Liefde met vertraging – Laura Jane Williams

Afgelopen jaarwisseling waren we voor vier dagen in London en als je in London bent mag je als boekenworm de stad niet verlaten zonder naar de grootste Barnes & Noble van het continent te gaan. Daar kocht ik twee boeken, maar ik voegde ook wat boeken aan mijn TBR toe. Eentje daarvan was Our stop van Laura Jane Williams. Zoals dat vaak gaat met boeken op je TBR worden ze een beetje ondergesneeuwd, maar toen ik de flaptekst van Liefde met vertraging voorbij zag komen, kwam het verhaal me wel heel erg bekend voor! Guess what? Het is hetzelfde boek! Je snapt dat ik dat boek heel graag én heel snel wilde lezen! Vandaag lees je mijn recensie! 

Nadia neemt elke ochtend de trein van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de trein van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.

Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek AANSLUITING GEMIST: ‘Aan dat waanzinnige leuke blonde meisje op de Northern Line met de designertas en de jurk met koffievlekken. Ik ben die gast die altijd bij de deuren van jouw wagon staat… Een keer iets drinken?’

Nadia weet het zeker: dit gaat over háár! De mysterieuze Metroman intrigeert haar, en ze haast zich de volgende morgen, ruim op tij, naar het station. Maar op de een of andere manier lopen ze elkaar steeds mis. Tot het hun dan toch eindelijk lukt een afspraakje te maken… en Daniel niet komt opdagen!

Dit boek is echt een op en top schattig boek. Je leest het boek vanuit beide personages, van zowel Nadia als Daniel, en het zijn echt twee mensen die op zoek zijn naar de ware liefde en daar ook nog echt in geloven. Wel schieten ze daar allebei af en toe wel een beetje in uit, maar dat is tegelijk ook heel aandoenlijk en cute. Daarnaast zijn de hoofdpersonen ook niet zo van die machomensen, van die enorm populaire mensen die altijd al geweldig uit bed rollen. Weet je wel? Van die jaloersmakende, maar ook een beetje ongeloofwaardige mensen. Zelf deed Daniel me zelfs wel een beetje denken aan de hoofdpersoon uit De Bromanceboekenclub. Echt twee heerlijke personages.

Een tijdje geleden kwam ik op Instagram iemand tegen (een Amerikaanse bookstagrammer, echt geen idee meer wie het was), maar zij vond dat er op ca 40% iets moet gebeuren tussen de hoofdpersonen, al is het maar een steamy kiss. Nu ben ik het daar niet helemaal mee eens en ik lees ook zeker niet op die manier, maar in Liefde met vertraging duurt het wel heel erg lang voordat er iets gebeurt tussen de personages. En dat vond ik wel een minpuntje, op dat gebied had er wel iets meer mogen gebeuren. Op zich wordt alles tussen Nadia en Daniel goed opgebouwd, maar voor mij duurde het dus net te lang.

Wat ik aan de ene kant tof vond, maar aan de andere kant ook soms over de top vond, was de dramatische ironie (ik ben zo trots op mezelf dat ik dit nog heb onthouden van Engelse literatuur, haha). Als lezer weet je veel meer dan de personages en dat zorgde voor veel hilariteit, maar het is continu dat je meer weet dan de personages en dat werd op een gegeven moment wat saai. Wel leent dit verhaal zich echt perfect voor zo’n schattige, feelgoodfilm die je in je eentje (of met je vriendinnen) onder een dekentje, met kilo’s chocola kijkt. Het boek leest bijna als een sprookje met de realistische personages, dat het ook een topfilm wordt.

Ik heb echt genoten van dit schattige boek en zou er heel graag een verfilming van zien. Soms had er wat meer vaart in mogen zitten, maar de lieve, schattige personages maken dat meer dan goed. Aanradertje dit, hoor!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Liefde met vertraging ♥ Auteur: Laura Jane Williams ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 347 ♥ ISBN: 978402705461 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.