Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Af en toe komt er een flaptekst voorbij die je gelijk helemaal naar je toe trekt. Mijn beeld van jou deed dat met mij en ik kon niet wachten om ‘m te mogen lezen. Voor een artikel op WLFG las ik het samen met twee andere dames en wat een feestje was het om dit debuut te mogen lezen. Ik kan je nu alvast verklappen, ik wil meer van Susan van Eyck!

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Hoewel de flaptekst behoorlijk cryptisch is, had ik van te voren al een vrij goed beeld waar Susan van Eyck heen wilde. Daardoor was de plotwending, die overigens vrij snel kwam, absoluut geen verrassing, maar vond ik de uitwerking ervan wel heel erg goed. Ik moet zeggen dat ik het behoorlijk lastig vind om deze recensie te schrijven, aangezien je al gauw aan het spoilen bent als je iets inhoudelijks noemt. Toch ga ik het proberen, haha!

Als er op de cover staat ‘Voor de fans van Jojo Moyes’ kun je een heftig verhaal verwachten. En dat is ook precies wat Susan van Eyck heeft neergezet: een heftig, maar vooral uitgesproken verhaal. Ze is kordaat in haar beschrijvingen en neemt geen blad voor de mond om bepaalde gebeurtenissen te beschrijven. Ze vertelt behoorlijk gedetailleerd hoe het er allemaal aan toegaat en dat zorgt ervoor dat je, ondanks en ook  juist door het heftige onderwerp, dat je bepaald geen illusies hoeft te maken. En ja, I know, dit is behoorlijk vaag, maar als je het boek hebt gelezen weet je precies waar ik het over heb.

De schrijfstijl is er geen die je bij een debuut verwacht. Het is mooi en er zit een fijne vaart in. Hoewel het behoorlijk snel is geschreven, als een soort achtbaan, beschrijft het tegelijkertijd ook heel goed het verhaal en in welke rollercoaster Emma is belandt. Misschien had het allemaal net iets uitgebreider gemogen en had Susan van Eyck iets gas terug mogen nemen op sommige momenten, maar alsnog is Mijn beeld van jou een roman waar je niet zomaar uit kunt stappen voordat je de hele rit hebt gehad.

Emma is een dapper en moedig personage, maar tegelijkertijd is er ook een soort stemmetje die zegt dat je haar eigenlijk niet leuk ‘mag’ vinden. Echter is ze zo herkenbaar en krachtig dat ik haar niet kon haten. Ik kon me helemaal in haar inleven, ondanks dat ik (gelukkig) nooit in haar schoenen heb gestaan en dat heeft Susan van Eyck heel erg sterk gedaan.

Het enige minpuntje vond ik dat het verhaal niet altijd helemaal geloofwaardig vond. Dat kwam mede door de snelheid van het verhaal, maar de keuzes die Emma maakte (hoewel heel erg moedig), waren niet altijd keuzes die je zo snel zou maken. Mijn beeld van jou bevat het ultieme liefdesverhaal dat niet mis kan gaan, maar dat haalde de geloofwaardigheid er wel een heel klein beetje uit.

Mijn beeld van jou is een absolute aanrader als je fan bent van emotionele en ontroerende rollercoasters. Hoewel dit Susan van Eyck eerste roman is, merk je dat absoluut niet tijdens het lezen en doet het gelijk verlangen naar meer boeken van deze auteur. Ik sta dan in ieder geval in de rij! 😉

Had jij al eens van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: Mijn beeld van jou ♥ Auteur: Susan van Eyck ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 302 ♥ ISBN: 9789026143793 ♥ Waardering: ****
Ik heb een exemplaar mogen ontvangen voor een artikel op WLFG. 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.