Zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Helaas kunnen we in deze gekke periode niet op reis, maar gelukkig zijn er genoeg boeken waarmee je je wel even op een andere plek kunt wanen. Zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan is zo’n boek en samen met Polly kun je even een paar uurtjes in het pittoreske Mount Polbearne zijn. Ik las het boek vorige week en ben echt even op een minivakantie geweest. Vandaag lees je mijn recensie!

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Vorig jaar las ik het heerlijke zomerse De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. De schrijfstijl was vlot en lekker beeldend en in deze gekke periode reisde ik graag nog een keer af naar het afgelegen Mount Polbearne. Wederom was de sfeer enorm fijn en het voelde echt alsof je eventjes op vakantie bent en dat vanaf je eigen bank of tuin. Net als in het vorige boek bakt Polly er lekker op los en de auteur heeft de baksels van Polly zou uitgebreid en duidelijk op papier gezet, love it! Je krijgt er hartstikke honger van (iets lekkers tijdens het lezen is dan ook geen overbodige luxe), maar gelukkig staan er een aantal recepten achterin het boek!

Zomer in de kleine bakkerij is het tweede deel in de tweede serie die vertaald is in Nederland. Ik heb inmiddels de complete serie van Café Zon & Zee en ik merkte wel veel overeenkomsten met deze serie. Net als het tweede deel in die serie (Het eindeloze strand) vond ik ook hier het drama-gehalte behoorlijk hoog. Gelukkig was deze wel een stuk positiever en blijft de sfeer lekker feelgood. Ondanks de overeenkomsten blijft Zomer in de kleine bakkerij wel echt een heel eigen verhaal en vond ik deze ook wel een stuk beter.

Waar ik wel een beetje tegenaan liep was Polly. Ze is een beetje tegenstrijdig en daar had ik een beetje moeite mee. Aan de ene kant wil ze enorm onafhankelijk zijn (en dat juich ik ook enorm toe #girlpower), maar aan de andere kant heeft ze ook continu mensen nodig en dat deed voor mij heel erg af aan die roep naar onafhankelijkheid. En ja, het is super als je onafhankelijk wil zijn, maar je zit ook samen in een relatie en dan is het absoluut niet erg om af en toe hulp te accepteren van je partner. Gelukkig zie je daar wel een mooie groei in en ik ben enorm nieuwsgierig naar het laatste deel (dat dit najaar gaat verschijnen).

Wat een fijn boek was Zomer in de kleine bakkerij. Het voelde echt als een mini-vakantie, zonder dat je de deur uit hoeft (en dat hebben we allemaal nodig nu, toch?). Ik heb genoten van Polly, Huck en natuurlijk lieve Neil en ik kan niet wachten op het vervolg!

Heb jij al eens een boek van Jenny Colgan gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Zomer in de kleine bakkerij ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 365 ♥ ISBN: 9789024585458 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, bedankt LS Amsterdam!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.