Leven met een leugen – Wendy Brokers

Ik denk dat ik het nu wel met zekerheid kan zeggen, maar Wendy Brokers is mijn favoriete auteur van Nederlandse bodem. Twee weken geleden lag haar nieuwste feelgoodroman in de winkels en ik mocht een exemplaar ontvangen. Ook ging ik afgelopen donderdag naar de boekpresentatie. Vandaag lees je mijn recensie van Leven met een leugen

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Ik ga het gewoon nog een keertje zeggen, maar wat kan Wendy schrijven. Haar schrijfstijl is vlot, maar ook heel erg beeldend. Ze laat je regelmatig glimlachen door haar beschrijvingen, maar ze kan je ook heel gemakkelijk laten huilen door alle emoties die door de pagina’s vloeien. Hoewel Leven met een leugen een vervolg is op Baguette met jam voor twee kun je dit boek prima lezen zonder zijn voorganger te hebben gelezen. Uiteraard is het wel leuker (en kom op, wie wil er geen kennismaken met Nate Wolters?), maar het hoeft niet. Wel is Leven met een leugen een stuk serieuzer en heftiger. Zoals de titel al zegt dragen Sofie en Jelle allebei wat geheimen met zich mee en die zorgen voor behoorlijk wat heftige momenten!

Je had me wel kunnen verwonden? Ik heb een bult op mijn harses ter grootte van de Himalaya en mijn ballen zitten respectievelijk links dan wel rechts in mijn lieskanaal en lijken voorlopig niet meer naar mijn balzak te willen terugverhuizen. Wat ervoor hangt is minstens vierentwintig uur niet meer bruikbaar en daardoor praat ik bijna een octaaf hoger. Godsamme, ik heb je wel vier keer geroepen, maar je liep alleen maar op je telefoon te turen, mens! En waar heb je in hemelsnaam jezelf op deze manier leren verdedigen?

Het gevaar bij een feelgood is dat iets al snel cliché of ongeloofwaardig kan zijn. Maar alles klopt gewoon. Hoe vaak hebben we wel niet gelezen dat een meisje verliefd wordt op de beste vriend van haar broer? Wendy heeft het voor elkaar gekregen om het op een frisse en vooral diepere manier op papier te krijgen. Verfrissend en heel erg fijn! Alles klopt, van de persoonlijke relaties, de geschiedenis en de geheimen, alles loopt perfect in elkaar door. En daar houden we van!

Wat ik vooral heel erg knap vind is dat Leven met een leugen echt niet onderdoet voor internationale bestsellers. Het boek speelt zich grotendeels af in de bergen van Frankrijk en dat had ook door welke Amerikaanse auteur op papier gezet kunnen zijn. Maar ‘gewoon’ een Nederlandse auteur heeft zo’n fantastisch boek neergezet en daar kun je alleen maar respect voor hebben. Dit boek is echt een van de fijnste romans van deze zomer (en ook eentje waar ik het meest naar uitkeek) en absoluut een boek dat niet mag ontbreken in je koffer deze zomer. Voor slechts €12,99 ga jij heel wat uurtjes leesplezier beleven!

Leven met een leugen heeft mij allesbehalve teleurgesteld. Wat. een. heerlijk. boek! Ik kan nu al niet wachten op een derde deel (of ander boek van Wendy, dat mag ook). Mocht je slechts één boek willen kopen deze zomer, laat het dan deze zijn! Je gaat niet teleurgesteld zijn!

Heb jij al eens iets gelezen van Wendy Brokers?

Liefs,
Marleen

Titel: Leven met een leugen ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 379 ♥ ISBN: 9789022587348 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.