De leukste paaseitjesboeken op een rij!

Fijne Pasen, allemaal! Het is een gekke tijd en waarschijnlijk vier je Pasen anders dan je normaal zou doen. Toch is het een dag om extra te lezen en daarom zet ik een lijstje met paaseitjesboeken op een rijtje! Vorig jaar deelde ik een lijstje met paaseitjesboeken toen ik nog voor de Hebban Feelgood pagina schreef en vandaag deel ik mijn eigen versie, lees je gezellig mee?

Eh.. wat? Paaseitjes boeken? Ik zal eerst eventjes uitleggen wat ik bedoel met paaseitjes boeken, ha! Ik zet niet mijn tanden in een boek, maar ik heb het over een schaal vol paaseitjes, in allerlei kleuren en vaak een verrassing welke je treft. Zo is dat soms ook met boeken. Een boek waardoor je compleet verrast wordt of waarmee je van te voren bepaalde verwachtingen hebt, maar het opeens een hele andere kant op gaat. Ik zet mijn favoriete ‘Paaseitjesboeken’ op een rij!

Rosie hartje Jack van Mel Darbon
Hoewel mijn verwachtingen al vrij hoog waren, aangezien ik al hele positieve berichten voor mij heb zien komen, heeft dit boek me toch nog steeds erg verrast. Ik wil er niet al te veel over uitweiden, want is juist bijzonder om het zelf te ervaren (dus lees dat boek!). Maar er zit veel meer in dan ik van te voren had verwacht en dat maakt dit boek echt het perfecte paaseitjesboek!

Hate Notes van Vi Keeland & Penelope Ward
Dit boek noemde ik vorig jaar ook in het artikel op Hebban, maar ik noem ‘m gewoon nog een keertje! Ik hoop dat uitgeverij Volt dit boek snel naar Nederland haalt, want dit boek is echt mijn favoriet van deze dames. In eerste instantie lijkt het boek op een vrij simpele feelgood als je de flaptekst leest, maar dit boek is zo zo veel meer. Zo’n eitje waarvan je van tevoren verwacht dat ‘ie een ‘saaie’ melksmaak heeft, maar dat je juist verrast wordt met allerlei lekkere smaken! Echt een fantastisch boek!

De waarheid van Colleen Hoover
Dit boek is meer een paaseitje van waar je heel, heel erg hoopt dat het een bepaalde smaak heeft en dat het dan ook zo is. Zo’n geluksmomentje, weet je wel? Dat was De waarheid voor mij. Ik had torenhoge verwachtingen en die zijn allemaal uitgekomen en misschien nog wel meer. Zenuwslepend en onheilspellend, maar ook zo sterk. Met dit boek laat Colleen Hoover dat ze niet alleen prachtige romans en NA’s kan schrijven, maar ook enorm sterke thrillers.

Zeik niet zo van Anouk Kemper, Lianne Marije Sanders & Suzette Hermsen
Dit boek is een paaseitje omdat de cover iets totaal anders laat zien dan de inhoud. Toen ik het persbericht in mijn mailbox kreeg werd ik dus compleet niet getrokken door de cover. De cover was ook bijna een reden om het boek niet te lezen. Echter werd ik door de flaptekst juist wel getrokken en ik ben heel blij dat ik het boek heb gelezen. Het is hilarisch, herkenbaar en een echte must read!

Net als in de film van Rachel Winters
Nog een boek waarvan ik van tevoren een fijne feelgood had verwacht, maar ook dit boek was zoveel meer. Ja, het was een enorm fijne feelgood (een van mijn favorieten van afgelopen winter), maar ook zoveel meer. Met een einde en twists die je niet snel ziet, maakt dit boek een heel fijn paaseitje. Ondanks dat het meer een kerstboek is, ha!

Een onmogelijke keuze van Clare Mackintosh
Dit boek komt qua paaseitje wel overeen met De waarheid van Colleen Hoover. Ik had zo gehoopt op een hartverscheurend en emotioneel boek en dat is compleet uitgekomen. Tegelijkertijd was het ook wel een complete verrassing, want halverwege gaat Clare Mackintosh een hele andere kant op. Een enorm bijzonder, heftig en emotioneel boek. Aanrader, hoor!

Nou, ik ga weer paaseitjes snoepen en daarnaast lekker een boek lezen! Fijne Pasen, leuke mensen!

Wat is jouw persoonlijke paaseitjesboek?

Liefs,
Marleen

PS. Ben je benieuwd naar de paaseitjesboeken van vorig jaar van de dames van Feelgood? Het artikel is hier terug te lezen!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.