Boekenbuit augustus 2019

Waar ik in juli een megaboekenbuit had van recensie-exemplaren, had ik in augustus een hele grote boekenbuit door de Deventer Boekenmarkt. Ik ging met maar liefst 19 boeken naar huis. Daarnaast kocht ik ook nog via de ‘normale’ weg boeken en mocht ik ook nog een recensie-exemplaar ontvangen. Kijk je mee?

As usual beginnen we met de recensie-exemplaren. Van Uitgeverij de Fontein mocht ik Stuk van jou ontvangen, het vervolg op Mijn beeld van jou van de Nederlandse Susan van Eyck. Vorig jaar werd ik echt fan van de schrijfstijl van Susan en ik was heel benieuwd naar het vervolg. Helaas werden mijn verwachtingen niet waargemaakt. Waarom niet? Dan lees je in mijn recensie! Daarnaast ontving ik op de valreep van augustus ook nog Veel liefs van Beth O’Leary. Ik keek ontzettend naar dit boek uit en ik kan je nu alvast verklappen, ik ben niet teleurgesteld! Mijn recensie verschijnt hier vrijdag.

Van Zomer & Keuning ontving ik het tweede deel in de California Campus reeks van Lis Lucassen, Genadeloos. Hoewel ik heb genoten, vond ik het eerste deel beter. Hier lees je mijn recensie.

Als laatste kreeg ik Koud bloed van Robert Bryndza als verrassing van Boekerij. Ik heb nog niet eerder een boek van deze auteur gelezen en Koud bloed is het vijfde deel in de serie. Ik ben nog even aan het bedenken of ik eerst de andere boeken ga lezen of dat ik gewoon zonder voorkennis in dit deel begin. Wat zou jij doen?

Daarnaast kocht ik ook nog Crazy Rich Asians. Ik was heel erg benieuwd naar dit boek, maar het vlotte niet echt met lezen. De beschrijving zijn zo uitgebreid en overdreven en er komen zoveel personages in voor dat het eventjes duurde voordat ik ‘m uit had. De recensie verscheen al online. Bij Bookdepository bestelde ik Red, White & Royal Blue en ik denk dat ik deze meeneem naar Zuid-Afrika!

Van Anouk kreeg ik Licht, camera, actie! van Holly Smale, want die had ze dubbel. Niet perse een boek die bovenop mijn TBR komt, maar ik ben benieuwd!

En de rest van bovenstaande heerlijke stapel kocht ik allemaal op de Deventer Boekenmarkt! Bij Blossom Books kocht ik Feministen dragen geen roze, Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit en Dit is hoe het ging. Lekker roze! Dat laatste boek heb ik inmiddels gelezen en de recensie verschijnt deze maand online!

Ik kocht ook lekker veel non-fictie. Ik kijk er echt naar uit om De edele kunst van not giving a fuck, Minimalisme (ik weet het, heel ironisch als je deze stapel ziet), Hoe je stopt met plastic, Focus aan/uit en Plezier in je werk te lezen!  

Ik ben heel erg blij met Sterrenregen en Mijn man: ontketend. Hoewel ik ze allebei heb gelezen, ben ik wel blij dat ik ze eindelijk hebben kunnen toevoegen aan mijn kast.

Verder kocht ik nog De 10 wensen van Lucy Harte (want Janneke was zo enthousiast), Pluk een roos en Klikspaan (Yes, de eerste vijf delen staan nu in de kast), Liefde op het menu (als echte Wendy Brokers-fan mocht deze novella niet ontbreken natuurlijk), Never world wake (voor slechts 2,50 kon ik ‘m niet laten liggen) en Hotel Lonely Hearts (vooral om de cover).

Voor de nieuwsgierigen (want kreeg behoorlijk veel berichtjes via Instagram na de boekenmarkt): Deze stapel (en nog een heel fijn tafelboek van Lonely Planet en een boek voor mijn vriend (die samen wel het duurst waren eigenlijk), had ik een stapel van 19 boeken voor ‘slechts’ €105,50. Op zich een behoorlijk bedrag, maar totally worth it, als je kijkt naar deze hele toffe boeken! 

Fijne buit, hè? Welk boek moet ik eerst lezen? En welke boeken heb jij toegevoegd aan jouw kast?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Red, white and royal blue staat op mijn ‘wil ik in Engeland kopen’ lijstje dus als je die nou voor eind oktober leest, weet ik meteen of het de moeite is… 😉

  2. Wow, wat een geweldige buit! Zoveel boeken die ik ook graag nog een keertje wil lezen. Ik ben vooral erg benieuwd naar Red White and Royal Blue. Die lijkt me echt zo leuk!

  3. Wauw wat een mooie buit. Feministen… En de M.J.Arlidge boeken wil ik ook nog graag hebben. Ik voegde deze maand dag en nacht toe van Romy hausmann een nieuwe auteur ben dus heel benieuwd en voegde ook koud bloed van bryndza toe. Ik denk dat je hem zo kan lezen maar mij lijkt het toch leuk om de voorgeschiedenis te hebben en zijn boeken zijn echt zo goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.