De leukste boeken van Nederlandse bodem van de laatste tijd

De afgelopen weken en maanden zijn er een aantal toffe boeken van Nederlandse bodem verschenen. Nieuwe titels van Lisette Jonkman, Charlotte de Monchy en Lis Lucassen. Vandaag deel ik een heel fijn lijstje en verwijs ik (waar kan) naar de recensies! Lees je mee?

Onverbeterlijk van Lisette Jonkman
De altijd hilarische Lisette Jonkman schreef in quarantaine de novelle Onverbeterlijk, een verhaal dat zich afspeelt tijdens de quarantaine. Wederom laat Lisette zien dat echt fantastische personages weet neer te zetten. De novelle is ongelofelijk actueel, maar ook zo grappig, lief en zelfs een beetje steamy. Ik las Onverbeterlijk in één ochtendje uit (want eerder mocht ik niet iets anders doen :)) en is een van mijn favo reads van de maand mei!
Wist je dat daarnaast ook de paperbacks van de Onbreekbaar-serie zijn en gaan  verschijnen? Inmiddels is het eerste deel Buren met benefits als paperback verschenen. Het tweede deel volgt deze week en het derde deel ligt in augustus in de winkels!

Plankenkoorts van Tamara Haagmans
De recensie van dit boek is nog niet online verschenen, maar ik kan je ‘m wel van harte aanbevelen. Hoewel ik De mooiste dag van je leven net iets leuker vond, kunnen de fans van Tamara Haagmans hun hart weer ophalen bij Plankenkoorts. Daarnaast heeft Tamara ons goed verwend in juni, want in juni verscheen niet 1, niet 2, maar wel 3 nieuwe boeken van deze auteur. Je kunt namelijk ook nog De kreeft en Alles op het spel als ebook lezen. En extra leuk: alle drie de boeken zijn te lezen met Kobo Plus! Van De kreeft komt binnenkort een mini-recensie online en ik hoop Alles op het spel heel snel te lezen!

Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy
Charlotte de Monchy is ook terug en hoe! Haar vijfde boek Tegen beter weten in is denk ik wel mijn favoriet tot nu toe. Ik heb zo enorm genoten van alle avonturen in een afgelegen dorpje in Canada. Dit boek is echt een van de fijnste feelgoodboeken van de laatste tijd. Ja, het is wellicht een beetje voorspelbaar, maar kom op? Maakt dat echt iets uit? Dit boek kreeg van mij de volle vijf sterren en ik heb nu alweer zin om ‘m opnieuw te lezen!

Ik pleit voor jou! van Marijke Vos
Marijke Vos timmert hard aan de weg om een van mijn favoriete Nederlandse auteurs te worden, want ik heb echt genoten van Ik pleit voor jou! Dit boek dat zich afspeelt rondom twee Nederlandse advocaten is echt een enorme aanrader en daarnaast is Marijke zelf ook nog eens hartstikke leuk. En wist je dat er ook elke maand een nieuw deel van De weddingplanner verschijnt? Inmiddels staat het 7e deel ook online en moeten we alleen nog wachten op het laatste deel die als het goed is eind deze maand verschijnt. Ik heb de eerste 4 delen verslonden (en gerecenseerd) en zodra ook deel 8 online staat duik ik in de rest! De weddingplanner is te lezen op Kobo Plus.

Mr. Stone van Lis Lucassen
Van Mr. Stone had ik nog heel weinig gehoord toen ‘ie opeens op Kobo Plus stond. Op de achterflap wordt aangegeven dat dit boek voor de lezers van Vi Keeland is en daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.  De schrijfstijl is enorm fijn en verslavend en daarnaast zit het verhaal ook heel goed in elkaar. Wat mij betreft doet dit boek echt niet onder aan een aantal Amerikaanse romance auteurs! De mini-recensie verschijnt binnenkort online.
Daarnaast is begin juni een nieuw boek van Lis verschenen bij Zomer & Keuning, namelijk Misverstand in de Middle of Nowhere. Die vond ik wat minder, maar het is wel een romantisch, echt Nederlands boek.

Dingen anders doen van Lianne Keemink
Dingen anders doen past misschien niet helemaal in het rijtje omdat het een non-fictie boek is, maar het boek is wel van Nederlandse bodem! Daarnaast is het ook echt een aanrader als je bepaalde gewoontes wilt veranderen en daar wel wat hulp bij kunt gebruiken. Een leuke bonus is het gratis (!) e-book dat Lianne heeft geschreven in coronatijd: Dingen anders doen als je niet naar buiten mag. Het is een aanvulling op haar boek en zeker leuk om te lezen als je ook gewoonteveranderingen wilt doorvoeren tijdens de quarantaine!

Bijna echt van Lisa van Campenhout
Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je dit boek voorbij ziet komen, want heel veel lezers zijn enthousiast. Ook van dit boek staat de recensie nog niet online (maar komt nog wel), maar hij is tof! Hoewel ik niet zo mega enthousiast ben als een aantal andere lezers, is dit wel een hele mooie toevoeging aan de Nederlandse boekenmarkt en Lisa heeft een geweldige schrijfstijl. Met recht heeft deze auteur een plekje in deze lijst, want dit boek is goed!

Omkijken naar morgen van Wendy Brokers
Ik speel hierbij een beetje vals, want officieel is dit boek nog niet verschenen. Wel heb ik ‘m al gelezen en ik kan je nu al zeggen dat je direct naar je favoriete webwinkel mag gaan om dit boek te reserveren, zodat het gelijk bij verschijning in je brievenbus ligt. Want geloof me, dit boek wil je lezen! Het boek is een standalone, maar het is wel heel tof om eerst Baguette met jam voor twee en Leven met een leugen te lezen (dus daar heb je nu nog drie weken de tijd voor, als je dat nog niet hebt gedaan).

Deze zomer heb je genoeg mogelijkheden om te verdwijnen in een boek van Nederlandse bodem. Welke wil jij nog graag lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.