supermarkt om wat lekkere dingetjes te halen. Heerlijk, aanrader om dat gewoon lekker door de weeks te doen.

Op 1 juni gingen de terrassen weer open en het duurde niet heel erg lang voordat wij ook neerstreken op een terras in Deventer. We bleven niet heel lang, maar het was zo enorm genieten om weer eventjes neer te strijken op een terras. We aten een taartje en dronken een drankje bij Sjampetter op de Brink. Aan de ene kant voelde het alsof we nooit weg waren geweest, aan de andere kant was het ook een beetje onwennig! Hopelijk kunnen we dit nog heel vaak doen…

We gingen van heerlijk weer met meer dan 25 graden naar regenachtige herfstdagen met dagenlang alleen maar regen. Tijd voor thee dus! Paste perfect bij de grauwe lucht van buiten.

Ik las in juni De ballade van slangen en zangvogels uit. Ik heb best lang (voor mijn doen) over dit boek gedaan, maar het was een toffe! Mijn recensie staat al online.

Yes, baking time! Ik maakte deze vet lekkere boterkoek. Om precies te zien was het een boterkoektaartje met citroen mascarpone en aardbeien, naar recept van Ohmyfoodness. Zo, zo lekker! En ook zo goed gelukt!

Halverwege juni kreeg ik een aantal toffe boeken binnen en daarnaast moest ik nog voor wat andere artikeltjes bijbehorende foto’s maken. Ik probeer altijd zoveel mogelijk foto’s in één keer te maken. Een bende wordt het wel haha, maar goed, dat heb ik er voor over! Ik maak de foto’s bijna altijd op bed en dat ziet er dan zo uit.

En yes, in juni gingen we voor de eerste keer weer uiteten! We gingen naar La Cubanita, een restaurant waar Vin al maanden heen wilde en het was zo lekker! Lekker weer, cocktails, lekker eten, loved it!

In datzelfde weekend ging ik ook lunchen met Ellen. We hadden eigenlijk al een lunch staan in maart, maar de lockdown gooide roet in het eten. Nu kon het wel weer en het was zo gezellig! We lunchten bij St. Maxime’s, om de hoek van de Ijssel. Heerlijk!

Weekends are for no plans en dan is een begin met ontbijt op bed en een fijn boek een heel erg goed begin! Ik las Trust again van Mona Kasten en zoals je mijn recensie al kunt lezen vond ik deze stukken beter dan het eerste deel.

Yes! Een aantal weken hadden we geen broodjes gehaald bij de Broodbode, maar we besloten dat snel maar weer te doen. Heerlijk zo’n wekelijks fijne lunch! Jum!

Op het werk ben ik bezig om naast de normale werkzaamheden wat leuke dingetjes te organiseren zodat we als collega’s toch nog een beetje contact met elkaar hebben. Zo schrijf ik een wekelijkse Thuiswerknieuwsbrief en organiseren we een wekelijks koffiemomentje. Als bedankje kreeg ik als verrassing deze bos bloemen, vet lief!

Het was weer eens nodig om naar de kapper te gaan en ik besloot een (voor mij) nieuwe kapsalon in Deventer te proberen. En die beviel goed! Ik heb mijn haar laten knippen en wat highlights laten zetten en ik ben echt tevreden! En wat doen we altijd bij de kapper? 😉 Juist, lezen, haha!

Op een vrije vrijdag gingen Vin en ik eventjes naar Apeldoorn om wat dingetjes te halen en we besloten te lunchen bij Central Park. We konden heerlijk buiten zitten en het was heel erg fijn. Zo fijn dat dit soort ochtendjes weer kan!

Als Vaderdagcadeautje maakte ik fudge voor papa. We maakten vier soorten en ze zijn allemaal zo lekker! Jum!

Voor Vaderdag reden we naar Enschede en Oldenzaal om een bezoekje te brengen naar de (schoon)vaders! Op de terugweg naar huis reden we langs Hengelo voor het eerste Vanderpoel ijsje van het jaar! Vanderpoel heeft serieus het lekkerste ijs ooit!

Eind juni gingen we voor drie dagen naar Champagne en daarvoor had ik op donderdag vrij genomen. De drie dagen ervoor waren echter enorm druk op het werk. Het leek bijna alsof ik mijn normale 32 uur in drie dagen moest proppen. Bizar, haha! Wel extra fijn om daarna je laptop te kunnen sluiten en dan je koffer in te pakken.

En toen gingen we dus naar Champagne! Zo fijn om echt weer even op pad te kunnen gaan. Met mijn ouders gingen we drie dagen naar Reims en de omgeving en we hebben echt genoten. Voor ons was het de derde keer, maar we hebben weer nieuwe dingen gezien en nieuwe huizen bezocht. Binnenkort verschijnt er een artikel van ons weekend online!

Juni was een heerlijke maand. Met als hoogtepunt onze eerste tripje sinds de lockdown naar Champagne, maar ook de verruiming van de maatregelen waardoor we wat vaker naar terras konden gaan. Laat juli maar komen!

Hoe was jouw maand juni?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ohhh, wat een heerlijke maandupdate! Die fudge ziet er echt heerlijk uit. Ik moet ook echt weer een keertje fudge maken, al is het hier in huis altijd heel snel opgegeten haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.