Nieuwe plekken ontdekken met boeken vanuit je eigen huis

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik een reislustig type ben. Het liefst wil ik elke maand op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Helaas is dat op dit moment niet mogelijk, maar gelukkig heb ik mijn andere hobby nog, namelijk lezen! En gelukkig kun je ook met een goed boek heel veel verschillende plekken ontdekken. Ik zet een paar fijne boeken op een rij waarmee je ook over de wereld kunt reizen!

De Renegades serie van Rebecca Yarros
Laat ik beginnen met een serie waarmee je zelfs de hele wereld overgaat. In drie boeken neemt Rebecca Yarros ons namelijk mee op een cruiseschip. Naast dat ik zelf heel graag onderwijs had willen hebben op dat schip, neemt de auteur ook de moeite om allerlei toffe plekken te beschrijven waardoor je je echt even waant op die al die plekken. Denk bijvoorbeeld aan Istanbul, Cuba en natuurlijk de VS! Deze boeken zijn sowieso een feestje om te lezen, dus lees ze als je dat nog niet hebt gedaan!

Hier lees je mijn recensies:
Wilder (#1)
Nova (#2)
Rebel (#3)

Zomer in de kleine Bakkerij van Jenny Colgan
Van dit boek is de recensie vorige week online verschenen. Maar dit boek is echt het perfecte boek om eventjes af te reizen naar Mount Polbearne in Engeland. Jenny Colgan heeft de sfeer zo perfect op papier gezet dat je je echt even in dit kleine dorpje aan de kust waant. Daarnaast krijg je ook steevast honger als je dit boek leest, maar gelukkig staan er achter in het boek recepten die je zelf kunt proberen, dus heb je naast een paar uur leesplezier ook nog de mogelijkheid om het lekkers uit het boek zelf na te maken.
Hier lees je mijn recensie.

Crazy Rich Asians van Kevin Kwan
Van het Verenigd Koninkrijk reizen we door naar Singapore en Hongkong. Inmiddels heb ik de eerste twee delen in de bizarre, bijzondere en hilarische serie van Kevin Kwan gelezen en door de uitgebreide en beeldende schrijfstijl waan je je echt compleet in de Aziatische sferen. Het is wel een boek/serie waar je eventjes in moet komen, maar ze zijn het absoluut waard. Ik kan niet wachten om binnenkort in het laatste deel te beginnen. Mocht je de boeken geen kans willen geven, de film is ook een aanrader!
Hier lees je mijn recensies van Crazy Rich Asians en China Rich Girlfriend.

Baguette met jam voor twee van Wendy Brokers
En met dit boek zijn we weer terug in Europa, namelijk in Frankrijk! Met Baguette met jam voor tweeheeft Wendy een heerlijk, zomers verhaal neergezet waarmee je je echt even op een Franse camping waant (en ik houd helemaal niet van kamperen!), maar tegelijk is dit boek ook behoorlijk emotioneel en bevat het diepgaande onderwerpen. Inmiddels is het ook het (los  te lezen) vervolg verschenen en deze zomer verschijnt het derde deel. Bereid je maar vast voor, want als je eenmaal bent begonnen in Wendy’s boeken kun je niet meer stoppen!
Hier lees je mijn recensie van Baguette met jam voor twee. 

Nee heb je van Charlotte de Monchy
Met de boeken van Charlotte de Monchy kun je afreizen naar Ierland, Canada en ons eigen Amsterdam, maar met Nee heb jegaan we naar Bali. De auteur woont zelf op dit eiland en dat merk je gelijk. De sfeer is zo fijn en je waant je echt even in de zon of op een surfplank (oké, dat laatste zie ik mezelf dan niet doen). Ik denk dat we – ondanks het mooie weer van de afgelopen weken – allemaal wel behoefte hebben aan een vakantie naar Bali, toch?
Hier lees je mijn recensie van Nee heb je.

Grenzeloos van Lis Lucassen
Met heel wat uurtjes in het vliegtuig (of juist niet, het voordeel van boeken) landen we in Californië, Verenigde Staten met Grenzeloos van Lis Lucassen. Met dit boek (en ook met het vervolg) waan je je even op een universiteit en leef je mee met de twee Nederlandse studenten die voor een jaar naar de VS gaan om daar te studeren. Naast dat het boek echt de sfeer heeft weten te vangen van de VS, blijft het ook lekker Nederlands. Love it!
Mijn recensie lees je hier!

De reiziger van Diana Gabaldon
Niet alleen gaan we naar een ander land, maar ook een heel ander tijdperk! Met de fantastische serie van Diana Gabaldon reizen we af naar het Schotland van 1743 en ook hier waan je je echt in die periode en op die plek. De beschrijvingen zijn prachtig en ondanks dat 1743 misschien niet de beste periode is om te leven, maakt de auteur het wel zo aantrekkelijk dat je gisteren nog in een tijdmachine wilde stappen. Als de dikte van de boeken je afschrikt (toegegeven, hebben ze bij mij ook gedaan, ik heb alleen nog maar het eerste deel gelezen), de serie is ook mega tof!
Mijn recensie lees je hier.

Met welk boek reis jij graag de wereld over? En welke plek heb jij recent nog ‘bezocht’?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.