Boyfriend material – Alexis Hall

Een van mijn favoriete boeken van 2020 was Boyfriend Material van Alexis Hall. Ik had het boek gepreorderd in februari en begon gelijk toen het boek in mei op de mat viel. Mijn verwachtingen waren hoog, maar ze waren ook compleet waargemaakt en zelfs meer. Je begrijpt dan ook toen Zomer & Keuning de vertaling aankondigde ik bijna letterlijk een sprong in de lucht. Nu ligt de Nederlandse vertaling ein-de-lijk in de winkels en kunnen jullie er ook enorm van genieten. Vandaag lees je – in het kader van de blogtour – mijn recensie.

Luc is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.

Het is natuurlijk geen enorme verrassing dat ik enorm heb genoten. Ik schreef het al in mijn instareview van het origineel: dit boek is pure perfectie. En dat vond ik na de twee keer nog steeds. Luc en Oliver zijn echt fantastisch samen. De liefde, de chemie, de aantrekkingskracht, de voorzichtigheid, alles klopt tussen die twee. Waar ik altijd het boek vanuit beide perspectieven wil lezen (en ja, hier stiekem ook wel), is dat bij Boyfriend material helemaal niet echt vereist. Juist de manier waarop Luc naar Oliver kijkt is zo lief.

En OMG, mijn quote staat op de achterflap (en ook nog onder FREAKING CHRISTINA LAUREN!)

De humor en de dialogen zijn ongelofelijk goed. De overige personage zijn ontzettend grappig en zorgen ervoor dat je dit boek niet zonder hardop te lachen (oké minstens grijnzend) te lezen. De sfeer is luchtig, maar het boek kent ook diepgang. De onzekerheden van zowel Luc en Oliver worden goed uitgewerkt. Zo staat het ‘minderwaardigheidscomplex’ van Luc echt heel erg goed op papier. Hij – en Oliver door zijn ogen – groeien langzaam in het boek en o my, I love them!

Het gesprek was inmiddels niet zo zeer dood, als wel naar de steeg achter het restaurant gesleurd en door zijn hoofd geschoten.

Af en toe schrijf ik in een recensie iets over de vertaling. Soms vind ik bepaalde woorden verkeerd gekozen en in zeldzame gevallen doet het af aan mijn leeservaring. Wel vind ik dat je weinig kunt zeggen over een vertaling als je het origineel niet hebt gelezen. Ik vind de vertaling over het algemeen goed gelukt, maar voor mij kwam de humor niet altijd even goed tot zijn recht. De humor is heel erg ‘vernederlandst’ en ik snap dat het een stuk leesbaarder maakt, maar het haalde bij sommige grapjes echt de humor er een beetje uit. Het is absoluut niet storend als je het origineel niet hebt gelezen, maar het viel mij wel op. Desondanks, dit boek is nog steeds perfectie, misschien zelfs wel in het kwadraat.

Zoals je kunt lezen ben ik een enorme fan van dit boek. Ik ben heel erg blij dat Zomer & Keuning dit boek heeft vertaald, want nu kunnen ook de Nederlandse lezers enorm gaan genieten van dit boek. Ik kijk intussen uit naar het vervolg dat (pas) in de zomer van 2022 gaat verschijnen.

Staat dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Boyfriend material ♥ Auteur: Alexis Hall ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 454 ♥ ISBN: 9789020541458 ♥ Waardering: *****
Ik heb een vooruitleesexemplaar ontvangen voor de blogtour, dankjewel Z&K!

Lees ook de recensies van de andere bloggers!

JenniferleestA Court of NephilimDutchbookdragonBooks, Beers and BeyondNikkileest  Books and ParisValeries BoekenwereldBoekensteegTurn the PagesAxellesbooks

Oké, laatste quote, omdat ze zo leuk zijn:

Op de een of andere manier, ondanks het feit dat mijn appartement er nog steeds uitzag alsof een bom erin had willen afgaan maar depressief was geworden en in een hoekje was gekropen waar het nu snikkend Pringles zat te eten, was ik in een verrassend goede bui.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.