Cinder – Marissa Meyer

Heel wat jaar geleden, toen ik nog maar net begonnen was met young adult lezen, las ik Cinder en Scarlett, de eerste twee delen in The Lunar Cronicles. Helaas werden volgende delen niet meer vertaald, dus de boeken raakten een beetje in de vergetelheid. Gelukkig kwam daar Blossom Books met geweldig nieuws, want ze gingen de boeken opnieuw uitgeven en daarnaast de rest van de serie ook vertalen! YES! Ik heb een tijdje getwijfeld of ik de boeken allemaal zou willen kopen (want: dag centjes), maar de boeken zijn zo mooi en het verhaal is zo geweldig dat ik dus elke maand naar de boekwinkel ren. Iemand nog geld over?

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Ik was al bekend met de wereld van De Lunar Cronicles die Marissa Meyer heeft geschetst, maar ik kon me er niet veel meer van herinneren. Maar vanaf de eerste bladzijde zat ik direct weer in het verhaal. Het Assepoesterverhaal is bekend, maar de rest is zo nieuw en origineel! De wereld zit echt perfect in elkaar en zorgt ervoor dat je steeds meer en meer wilt ontdekken.

De wereld zit goed in elkaar, maar wat het hele verhaal nog toffer maakt zijn de geweldige personages. Cinder is stoer en kick-ass, maar ook lief en aardig en je kunt je perfect in haar inleven. Ze heeft veel karaktereigenschappen van de originele Assepoester, maar ze is daarnaast ook een heel eigen persoon. Tussen Cinder en Kai hangt ook een heerlijke wolk romantiek en ondanks dat er geen spoortje erotiek in dit boek zit, wordt de spanning tussen die twee perfect opgebouwd. I loved it! 

Dit zegt misschien meer over mij dan over het verhaal, maar ik kon me heel weinig van herinneren van de eerste keer dat ik het boek las. Dit zorgde er wel voor dat het boek vanaf de eerste tot de laatste bladzijde heel erg spannend was. Met elke pagina die ik omsloeg zat ik steeds dichter op het randje van mijn stoel en ik viel zowat om toen ik het boek dichtsloeg. Ondanks dat volgende delen over andere personages gaan, zit er toch een enorme cliffhanger aan het eind en zorgt ervoor dat je direct wilt verder lezen in Scarlett. Gelukkig geeft Blossom Books elke maand een deel uit, dus je hoeft niet al te lang te wachten!

Cinder is gebaseerd op het bekende sprookje, maar daarnaast ook erg verrassend. Natuurlijk zitten er een aantal puntjes in die heel voorspelbaar kunnen zijn, maar tijdens het lezen begin je telkens weer te twijfelen of je wel in de goede richting zit. Dit klinkt allemaal een beetje vaag, maar zodra je dit geweldige boek leest snap je precies wat ik bedoel (Lezen dus! ;))

Het eerste deel van The Lunar Cronicles is een heel tof begin van een waarschijnlijk geweldige serie. Duizend hartjes voor Blossom Books die Nederland van de hele serie laat houden! Heb je nog een extra reden nodig om nu naar de winkel te rennen? Cinder is het eerste boek in de Blossom Books Reading Challenge op Hebban. Op dit boek kun je geen kans meer maken, maar de overige 5 boeken die dit jaar zullen verschijnen kun je nog wel winnen als je meedoet!

Doe jij mee met de Blossom Books Reading Challenge op Hebban?

Liefs,
Marleen

Titel: Cinder ♥ Auteur: Marissa Meyer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 374 ♥ ISBN: 9789463490009 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.