Genadeloos – Lis Lucassen

Vorig jaar las ik de heerlijke sport romance Grenzeloos van Lis Lucassen. Ik was zelfs cheerleader van het boek, haha! Inmiddels is ook het tweede deel in de California Campus reeks verschenen en vandaag lees je of ik dit boek net zo fijn vind!

Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar. Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde.

Net als in Grenzeloos draait Genadeloos om een Nederlands meisje dat voor een uitwisseling op een Amerikaanse universiteit gaan studeren. Nog steeds blijft dit een hele fijne, originele invalshoek. Lis Lucassen vergeet haar Nederlandse roots niet, maar weet tegelijkertijd wel een heel fijn verhaal in Amerika op papier weet te krijgen. Hoewel het qua verhaallijn veel weg heeft van het eerste deel (Nederlands meisje die wat emotionele bagage met zich meesleurt, knappe Amerikaanse sporter, langzaam voor elkaar vallen) blijft het toch een heel eigen deel. Wat ik vooral heel erg fijn vond is hoe het heel mooi doorgaat op deel één, hoewel je te maken krijgt met twee nieuwe personages.

Maar er is één dingetje die ik niet los kan laten en waar ik me compleet aan heb geërgerd. Lis Lucassen heeft ervoor gekozen om Jax, de hoofdpersoon een bekende actrice als moeder te geven. Geen probleem, alleen heeft ze gekozen voor een actrice die daadwerkelijk bestaat en die leeftijd technisch bijna helemaal geen zoon van 21+ kan hebben. Dit deed voor mij zoveel af aan de geloofwaardigheid van het verhaal, heel erg jammer!
Note: Ik werd er op gewezen dat het een grapje is en dat de moeder van Jax enkel dezelfde naam heeft als een bekende actrice (en dus niet de bekende actrice is). Ik heb het nog een keer gelezen en ik heb het anders opgevat dan dat er stond. Het verhaal wordt er wel een stuk geloofwaardiger door, alleen vond ik het grapje te onduidelijk, waardoor het toch afdeed aan mijn leeservaring.

Hoewel ik nog steeds heel erg heb genoten van Genadeloos en het een goede opvolger van Grenzeloos vind, blijf ik het eerste deel beter vinden. Ik vond dit deel net iets oppervlakkiger. Ik had minder binding met de personages en het voelde allemaal wat snel. Ik ben overigens wel heel erg benieuwd naar een derde deel (die komt toch wel, hè?), want ik ben er nog niet klaar voor om van Becca, Thor, Jax en Dani afscheid te nemen.

Met een paar kleine minpuntjes ben ik alsnog heel erg blij met dit vervolg. Ik kan in ieder geval niet wachten op een (hopelijk) derde deel! Lis Lucassen heeft in ieder geval weer laten zien dat ze heel goed een sport romance neer kan zetten!

Heb jij al eens een boek van Lis Lucassen gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Genadeloos ♥ Auteur: Lis Lucassen ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 256 ♥ ISBN: 9789401915311 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.